Ingredients
-
Marinade
-
2 tenen knoflookFijn fijn gesneden
-
1 Sjalot
-
1 theelepel Kurkuma
-
1 theelepel Kerriepoeder
-
Halve theelepel Chili poeder
-
naar smaak zout en peper
-
1 cm verse gemberGeraspt
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Extra
-
2 KipfiletsKippendij mag ook
-
100 gram Cherry tomaten
-
1 blokje Kip bouillon
-
400 ml Kokos melk
-
200 gram Peultjes
-
Blikje Fagioli bonenKikkererwten of cannellini bonen mag ook
-
Naanbrood
Directions
Curry met pulled chicken en peultjes!
Mariëlla maakt heel veel pulled chicken. Lekker in een op een flatbread. Ze gebruikt dit recept van pulled chicken op een flatbread. Ik (José) heb het nog nooit gemaakt maar hoor en krijg van foto’s van mijn zus waar het regelmatig op tafel staat. Hoogste tijd om het te proberen. Het werd een curry met pulled chicken en peultjes. Omdat ik dol ben op curry mocht de kip lekker mee sudderen. Natuurlijk eerst in een marinade van olie, kurkuma, knoflook en kerrie. Na het garen in kokosmelk en bouillon heb ik de kip gepulled en terug gedaan. De mooie peultjes en de lekkere fagioli bonen maken het af. Je kunt natuurlijk ook kikkererwten of cannellini bonen gebruiken.
Of het lekker was…. Zalig.
CURRY
Mijn eerste aanraking met curry was in 1993. Een dag na ons trouwen vlogen we naar Sri Lanka. Een land dat ik tijdens mijn vlieg periode vaak had bezocht maar niet verder was gekomen dan het vliegveld. Tijdens de landing zag ik alleen maar palmbomen en het was liefde op het eerste gezicht. Hier moest ik een keer naartoe, en onze huwelijksreis bestemming was een feit.
Wat een fantastisch land, met de liefste en hartelijkste inwoners. We besloten low budget te gaan, en kwamen zo bij de mensen thuis. Die niks liever deden dan ons verwennen. De eerste avond aten we curry met het lekkerste broodje. De papadum. Dit is een typisch Indiaas brood. Heel knapperig, knisperig en superdun. Sindsdien eten we regelmatig een curry. Veelal vegetarisch maar zoals vandaag met pulled chicken mag het ook.
Oja na 4 nachtjes low budget kozen we toch voor wat meer sterren hotels. Het was natuurlijk wel onze huwelijksreis.
Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!
Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.
Steps
1
Done
1 uur
|
MarinadeSnijd de sjalot en knoflook fijn. |
2
Done
30 minuten
|
KipBak de kip aan met wat olijfolie. Blus af met 50 ml kippenbouillon. Voeg tomaten toe. |
3
Done
|
ServerenServeer met naan brood. Rijst kan ook. |