1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Zalm Zalmmoot
Paprika
1 Rode ui
1 Wortel
3 Tomaten
Stukje Gember
1 teentje knoflook
1 blikje Kokos melk
2 eetlepel Rode currypasta
Naar smaak zout en peper
1 Limoen
2 Naanbrood Zelf maken kan ook
Curry met zalm

Curry met zalm

De perfecte snelle curry

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Curry met zalm!

Een curry mag altijd vinden wij. Mariëlla eet het elke week wel een keer. Bomvol veggies en met 10 minuten staat het te pruttelen. Jo wil het ook wel vaker maar Mario is er niet dol op, dus wanneer ze alleen is maakt ze een pan vol en gaat de helft in de vriezer.

Vandaag niet een heel ingewikkelde curry maar dat hoeft ook niet. Een snelle variatie met een lekker stuk zalm erin. Het heerlijke sap van een limoen erover en viola… dinner is served.

Heb je ietsje meer tijd maak ook een een zelfgemaakte naan broodje erbij.

Wist je dat Mariëlla elke week wel curry maakt. Natuurlijk omdat het verrukkelijk is maar je kunt er echt helemaal je eigen variaties maken. Alle groenten kun je eraan toevoegen en wanneer je met verschillende kruiden pasta’s aan de gang gaat, heb je altijd een nieuwe smaak.

Van uit de Aziatische landen is de curry ook naar Nederland gekomen. Daar zijn wij wel blij om. Vroeger aten we echt alleen maar Aardappeltjes groenten en vlees, maar in Thailand, India, Singapore en Indonesië hebben ze de traditie om curry’s te koken. Curry is eigenlijk de verzamelnaam van verschillende kruiden met een sausachtige structuur op zijn Aziatische stijl gekookt. De Indiërs brachten de curry, afgeleid van Kari ( kerrie).

Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!

Steps

1
Done
2 minuten

Groenten

Snijd de ui en gember fijn. Snijd de wortel, tomaat en paprika in kleine stukjes. Pers of hak de knoflook fijn.

2
Done
3 minuten

Ui

Fruit de rode ui in olijfolie.

3
Done
1 minuut

Knoflook, gember

Voeg de knoflook en gember toe.

4
Done
15 minuten

Pruttelen

Voeg de rest van de groenten erbij en bak even aan.
Roer de currypasta erbij en bak een minuut mee. Hierna voeg je de kokosmelk toe en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen me de halve deksel op de pan.

5
Done
15 minuten

Zalm

Strooi zout en peper over de zalm, en doe deze bij de saus.
Laat dit nog 15 minuten pruttelen.

6
Done
2 minuten

Serveren

Serveer met wat wat limoensap.
Maak er zelfgemaakte naan bij of koop kant en klaar.
Eventueel nog wat verse koriander erover.

P.S. Ook lekker met wat rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven
previous
Broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven
Tiramisu in een glaasje
next
Tiramisu in een glaasje
Broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven
previous
Broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven
Tiramisu in een glaasje
next
Tiramisu in een glaasje

Add Your Comment