0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stokbrood
1 bakje ricotta kaas
1 pruim
2 verse vijgen
2 takjes verse tijm
Paar drupjes balsamico crema

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crostini met ricotta, vijgen en pruimen

Crostini met ricotta, vijgen en pruimen

De lekkerste hapjes voor bij de Aperitivo

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wij zijn gek op een crositin, al helemaal deze crostini met ricotta, vijgen en pruimen! Ze staan namelijk zo op tafel en de ingrediënten heb je vast wel in huis!

Een crostini is een dun stukje (stok) brood wat je toast in een pan of in een broodrooster. Vaak stijken wij er daarna nog een klein stukje knoflook (en verse kruiden) over om het brood een heerlijke rijke smaak te geven. De topping kan heel verschillend zijn. Meestal gaan er wel uitgesproken smaken op zoals een kaas, tapanade, groenten etc.

Wij hebben een heerlijke crostini met ricotta, vijgen en pruimen gemaakt. Wij mochten een heerlijke Me-Time picknick in ons huis organiseren met de wijnen van Gallo Family Vineyards. De Chardonnay is een heerlijke smaakvolle wijn die wat body heeft en perfect samen gaat met zachte kazen. Daarom past deze wijn goed bij dit lekkere hapje. We hebben erg genoten van deze smaakcombinatie en natuurlijk van de gehele picknick. Wil je lezen hoe we de picknick hebben ervaren en welke hapjes wij nog meer hebben gemaakt? Neem dan even een kijkje op deze blog; Een thuis-picknick met Gallo Family Vineyards.

VERSCHILLEN

Jullie weten natuurlijk dat wij ook regelmatig bruschetta’s maken. Maar wat is dan het verschil tussen een bruschetta en een crostini? De grootste verschillen zijn dat een crostini vaak gemaakt is van wat kleinere stukjes brood zoals een stokbrood en een bruschetta vaak van groter brood. Daardoor is de crostini ook meer een snack en de bruschetta eet men ook vaak als lunch. Daarnaast zie je dat de toppings van een bruschetta vaak wat lichter zijn zoals salades of tomaten. Een crostini heeft de meest uiteenlopende sterkere smaken als beleg. Heb jij een voorkeur?

Hieronder dus het recept van de crostini met ricotta, vijgen en pruimen en de ricotta en pruim crostini. Maak ze snel klaar voor de volgende borrel of picknick!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Toasten

Snijd stukjes stokbrood en smeer deze in met olijf olie. Bak ze aan in een grilpan zodat je mooie strepen op het broodje krijgt.
Je kunt ze ook in de broodrooster doen.

2
Done
10 minuten

Beleggen

Smeer alle broodjes in met een rijke laag ricotta.
Snijd de pruimen en vijgen in plakjes.
Leg het fruit op de ricotta crostini's. Wij hebben de pruim en vijg niet samen op 1 crostini gedaan maar 2 verschillende soorten crostini's gemaakt.
Als laatst leg je er nog wat verse tijm en balsamico crema op.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groene gazpacho
previous
Groene gazpacho
Zelfgemaakte grissini's
next
Zelfgemaakte grissini’s
Groene gazpacho
previous
Groene gazpacho
Zelfgemaakte grissini's
next
Zelfgemaakte grissini’s

Add Your Comment