0 0
Doperwtjes pasta met parmaham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Saus
2 kopjes doperwten Diepvries
1 kleine theelepel gedroogde basilicum
Half uitje Uien
1 kopje geraspte parmezaanse kaas
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Extra
180 gram Pasta
2 plakjes parmaham
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
4 eetlepel Panko
1 eetlepel Roomboter
Klein gedroogde basilicum

Doperwtjes pasta met parmaham

De perfecte snelle pasta!

Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Doperwtjes pasta met parmaham!

Heb je niet zoveel tijd om in de keuken te staan maar toch zin een simpele en makkelijke pasta? Deze doperwtjes pasta met parmaham valt in deze categorie. De eenvoudige saus is gemaakt met doperwtjes uit de diepvries, een uitje en natuurlijk parmezaanse kaas. Om deze saus nog een boost te geven hebben we de Parmaham even in de oven krokant gebakken. De combinatie van het zoete en het zoute smaak fantastisch! Ook het knapperige broodkruim erboven smaakt fantastisch.Eet je liever de pasta vegetarisch dan laat je de parmaham achterwegen. Geen enkel probleem. Je zou er zongedroogde tomaatjes bij kunnen doen als vervanger voor de ham.

Met de start van onze blog jaren hadden we besloten elke vrijdag een pasta te posten. Het is natuurlijk tenslotte ‘Pasta Friday’. In de categorie pasta mag ook een lekkere gnocchi of risotto. Dat we inmiddels heel veel recepten online hebben staan is een feit. De meeste sauzen die we maken zijn vrij simpel.

Met onze Siciliaanse achtergrond kunnen we vertellen dat op dit prachtige eiland de ‘cuisine Povera’ is ontstaan. Dit betekent vrij vertaald ‘armeluis keuken’. Het zuiden van Italië is namelijk veelal armer dan het rijke noorden. Zo kon er bijvoorbeeld niet elke dag vlees gegeten worden en zijn de sauzen met heel weinig ingrediënten gemaakt. Gelukkig hebben ze de gave om dit alles waanzinnig smaakvol te maken.

Iets wat typisch Siciliaans is is de pangrattato. Wanneer er geen geld was voor parmezaanse kaas besloten ze oud brood te gebruiken. Goed fijngehakt en even laten aanbakken in boter of olijfolie. Met als resultaat een heerlijk knapperig krokantje. Deze hebben vandaag weer gebruikt want wij zijn er dol op.

Mogen we nog wat pasta’s adviseren die supersnel gemaakt zijn? Kijk snel naar de pasta met pompoen en feta. Alles samen in een schaal de oven in en vervolgens de pasta erdoor roeren. Eentje die we de hele zomer lang eten is de pasta pomodorino met ricotta salata . De meest eenvoudige saus van Sicilië waar je al natuurlijk ook Parmezaanse kaas bij kan gebruiken.

Vaak krijgen we de vraag welke pasta we het liefst gebruiken. Dit zijn de geel blauwe zakken van Cecco . (no spon) Deze pasta kun je perfect al dente koken en zal niet snel te zacht zijn.

Steps

1
Done
10 minuten

Parmaham

Leg twee plakjes parmaham op een bakblik en doe dit 10 minuten in een oven van 200°.
Wanneer de ham krokant is laat je dit even uitlekken op wat keukenpapier.

2
Done
3 minuten

Pangrattato

Bak de panko zachtjes in een eetlepel roomboter voor 3 minuten.

3
Done
10 minuten

Pasta

Kook de pasta in gezouten water.

4
Done
10 minuten

Saus

Fruit een fijn gesneden klein uitje in olijf olie samen met een klein beetje gedroogde basilicum.
Voeg de doperwtjes toe en een klein beetje kookvocht van de pasta. (100 ml)
Maak op smaak met zout en peper.
Een kopje parmezaanse kaas erdoor roeren en zachtjes laten koken.
Na 5 minuten neem je de staafmixer en pureer je de saus. Je kunt dit helemaal glad pureren of wat grover laten.
Wanneer de saus een beetje dik is voeg nog wat kookvocht toe.

5
Done

Serveren

Schep de pasta door de saus en serveer met de krokante Parmaham, wat extra Parmezaanse kaas en de broodkruim.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Boerenkool salade
previous
Boerenkool salade
Crispy quinoa
next
Crispy quinoa
Boerenkool salade
previous
Boerenkool salade
Crispy quinoa
next
Crispy quinoa

Add Your Comment