0 0
Dorade uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 dorade
Klein bosje Platte peterselie
Paar takjes verse basilicum
Paar takjes verse tijm
1 citroen
2 tenen knoflook
Paar klontjes roomboter
1 eetlepel zeezout
Flinke scheut Olijfolie
Extra
1 venkel
12 Trostomaten

Dorade uit de oven

Een verrukkelijk visje uit de oven!

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

De Ultieme Dorade uit de Oven: Maak Het Zelf Thuis!

Wil je de lekkerste dorade uit de oven maken? Het is eenvoudiger dan je denkt! Sinds we onze eerste zeebaars uit de oven hebben gemaakt, zijn we dol op het bereiden van visgerechten. We hebben ontdekt dat veel mensen dit eigenlijk nooit proberen, en dat is zonde. Daarom delen we graag ons recept en hopen we jullie te inspireren om zelf aan de slag te gaan!

Waarom Vis Zo Gezond Is

Vis, zoals dorade en zeebaars, zit boordevol gezonde vetten, eiwitten en belangrijke voedingsstoffen. Het regelmatig eten van vis kan bijdragen aan een gezonde levensstijl en je eetpatroon verrijken.

Het Perfecte Dorade Recept

Wij moeten toegeven dat we niet dol zijn op het schoonmaken van vis. Het zien van bloed en darmen is niet ons favoriete onderdeel. Gelukkig doet de visboer dat met alle plezier voor je. Daarna begint het leuke werk!

Wat is dorade voor vis?

Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een populaire vis uit de Middellandse Zee en het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan. Het heeft een zilverkleurige huid en een karakteristieke gouden band over de ogen. Dorade staat bekend om zijn stevige en sappige vlees met een milde, lichtzoete smaak

Bereiding:

Voorbereiden: Spoel de dorade nogmaals goed schoon. Vul de buikwand met verse kruiden, knoflook, plakjes citroen en wat klontjes roomboter.

Snijd de Dorade: Maak een paar inkepingen in de huid van de vis. Stop ook hier enkele schijfjes citroen in.
Breng op Smaak: Bestrooi de dorade met zout en besprenkel royaal met olijfolie.
In de Oven: Plaats de dorade samen met venkel en trostomaatjes op een bakplaat. Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Serveer de dorade met je favoriete geroosterde groenten en bijvoorbeeld een basilicum beurre blanc.

Met dit eenvoudige recept maak je van je eigen keuken een visrestaurant! Laat ons weten hoe jouw dorade uit de oven is gelukt. Eet smakelijk!

Steps

1
Done
7 minuten

Vis

Laat de vis door de visboer slachten en ontschubbben. De kop eraan laten.
Spoel de dorade nogmaals goed schoon en dep droog.
Vul de buikwand met verse kruiden, knoflook, plakjes citroen en wat klontjes roomboter.

2
Done
2 minuten

Inkepingen

Maak een paar inkepingen in de huid van de vis.
Stop ook hier enkele schijfjes citroen in.

3
Done
1 minuut

Zout en olijfolie

Besprenkel de dorade met zout en besprenkel royaal met olijfolie

4
Done
30 minuten

Oven

Plaats de dorade samen met wat trostomaatjes op een bakplaat.
Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aardappelsalade
previous
Aardappelsalade
Aperol Spritz tiramisu
next
Aperol Spritz tiramisu
aardappelsalade
previous
Aardappelsalade
Aperol Spritz tiramisu
next
Aperol Spritz tiramisu

Add Your Comment