Ingredients
-
1 stokbrood
-
1 bakje ricotta kaas
-
1 pruim
-
2 verse vijgen
-
2 takjes verse tijm
-
Paar drupjes balsamico crema
Directions
Wij zijn gek op een crositin, al helemaal deze crostini met ricotta, vijgen en pruimen! Ze staan namelijk zo op tafel en de ingrediënten heb je vast wel in huis!
Een crostini is een dun stukje (stok) brood wat je toast in een pan of in een broodrooster. Vaak stijken wij er daarna nog een klein stukje knoflook (en verse kruiden) over om het brood een heerlijke rijke smaak te geven. De topping kan heel verschillend zijn. Meestal gaan er wel uitgesproken smaken op zoals een kaas, tapanade, groenten etc.
Wij hebben een heerlijke crostini met ricotta, vijgen en pruimen gemaakt. Wij mochten een heerlijke Me-Time picknick in ons huis organiseren met de wijnen van Gallo Family Vineyards. De Chardonnay is een heerlijke smaakvolle wijn die wat body heeft en perfect samen gaat met zachte kazen. Daarom past deze wijn goed bij dit lekkere hapje. We hebben erg genoten van deze smaakcombinatie en natuurlijk van de gehele picknick. Wil je lezen hoe we de picknick hebben ervaren en welke hapjes wij nog meer hebben gemaakt? Neem dan even een kijkje op deze blog; Een thuis-picknick met Gallo Family Vineyards.
VERSCHILLEN
Jullie weten natuurlijk dat wij ook regelmatig bruschetta’s maken. Maar wat is dan het verschil tussen een bruschetta en een crostini? De grootste verschillen zijn dat een crostini vaak gemaakt is van wat kleinere stukjes brood zoals een stokbrood en een bruschetta vaak van groter brood. Daardoor is de crostini ook meer een snack en de bruschetta eet men ook vaak als lunch. Daarnaast zie je dat de toppings van een bruschetta vaak wat lichter zijn zoals salades of tomaten. Een crostini heeft de meest uiteenlopende sterkere smaken als beleg. Heb jij een voorkeur?
Hieronder dus het recept van de crostini met ricotta, vijgen en pruimen en de ricotta en pruim crostini. Maak ze snel klaar voor de volgende borrel of picknick!
Steps
1
Done
5 minuten
|
ToastenSnijd stukjes stokbrood en smeer deze in met olijf olie. Bak ze aan in een grilpan zodat je mooie strepen op het broodje krijgt. |
2
Done
10 minuten
|
BeleggenSmeer alle broodjes in met een rijke laag ricotta. |