Ingredients
-
200 gram ZalmZalmmoot
-
Paprika
-
1 Rode ui
-
1 Wortel
-
3 Tomaten
-
Stukje Gember
-
1 teentje knoflook
-
1 blikje Kokos melk
-
2 eetlepel Rode currypasta
-
Naar smaak zout en peper
-
1 Limoen
-
2 NaanbroodZelf maken kan ook
Directions
Curry met zalm!
Een curry mag altijd vinden wij. Mariëlla eet het elke week wel een keer. Bomvol veggies en met 10 minuten staat het te pruttelen. Jo wil het ook wel vaker maar Mario is er niet dol op, dus wanneer ze alleen is maakt ze een pan vol en gaat de helft in de vriezer.
Vandaag niet een heel ingewikkelde curry maar dat hoeft ook niet. Een snelle variatie met een lekker stuk zalm erin. Het heerlijke sap van een limoen erover en viola… dinner is served.
Heb je ietsje meer tijd maak ook een een zelfgemaakte naan broodje erbij.
Wist je dat Mariëlla elke week wel curry maakt. Natuurlijk omdat het verrukkelijk is maar je kunt er echt helemaal je eigen variaties maken. Alle groenten kun je eraan toevoegen en wanneer je met verschillende kruiden pasta’s aan de gang gaat, heb je altijd een nieuwe smaak.
Van uit de Aziatische landen is de curry ook naar Nederland gekomen. Daar zijn wij wel blij om. Vroeger aten we echt alleen maar Aardappeltjes groenten en vlees, maar in Thailand, India, Singapore en Indonesië hebben ze de traditie om curry’s te koken. Curry is eigenlijk de verzamelnaam van verschillende kruiden met een sausachtige structuur op zijn Aziatische stijl gekookt. De Indiërs brachten de curry, afgeleid van Kari ( kerrie).
Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!
Steps
1
Done
2 minuten
|
GroentenSnijd de ui en gember fijn. Snijd de wortel, tomaat en paprika in kleine stukjes. Pers of hak de knoflook fijn. |
2
Done
3 minuten
|
UiFruit de rode ui in olijfolie. |
3
Done
1 minuut
|
Knoflook, gemberVoeg de knoflook en gember toe. |
4
Done
15 minuten
|
PruttelenVoeg de rest van de groenten erbij en bak even aan. |
5
Done
15 minuten
|
ZalmStrooi zout en peper over de zalm, en doe deze bij de saus. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenServeer met wat wat limoensap. P.S. Ook lekker met wat rijst. |