0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Boter
300 gr Pure chocolade
5 eieren
100 gr Fijne kristalsuiker
100 gr Donkere bastard suiker
1 theelepel Vanille extract
Een snuf zout
200 gr Zelfrijzend bakmeel
De lekkerste sticky brownie

De lekkerste sticky brownie

De perfecte sticky brownie!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is echt de lekkerste sticky brownie ever!

Ben jij daar ook zo gek op? Van die brownies die zacht en smeuig zijn van binnen maar wel zo een prefecte harde buitenkant hebben?

Ik (Mariëlla) ben er gek op! Ik ben sowieso al een chocolade lover dus je snapt wel dat mijn hartje hier sneller van gaat kloppen. Ik heb veel brownies gebakken in mijn leven maar was nog niet altijd heel tevreden met het reecpt. Soms zijn ze te zoet, te droog, of hebben geen goede diepe chocolade smaak. Langzaam maar zeker heb ik nu een recept gemaakt die in mijn ogen perfect is! De diepe chocolade smaak krijg je door echte pure chocolade te gebruiken in plaats van cacao poeder. En wil je ook zo een lekkere krokante bovenkant? Haal dan je brownie na 15 min even een kwariertje uit de oven. Hierdoor droogt de bovenkant een beetje op. Wanneer je daarna de brownie afmaakt in de oven voor de laatste 15 minuten krijg je dus die smeuige binnenkant er gratis bij.

Ben jij ook zo een chocolade liefhebben? Maak dan heel snel deze perfect chocolade brownie!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Luchtig kloppen

Klopt de eieren samen met de beide suikers in een kom met een keukenmixer. Zorg dat je dit lang genoeg doet. Dit mag wel 5 minuten zodat het erg luchtig wordt. Dit proef je goed terug in de brownie.

2
Done
5 minuten

Smelten

Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Wanneer dit gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je beetje bij beetje de chocolade toe. Blijf goed roeren tot dat alle stukjes chocolade ook zijn gesmolten.

3
Done
1 minuut

Bij elkaar voegen

Giet langzaam het chocolade mengels in de kom met eieren en suiker. Blijf goed roeren.
Daarna kun je het vanille extract en zout toevoegen. Voeg daarna snel het zelfrijzendbaksel toe en roer kort!

4
Done
45 minuten

Bakken

Giet nu het mengsel een bakvorm met bakpapier erin.
Bak de brownie 30 minuten in de oven op 180 graden.
Laat de brownie hierna goed afkoelen! Zeker wel een aantal uren. We weten dat dit erg lastig is... Maar hierdoor krijg je wel de hardste korst!

De brownies kun je het best luchtdicht bewaren buiten de koelkast. In de koelkast drogen ze namelijk uit.
Per portie in aluminium folie werkt goed. Ook kun je ze invriezen, dan blijven ze wel 3 maanden goed.

5
Done

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Volkoren wraps
previous
Zelfgemaakte volkoren wraps
Gevulde artisjokken
next
Gevulde artisjokken
Volkoren wraps
previous
Zelfgemaakte volkoren wraps
Gevulde artisjokken
next
Gevulde artisjokken

2 Comments Hide Comments

Hallo Mariëlla, Welke maat bakvorm gebruik je bij dit recept (12 personen)?
Hoor graag van je. Groet, MariAntoinette

Hoi MariAntoinette,
Wij hebben een vorm van 33 cm bij 23 cm gebruikt. Deze liggen ook bij de AH.

Succes met bakken!

Add Your Comment