Ingredients
-
250 gr boter
-
300 gr pure chocolade
-
5 eieren
-
100 gr fijne kristalsuiker
-
100 gr donkere basterdsuiker
-
1 theelepel vanille extract
-
Een snuf zout
-
200 gr zelfrijzend bakmeel
Directions
Dit is echt de lekkerste sticky brownie ever!
Ben jij daar ook zo gek op? Van die brownies die zacht en smeuig zijn van binnen maar wel zo een prefecte harde buitenkant hebben?
Ik (Mariëlla) ben er gek op! Ik ben sowieso al een chocolade lover dus je snapt wel dat mijn hartje hier sneller van gaat kloppen. Ik heb veel brownies gebakken in mijn leven maar was nog niet altijd heel tevreden met het reecpt. Soms zijn ze te zoet, te droog, of hebben geen goede diepe chocolade smaak. Langzaam maar zeker heb ik nu een recept gemaakt die in mijn ogen perfect is! De diepe chocolade smaak krijg je door echte pure chocolade te gebruiken in plaats van cacao poeder. En wil je ook zo een lekkere krokante bovenkant? Haal dan je brownie na 15 min even een kwariertje uit de oven. Hierdoor droogt de bovenkant een beetje op. Wanneer je daarna de brownie afmaakt in de oven voor de laatste 15 minuten krijg je dus die smeuige binnenkant er gratis bij.
Ben jij ook zo een chocolade liefhebben? Maak dan heel snel deze perfect chocolade brownie!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Luchtig kloppenKlopt de eieren samen met de beide suikers in een kom met een keukenmixer. Zorg dat je dit lang genoeg doet. Dit mag wel 5 minuten zodat het erg luchtig wordt. Dit proef je goed terug in de brownie. |
2
Done
5 minuten
|
SmeltenSmelt ondertussen de boter in een pannetje. Wanneer dit gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je beetje bij beetje de chocolade toe. Blijf goed roeren tot dat alle stukjes chocolade ook zijn gesmolten. |
3
Done
1 minuut
|
Bij elkaar voegenGiet langzaam het chocolade mengels in de kom met eieren en suiker. Blijf goed roeren. |
4
Done
45 minuten
|
BakkenGiet nu het mengsel een bakvorm met bakpapier erin. De brownies kun je het best luchtdicht bewaren buiten de koelkast. In de koelkast drogen ze namelijk uit. |
5
Done
|
|
2 Comments Hide Comments
Hallo Mariëlla, Welke maat bakvorm gebruik je bij dit recept (12 personen)?
Hoor graag van je. Groet, MariAntoinette
Hoi MariAntoinette,
Wij hebben een vorm van 33 cm bij 23 cm gebruikt. Deze liggen ook bij de AH.
Succes met bakken!