0 0
Croque monsieur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 plakken wit brood
150 gram Henri Willig whisky kaas
4 plakken ham
3 takjes verse tijm
Bechamelsaus
250 ml volle melk
20 gram roomboter
25 gram bloem
1/3 theelepel gemalen nootmuskaat
Een snuf zout

Croque monsieur

Een waanzinnig broodje!

Cuisine:

Ingredients

  • Bechamelsaus

Directions

Share

Voor komende Vaderdag maken we het allerlekkerste broodje: de croque-monsieur.

De Queens zijn laatst in Parijs geweest en hebben daar genoten van de heerlijkste croissantjes en natuurlijk dit geweldige broodje. Eén ding was zeker; deze moesten we gewoon een keer zelf maken.

In plaats van de standaard gruyèrekaas gebruiken we een verrukkelijke whiskykaas van Henri Willig. En oh, dit is toch een bijzondere kaas! Niet voor niets is dit hun gouden jubileumkaas. Henri Willig bestaat dit jaar namelijk 50 jaar.

Whiskykaas van Henri Willig

De gebruikte Nederlandse Frysk Hynder Whisky geeft deze drie maanden gerijpte koekaas een rijke en zeer speciale smaak, perfect voor op de cheesy gebakken sandwich. Geloof ons, deze whiskykaas van Henri Willig tilt je het broodje naar een hoger niveau.

Wat is een Croque-Monsieur?

Een croque-monsieur is een klassieke Franse sandwich die bestaat uit brood, ham en kaas, vaak bedekt met een béchamelsaus. Het wordt bereid door de sandwich te bakken tot de buitenkant krokant is en de kaas gesmolten.

Hoe Maak je de Perfecte Croque-Monsieur?

Voor dit verrukkelijke broodje gebruiken we:

• Twee plakken witbrood
• Een dikke laag whiskykaas
• Plakjes ham
• Nog meer kaas

De sandwich bakken we in roomboter en toppen we af met béchamelsaus en extra kaas. Even onder de grill en smullen maar!

Wat is een Croque-Madame?

Wellicht kennen jullie ook de croque-madame. Dit is hetzelfde broodje, maar met een gebakken spiegelei erbovenop. Het gebakken ei laat je doen denken aan een dames hoedje.

De Kaas van Henri Willig

Deze whiskykaas van Henri Willig geeft een bijzondere smaak aan de croque-monsieur. Het is echt niet meer alleen voor mannen, dus ook de dames zullen ervan smullen. Wil je liever een andere kaas proberen? Dan vind je op de website nog veel meer lekkers. Hieronder vind je nog meer lekkere recepten met de kazen van Henri Willig.

Quiche met broccoli en kaas

Snelle flatbread pizza

 

 

Steps

1
Done
12 minuten

Bechamelsaus

Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Hier roer je de bloem door en laat dit 2 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
Voeg ietsje zout en nootmuskaat toe. Schenk de melk erbij en blijf roeren totdat het geheel is ingedikt.
Dit duurt ongeveer ongeveer 10 minuten.

2
Done
5 minuten

Beleggen

Rasp royaal kaas over de boterham.
Hierop een dikke plak ham.
Vervolgens extra geraspte kaas.
Hierop een boterham.
Bak de sandwich aan beide kanten in de roomboter lekker krokant.
Haal uit de bakpan en leg op een bakblik.

3
Done
5 minuten

Afmaken

Schep een flinke lepel bechamelsaus op de sandwich en eindig met lekker veel geraspte kaas.
Grill de sandwich na onder de grillstand van de oven zodat de kaas smelt.

4
Done

Serveren

Serveer met extra rozemarijn blaadjes. (Optioneel)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine lasagne
previous
Aubergine lasagne
Tomaat ricotta pasta
next
Tomaat ricotta pasta
aubergine lasagne
previous
Aubergine lasagne
Tomaat ricotta pasta
next
Tomaat ricotta pasta

Add Your Comment