• Home
  • BBQ
  • Courgetterolletjes uit de oven
0 0
Courgetterolletjes uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis tomatensaus
2 blik gepelde tomaten
2 tenen knoflook
Klein scheutje olijfolie
10 blaadjes verse basilicum
Naar smaak zout
1 theelepel Suiker
Vulling
250 gram ricotta kaas
1 halve komkommer
100 gram Tzatziki koekaas van Henri Willig
Paar takjes platte peterselie
Paar takjes verse munt
Naar smaak zout en peper
1/2 theelepel chiliflakes
1 teen geperst knoflook Optioneel
Extra
2 courgette
75 gram Tzatziki koekaas van Henri Willig

Courgetterolletjes uit de oven

De lekkerste gevulde courgetterolletjes!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Basis tomatensaus

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Courgetterolletjes uit de oven met een Griekse twist: zomers genieten met tzatzikikaas

Het was zo’n warme zomeravond waarop je eigenlijk alleen maar iets lichts wilt eten. Iets dat eruitziet alsof het uit een mediterraan vakantiehuisje komt gerold, en ook zo smaakt. En precies toen lagen daar in onze keuken een paar verse courgettes te lonken. Het resultaat? Deze gevulde courgetterolletjes uit de oven, een heerlijk vegetarisch ovengerecht met een verrassende Griekse twist.

Want wat dat Griekse tintje precies is? Dat ontdek je zodra je een hap neemt van de romige, kruidige vulling. We kregen namelijk een bijzonder kaasje in handen van Henri Willig: een tzatzikikaas. Geen gewone tzatziki met Griekse yoghurt, maar een smeuïge Goudse koekaas vol mediterrane kruiden. Fris, vol karakter, en heerlijk romig. Maar wij hadden meteen een  idee: dit moest in onze ovenschaal met gevulde courgette.

We kozen voor een basis van ricotta, een knipoog naar onze Italiaanse roots. De romige kaas combineerden we met extra slagroom fijngehakte verse kruiden, een snuf chiliflakes voor pit en natuurlijk geraspte komkommer. Geen tzatziki zonder komkommer, toch? Die rasp je, verwijder je van z’n zaadlijsten, en knijp je goed uit in een doek, zo blijft de vulling lekker stevig. Met een beetje zeezout en zwarte peper kreeg de ricotta net dat extraatje. De geur was al zomers voordat het in de oven ging.

Als ondergrond in de ovenschaal kozen we voor onze vertrouwde basis tomatensaus.  De gegrilde courgetteplakjes vulden we met het ricottamengsel, rolden ze op en legden ze naast elkaar in de saus. Daaroverheen ging een royale laag geraspte tzatzikikaas en hup, de oven in. Even gratineren en je keuken ruikt naar vakantie in Zuid-Europa.

Wij aten dit zomerse voorgerecht met knapperig oosters stokbrood. Perfect voor een lichte maaltijd of als feestelijk vegetarisch voorafje bij een etentje. En geloof ons: deze rolletjes verdwijnen sneller dan je denkt.

Let wel: deze tzatzikikaas is een limited edition, dus wees er snel bij als je ‘m wilt proberen. Hij is slechts tijdelijk verkrijgbaar. Geen zorgen als je ‘m mist, Henri Willig heeft nog genoeg andere heerlijke, smaakvolle kazen die perfect passen in dit gerecht.

En ja — we blijven experimenteren met hun kazen. Denk aan die luchtige eiersalade met ricotta en kaas, onze gnocchi met rode pesto, een zalige croque monsieur of quiche met broccoli en kaas. Maar deze courgetterolletjes met Griekse twist? Die gaan we sowieso nog vaak maken.

Steps

1
Done
30 minuten

Basis tomatensaus

Zeef of pureer de gepelde tomaten.
Voeg alle ingrediënten toe en laat een half uurtje zachtjes inkoken.
Verwijder de knoflooktenen.

2
Done
5 minuten

Vulling

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Rasp de komkommer en knijp deze goed uit in een doek.
Meng dit met ricotta, geraspte tzatziki kaas, geperste knoflook, gesneden peterselie en munt. Voeg ietsje zout en peper en extra chiliflakes toe.
Meng alles en zet koud.

3
Done
5 minuten

Courgette

Snijd courgette linten met een behulp van een kaasschaaf, mandoline of scherp mes.
Grill deze heel even in een grillpan.
Spuit of schep de ricotta crème op de courgette en rol deze op.

4
Done
2 minuten

Ovenschaal

Bedek de bodem met tomatensaus.
Hierop de courgetterolletjes.
Eindig met extra geraspte tzatziki koekaas.

5
Done
30 minuten

Oven

Zet de schaal een half uur in een voorverwarmde oven van 180°C.

6
Done

Tip

Geen tzatziki koekaas in huis, gebruik een andere gekruide kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
opgeklopte ricotta met geroosterde pruimen
previous
Opgeklopte ricotta met geroosterde pruimen
makkelijke pruimentaart
next
Makkelijke pruimentaart
opgeklopte ricotta met geroosterde pruimen
previous
Opgeklopte ricotta met geroosterde pruimen
makkelijke pruimentaart
next
Makkelijke pruimentaart

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here