0 0
Curry met pulled chicken en peultjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade
2 tenen knoflook Fijn fijn gesneden
1 Sjalot
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Kerriepoeder
Halve theelepel Chili poeder
naar smaak zout en peper
1 cm verse gember Geraspt
Flinke scheut Olijfolie
Extra
2 Kipfilets Kippendij mag ook
100 gram Cherry tomaten
1 blokje Kip bouillon
400 ml Kokos melk
200 gram Peultjes
Blikje Fagioli bonen Kikkererwten of cannellini bonen mag ook
Naanbrood

Curry met pulled chicken en peultjes

De pulled chicken maakt deze curry helemaal af

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • Marinade

  • Extra

Directions

Share

Curry met pulled chicken en peultjes!

Mariëlla maakt heel veel pulled chicken. Lekker in een op een flatbread. Ze gebruikt dit recept van pulled chicken op een flatbread. Ik (José) heb het nog nooit gemaakt maar hoor en krijg van foto’s van mijn zus waar het regelmatig op tafel staat. Hoogste tijd om het te proberen. Het werd een curry met pulled chicken en peultjes. Omdat ik dol ben op curry mocht de kip lekker mee sudderen. Natuurlijk eerst in een marinade van olie, kurkuma, knoflook en kerrie. Na het garen in kokosmelk en bouillon heb ik de kip gepulled en terug gedaan. De mooie peultjes en de lekkere fagioli bonen maken het af. Je kunt natuurlijk ook kikkererwten of cannellini bonen gebruiken.

Of het lekker was…. Zalig.

CURRY

Mijn eerste aanraking met curry was in 1993. Een dag na ons trouwen vlogen we naar Sri Lanka. Een land dat ik tijdens mijn vlieg periode vaak had bezocht maar niet verder was gekomen dan het vliegveld. Tijdens de landing zag ik alleen maar palmbomen en het was liefde op het eerste gezicht. Hier moest ik een keer naartoe, en onze huwelijksreis bestemming was een feit.
Wat een fantastisch land, met de liefste en hartelijkste inwoners. We besloten low budget te gaan, en kwamen zo bij de mensen thuis. Die niks liever deden dan ons verwennen. De eerste avond aten we curry met het lekkerste broodje. De papadum. Dit is een typisch Indiaas brood. Heel knapperig, knisperig en superdun.  Sindsdien eten we regelmatig een curry. Veelal vegetarisch maar zoals vandaag met pulled chicken mag het ook.

Oja na 4 nachtjes low budget kozen we toch voor wat meer sterren hotels. Het was natuurlijk wel onze huwelijksreis.

Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!

Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.

 

Steps

1
Done
1 uur

Marinade

Snijd de sjalot en knoflook fijn.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd de kipfilet in drieën en mix door de marinade.
Laat dit een uur of langer staan in de koelkast.

2
Done
30 minuten

Kip

Bak de kip aan met wat olijfolie. Blus af met 50 ml kippenbouillon. Voeg tomaten toe.
Voeg na 5 de kokosmelk toe.
Laat dit 30 minuten zacht garen met de deksel op de pan.
Wannneer de kip gaar is haal dit uit de pan en scheur in stukken.
Het mag terug in de pan met peultjes , en de bonen. Laat nogmaals 15 minuten langzaam garen zonder deksel.

3
Done

Serveren

Serveer met naan brood. Rijst kan ook.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde appelbollen
Gevulde pompoen pasta
next
Gevulde pompoen pasta
previous
Gevulde appelbollen
Gevulde pompoen pasta
next
Gevulde pompoen pasta

Add Your Comment