Ingredients
-
Saus
-
2 kopjes doperwtenDiepvries
-
1 kleine theelepel gedroogde basilicum
-
Half uitje uien
-
1 kopje geraspte parmezaanse kaas
-
Scheutje olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Extra
-
180 gram Pasta
-
2 plakjes parmaham
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
4 eetlepel panko
-
1 eetlepel roomboter
-
Klein gedroogde basilicum
Directions
Doperwtjes pasta met parmaham!
Heb je niet zoveel tijd om in de keuken te staan maar toch zin een simpele en makkelijke pasta? Deze doperwtjes pasta met parmaham valt in deze categorie. De eenvoudige saus is gemaakt met doperwtjes uit de diepvries, een uitje en natuurlijk parmezaanse kaas. Om deze saus nog een boost te geven hebben we de Parmaham even in de oven krokant gebakken. De combinatie van het zoete en het zoute smaak fantastisch! Ook het knapperige broodkruim erboven smaakt fantastisch.Eet je liever de pasta vegetarisch dan laat je de parmaham achterwegen. Geen enkel probleem. Je zou er zongedroogde tomaatjes bij kunnen doen als vervanger voor de ham.
Met de start van onze blog jaren hadden we besloten elke vrijdag een pasta te posten. Het is natuurlijk tenslotte ‘Pasta Friday’. In de categorie pasta mag ook een lekkere gnocchi of risotto. Dat we inmiddels heel veel recepten online hebben staan is een feit. De meeste sauzen die we maken zijn vrij simpel.
Met onze Siciliaanse achtergrond kunnen we vertellen dat op dit prachtige eiland de ‘cuisine Povera’ is ontstaan. Dit betekent vrij vertaald ‘armeluis keuken’. Het zuiden van Italië is namelijk veelal armer dan het rijke noorden. Zo kon er bijvoorbeeld niet elke dag vlees gegeten worden en zijn de sauzen met heel weinig ingrediënten gemaakt. Gelukkig hebben ze de gave om dit alles waanzinnig smaakvol te maken.
Iets wat typisch Siciliaans is is de pangrattato. Wanneer er geen geld was voor parmezaanse kaas besloten ze oud brood te gebruiken. Goed fijngehakt en even laten aanbakken in boter of olijfolie. Met als resultaat een heerlijk knapperig krokantje. Deze hebben vandaag weer gebruikt want wij zijn er dol op.
Mogen we nog wat pasta’s adviseren die supersnel gemaakt zijn? Kijk snel naar de pasta met pompoen en feta. Alles samen in een schaal de oven in en vervolgens de pasta erdoor roeren. Eentje die we de hele zomer lang eten is de pasta pomodorino met ricotta salata . De meest eenvoudige saus van Sicilië waar je al natuurlijk ook Parmezaanse kaas bij kan gebruiken.
Vaak krijgen we de vraag welke pasta we het liefst gebruiken. Dit zijn de geel blauwe zakken van Cecco . (no spon) Deze pasta kun je perfect al dente koken en zal niet snel te zacht zijn.
Steps
1
Done
10 minuten
|
ParmahamLeg twee plakjes parmaham op een bakblik en doe dit 10 minuten in een oven van 200°. |
2
Done
3 minuten
|
PangrattatoBak de panko zachtjes in een eetlepel roomboter voor 3 minuten. |
3
Done
10 minuten
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
10 minuten
|
SausFruit een fijn gesneden klein uitje in olijf olie samen met een klein beetje gedroogde basilicum. |
5
Done
|
ServerenSchep de pasta door de saus en serveer met de krokante Parmaham, wat extra Parmezaanse kaas en de broodkruim. |