Ingredients
-
4 plakken wit brood
-
150 gram Henri Willig whisky kaas
-
4 plakken ham
-
3 takjes verse tijm
-
Bechamelsaus
-
250 ml volle melk
-
20 gram roomboter
-
25 gram bloem
-
1/3 theelepel gemalen nootmuskaat
-
Een snuf zout
Directions
Voor komende Vaderdag maken we het allerlekkerste broodje: de croque-monsieur.
De Queens zijn laatst in Parijs geweest en hebben daar genoten van de heerlijkste croissantjes en natuurlijk dit geweldige broodje. Eén ding was zeker; deze moesten we gewoon een keer zelf maken.
In plaats van de standaard gruyèrekaas gebruiken we een verrukkelijke whiskykaas van Henri Willig. En oh, dit is toch een bijzondere kaas! Niet voor niets is dit hun gouden jubileumkaas. Henri Willig bestaat dit jaar namelijk 50 jaar.
Whiskykaas van Henri Willig
De gebruikte Nederlandse Frysk Hynder Whisky geeft deze drie maanden gerijpte koekaas een rijke en zeer speciale smaak, perfect voor op de cheesy gebakken sandwich. Geloof ons, deze whiskykaas van Henri Willig tilt je het broodje naar een hoger niveau.
Wat is een Croque-Monsieur?
Een croque-monsieur is een klassieke Franse sandwich die bestaat uit brood, ham en kaas, vaak bedekt met een béchamelsaus. Het wordt bereid door de sandwich te bakken tot de buitenkant krokant is en de kaas gesmolten.
Hoe Maak je de Perfecte Croque-Monsieur?
Voor dit verrukkelijke broodje gebruiken we:
• Twee plakken witbrood
• Een dikke laag whiskykaas
• Plakjes ham
• Nog meer kaas
De sandwich bakken we in roomboter en toppen we af met béchamelsaus en extra kaas. Even onder de grill en smullen maar!
Wat is een Croque-Madame?
Wellicht kennen jullie ook de croque-madame. Dit is hetzelfde broodje, maar met een gebakken spiegelei erbovenop. Het gebakken ei laat je doen denken aan een dames hoedje.
De Kaas van Henri Willig
Deze whiskykaas van Henri Willig geeft een bijzondere smaak aan de croque-monsieur. Het is echt niet meer alleen voor mannen, dus ook de dames zullen ervan smullen. Wil je liever een andere kaas proberen? Dan vind je op de website nog veel meer lekkers. Hieronder vind je nog meer lekkere recepten met de kazen van Henri Willig.
Steps
1
Done
12 minuten
|
BechamelsausLaat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Hier roer je de bloem door en laat dit 2 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. |
2
Done
5 minuten
|
BeleggenRasp royaal kaas over de boterham. |
3
Done
5 minuten
|
AfmakenSchep een flinke lepel bechamelsaus op de sandwich en eindig met lekker veel geraspte kaas. |
4
Done
|
Serveren |