0 0
Cranberryboter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 eetlepel gedroogde cranberry’s
250 gram gezouten roomboter
1 eetlepel Italiaanse kruiden
4 eetlepel gehakte hazelnoten Of walnoot
Naar smaak zout

Cranberryboter

Een feestelijke en smaakvolle boter!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cranberryboter: De Feestelijke Must-Have voor de Borreplank

Als er iets is dat je borrelplank echt compleet maakt, dan is het wel deze heerlijke cranberryboter. Dit feestelijke recept mag niet ontbreken tijdens de feestdagen! Het is niet alleen verrukkelijk, maar ook een echte eyecatcher.

Zelf kruidenboter maken? Veel lekkerder dan kant-en-klaar

Wist je dat zelfgemaakte kruidenboter zoveel lekkerder is dan die mousse-achtige varianten uit de supermarkt? Sinds wij zelf kruidenboter maken, kopen we het nooit meer kant-en-klaar. Pure smaken en kwaliteit, daar gaan we voor!

Onze luxe cranberryboter is daar een perfect voorbeeld van. Het zoete van gedroogde cranberries en honing gecombineerd met het hartige van de kruiden en een vleugje crunch van gehakte noten maakt dit een smaakexplosie. Eén hap en je bent verkocht!

Hoe maak je cranberryboter?

Het maken van cranberryboter is super eenvoudig en kost je nauwelijks tijd.

Bereidingswijze:

1.Meng de zachte roomboter met de fijngesneden cranberries, honing en kruiden. Gebruik hiervoor een mixer of een garde.

2.Roer de gehakte noten erdoor voor een heerlijke bite.

3.Vorm de boter zoals je zelf wilt: een rolletje, een vormpje, of – voor een extra feestelijk effect – een ronde kerstbalvorm.

4.Laat de boter opstijven in de koelkast.

Voor een extra feestelijk tintje kun je de kerstbalvorm garneren met een lintje, zodat het echt een decoratieve toevoeging is op je tafel!

Waar gebruik je cranberryboter voor?

Cranberryboter is ongelooflijk veelzijdig. Serveer het bijvoorbeeld:

•Op een borrelplank met geroosterd stokbrood of knapperige toastjes.

•Als smaakvolle toevoeging bij een voorgerecht tijdens het diner.

•Bij een kaasplankje als afsluiter van een feestelijk diner.

•Of gewoon op een warme, geroosterde boterham. Heerlijk bij het ontbijt of de lunch!

Wijntip: Villa Blanche Pinot Noir van Domaine Calmel & Joseph.
Deze heerlijke lichte rode wijn met smaken van zwarte kers, rood fruit, granaatappel en witte peper. Perfect voor een heerlijke borrelplank! *te koop bij Voordeelwijnen.

Hoelang kun je cranberryboter bewaren?

Zelfgemaakte cranberryboter blijft in de koelkast tot wel twee weken goed. Wil je het langer bewaren? Vries de boter in! Zo heb je altijd een feestelijk en smaakvol smeersel bij de hand.

*de siliconen kerstbal vorm kregen we van Style de vie!

Steps

1
Done

Roomboter

Gebruik gezouten roomboter.
Tip: om roomboter snel op kamertemperatuur te krijgen rasp je dit met kaasrasp of zet je het pakje op een kopje kokend heet water.

2
Done

Mengen

Doe 250 gram gezouten roomboter (kamertemperatuur) in een kom.
Voeg fijngesneden gedroogde cranberries, 1 à 2 eetlepels honing en kruiden toe.
Meng alles goed met een garde of mixer tot een glad geheel.
Roer gehakte hazelnoten of walnoten erdoor voor extra crunch.

3
Done

Serveren

Vorm de boter in een rol, vormpje of kerstbalvorm en laat opstijven in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
truffelrisotto met geschaafde spruitjes
previous
Truffelrisotto met geschaafde spruitjes
ossobuco van runderschenkel
next
Ossobuco van runderschenkel
truffelrisotto met geschaafde spruitjes
previous
Truffelrisotto met geschaafde spruitjes
ossobuco van runderschenkel
next
Ossobuco van runderschenkel

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here