Ingredients
-
2 dorade
-
Klein bosje Platte peterselie
-
Paar takjes verse basilicum
-
Paar takjes verse tijm
-
1 citroen
-
2 tenen knoflook
-
Paar klontjes roomboter
-
1 eetlepel zeezout
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Extra
-
1 venkel
-
12 Trostomaten
Directions
De Ultieme Dorade uit de Oven: Maak Het Zelf Thuis!
Wil je de lekkerste dorade uit de oven maken? Het is eenvoudiger dan je denkt! Sinds we onze eerste zeebaars uit de oven hebben gemaakt, zijn we dol op het bereiden van visgerechten. We hebben ontdekt dat veel mensen dit eigenlijk nooit proberen, en dat is zonde. Daarom delen we graag ons recept en hopen we jullie te inspireren om zelf aan de slag te gaan!
Waarom Vis Zo Gezond Is
Vis, zoals dorade en zeebaars, zit boordevol gezonde vetten, eiwitten en belangrijke voedingsstoffen. Het regelmatig eten van vis kan bijdragen aan een gezonde levensstijl en je eetpatroon verrijken.
Het Perfecte Dorade Recept
Wij moeten toegeven dat we niet dol zijn op het schoonmaken van vis. Het zien van bloed en darmen is niet ons favoriete onderdeel. Gelukkig doet de visboer dat met alle plezier voor je. Daarna begint het leuke werk!
Wat is dorade voor vis?
Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een populaire vis uit de Middellandse Zee en het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan. Het heeft een zilverkleurige huid en een karakteristieke gouden band over de ogen. Dorade staat bekend om zijn stevige en sappige vlees met een milde, lichtzoete smaak
Bereiding:
Voorbereiden: Spoel de dorade nogmaals goed schoon. Vul de buikwand met verse kruiden, knoflook, plakjes citroen en wat klontjes roomboter.
Snijd de Dorade: Maak een paar inkepingen in de huid van de vis. Stop ook hier enkele schijfjes citroen in.
Breng op Smaak: Bestrooi de dorade met zout en besprenkel royaal met olijfolie.
In de Oven: Plaats de dorade samen met venkel en trostomaatjes op een bakplaat. Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Serveer de dorade met je favoriete geroosterde groenten en bijvoorbeeld een basilicum beurre blanc.
Met dit eenvoudige recept maak je van je eigen keuken een visrestaurant! Laat ons weten hoe jouw dorade uit de oven is gelukt. Eet smakelijk!
Steps
1
Done
7 minuten
|
VisLaat de vis door de visboer slachten en ontschubbben. De kop eraan laten. |
2
Done
2 minuten
|
InkepingenMaak een paar inkepingen in de huid van de vis. |
3
Done
1 minuut
|
Zout en olijfolieBesprenkel de dorade met zout en besprenkel royaal met olijfolie |
4
Done
30 minuten
|
Oven |