0 0
Cranberry pancakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
230 gram Bloem
2 eieren
300 ml Melk
1 zakje a 16 gram Bakpoeder
1 tl Bak soda
1 tl Natuurazijn Tromp & Rueb
Cranberry saus
250 gram Cranberry's
1 Kaneelstokje
1 el Donkere basterd suiker
150 ml Water

Cranberry pancakes

Het lekkerste ontbijtje voor de feestdagen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Cranberry saus

Directions

Share

Cranberry pancakes!

Kerst staat voor de deur en naast heerlijke kerstgerechten voor het diner, kunnen de kerstontbijt recepten niet vergeten worden. Wij pakken graag uit tijdens het kerstontbijt. Het ontbijt is een heerlijk moment om langzaam wakker te worden en de kerstavond te bespreken met zijn allen. Daar horen natuurlijk verrukkkelijke gerechtjes bij. Naast warme broodjes en gekookte eitjes willen we iets zoets. Pancakes zijn daarom altijd een succes. Deze cranberry pancakes zijn gemaakt met een scheutje natuurazijn van Tromp & Rueb. De azijn proef je niet terug, maar het heeft een bijzonder fijne werking in het beslag. De azijn zorgt er namelijk voor dat de bakpoeder en baksoda actief worden. Dit betekent dat je enorm luchtige en fluffy pancakes krijgt en dat wil je!

De pancakes zijn enorm lekker met deze cranberrysaus, een succes voor jong en oud! Ga jij ook aan de slag met deze cranberry pancakes?

Benieuwd wat je nog meer met azijn kunt doen? Neem eens een kijkje bij de caponata met aubergine en aardappel, geroosterde paprika salade of de Normandische kip met appel.

 

Geschiedenis van de pancake

Pancakes hebben een rijke geschiedenis en zijn al eeuwenlang een wereldwijd voedsel. De oorsprong ervan is echter niet nauwkeurig te traceren, aangezien verschillende culturen hun eigen versies van pannenkoeken hebben ontwikkeld. Historisch gezien werden platte gebakken deegjes al in het oude Griekenland genoten. In de middeleeuwen werden ze later populair in Europa en evolueerden tot de hedendaagse pannenkoeken. In Amerika werden Native Americans vaak gezien als degenen die een vorm van pannenkoeken maakten, wat later werd aangepast door Europese kolonisten. Tegenwoordig variëren pannenkoeken wereldwijd qua ingrediënten en toppings, waardoor ze een veelzijdig en ontzettend geliefd gerecht zijn.

Nog meer pancakes

Probeer eens onze pompoen pancakes of oreo pancakes. Of de citroen maanzaad pancakes. Eentje die favoriet is de gezonde frambozen pancakes 

Steps

1
Done
5 minuten

Eieren

Split het eigeel en het eiwit van beide eieren
Klop de eiwitten stijf, dit kan met de hand maar ook met een keukenmachine
Klop ook het eigeel luchtig met een garde

2
Done
5 minuten

Beslag afmaken

Meng de bloem samen met de melk, eigeel, bakpoeder, baksoda en als laats de natuurazijn.
Voeg nu langzaam het eiwit erbij en zorg dat het beslag luchtig blijft. Dit doe je door de eiwitten langzaam in het beslag te spatelen.

3
Done
10 minuten

Bakken

Voeg de olijfolie of boter in de pan
Bak de pancakes in een hete platte pan aan beide kanten.
Tip: Wanneer de pancake bubbeltjes krijgt kun je deze omkeren.

4
Done
5 minuten

Saus maken

Doe alle ingrediënten van de saus in een pannetje op laag vuur. Roer goed tot de cranberry’s stuk gaan en zacht worden. Laat de saus daarna nog eventjes inkoken tot je een mooie dikte hebt. Verwijder op het laatst het kaneelstokje.

Je kunt de saus op de pancakes leggen, zoals wij doen of ernaast in een bakje.
Maak af met gehakte cranberry's.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amaretto eggnog
previous
Amaretto eggnog
Geroosterde tomatensoep met burrata
next
Geroosterde tomatensoep met burrata
Amaretto eggnog
previous
Amaretto eggnog
Geroosterde tomatensoep met burrata
next
Geroosterde tomatensoep met burrata

Add Your Comment