0 0
Crispy quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pakje Quinoa
Scheutje Olijfolie
Optioneel
Voor hartige variant gedroogde kruiden
Voor zoete variant Kaneel of vanille

Crispy quinoa

De perfecte toevoeging voor salade, soep, ontbijt en desserts!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Optioneel

Directions

Share

Crispy quinoa!

Wanneer je eenmaal de crispy quinoa hebt ontdekt dan weten we zeker dat je dit vaker gaat gebruiken. De krokante quinoa is namelijk een verrukkelijke toevoeging aan heel veel gerechten. Wij hebben al een heerlijke  salade boerenkool crispy quinoa gemaakt en en genoten van deze toevoeging. Dit heerlijke krokante goedje is super makkelijk om te maken. Na het koken van de zaadjes laat je het geheel goed afkoelen om het vervolgens te roosteren in de oven. Het gaat lichtbruine kleuren en krokant worden. Deze heerlijke bite is fantastisch.

Wist je dat je dit ook kan gebruiken voor heerlijke desserts of toetjes. Door er een zoet smaakje aan toe toe te voegen bijvoorbeeld vanille of kaneel heb je weer een heel andere terug topping. Bij onze salades voegen we meestal wat Italiaanse kruiden toe. Natuurlijk een mooie olijf olie om het geheel te complimenteren. Superleuk om een keer te proberen!

Quinoa

Quinoa is een zaadje die voornamelijk geteeld wordt in Zuid Amerika, veelal in Peru en Bolivia. Deze zaadjes komen uit gekleurde plantjes en lijken vooral op graankorrels. Het is een gierst een soort semi graan. Het is een fijne basis voor de maaltijd.
De quinoa heeft verschillende kleurtjes en laat zich bereiden net als rijst. Eerst even goed afwassen zodat je het bittertje verwijderd. Je laat het afgedekt ongeveer 12 minuten pruttelen waarbij het zaadje zo’n vier keer toe in volume wordt. De de kiem is dan bijna doorzichtig.

Wat deze zaadjes zo populair maakt is dat ze ontzettend gezond zijn. Tja nog meer reden om het te eten. Ze zitten boordevol ijzer, zink, magnesium en kalium en is een uitstekende bron van eiwitten, koolhydraten en vezels. Eigenlijk een powerfood. De smaakt is een beetje nootachtig. Wat heel fijn is dat het glutenvrij is.  Wij lazen dat wanneer je de quinoa in de bouillon kookt of helft water en kokosmelk heel smaakvol is. Snel een keer proberen!

Steps

1
Done

Quinoa koken

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Giet af en laat goed afkoelen

2
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 190 graden.

3
Done
30 minuten

Roosteren

Meng de quinoa met een scheutje olijfolie.
Wanneer je de quinoa als hartige topping wilt gebruiken kun je er zout, peper of je favoriete kruiden aan toevoegen.
Verdeel de gekookte quinoa op bakpapier op een bakblik.
Rooster dit ongeveer 30 minuten. Schep regelmatig de quinoa om.
Wanneer het goudbruin is mag het uit de oven.
Laat het afkoelen en bewaar een weekje in afgesloten bakje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta met doperwtjes en ham
previous
Doperwtjes pasta met parmaham
Hertenstoof met Italiaanse twist
next
Hertenstoof met Italiaanse twist
Pasta met doperwtjes en ham
previous
Doperwtjes pasta met parmaham
Hertenstoof met Italiaanse twist
next
Hertenstoof met Italiaanse twist

Add Your Comment