Ingredients
-
1 Croissant deeg in blikje XL
-
3 eetlepel Nutella
-
5 eetlepels Pistache creme
Directions
Cruffins met Nutella en Pistache!
Cruffin what… inderdaad wat een rare naam, maar wannneer we het uitleggen dan snap je het direct. Een cruffin is een mengeling van croissant met muffin. Een super geslaagde mengeling van deze twee lekkernijen.
We zien ze nu regelmatig langskomen, maar eerlijk gezegd bestaan ze al een tijdje. Dank alle foodies die ze maakten, nu zijn wij aan de beurt met onze favoriete ingrediënten namelijk Nutella en pistachenoten.
Dat deze twee heel goed samen gaan dat weten we allang! Vandaag maar eens die cruffin maken bij een spontane familie brunch.
Met zo’n handig kant en klaar blikje croissant deeg staan ze met 5 minuten in de oven, althans wanneer je zo’n blikje in één minuut open kan maken. Wij hebben altijd ruzie met dat kartonnen blikje..
Wij hebben ze dus ingesmeerd met Nutella en gehakte pistachenootjes en lekker dat ze waren. Eet ze het liefst warm, of doe maar niet dan ga je er echt teveel van eten.
Je kunt ze natuurlijk vullen en aftoppen met wat je wilt. Wij hebben nog veel meer lekkere ideeën, die zullen vast nog wel eens langs komen.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
2 minuten
|
Bakblik of muffinvormMuffinvorm invetten met wat boter. |
3
Done
2 minuten
|
CroissantOpen het croissant blikje. |
4
Done
2 minuten
|
SmerenSmeer de 3 lappen in met elke een lepel Nutella. |
5
Done
3 minuten
|
OprollenRol de lapjes op. Snijd de 3 rollen in lengte doormidden. |
6
Done
15 minten
|
OvenZet de cruffins 10 tot 15 minuten in de oven. Haal eruit wannneer ze lekker bruin zijn. |
7
Done
|
ServerenServeer ze eventueel met wat poedersuiker. |