Ingredients
-
150 gram bloem
-
1 theelepel baking soda
-
2 eieren
-
75 gram Suiker
-
1 eetlepel honing
-
180 ml melk
-
6 eetlepels Nutella
-
zonnebloemolieOm te bakken
Directions
Er zijn van die hapjes die ik nooit meer vergeet, één daarvan is Dorayaki – Japans pannenkoekje met Nutella
Lang geleden toen Mariëlla en haar broertje Giacomo nog klein waren vloog ik (José) heel veel naar Japan. Niet omdat ik het daar zo geweldig vond, maar omdat deze vlucht kort intensief was, (lange verre vlucht, met kort verblijf). Deze vlucht gaf dan veel vrije dagen wat wel makkelijk was met een man die ook altijd op reis was.
Van Japans eten was ik ook niet zo’n fan. De crew ging daar naar de bakplaat maar omdat ik echt allergisch was voor sojasaus en rauwe vis at ik liever een bordje pasta in het hotel. Gelukkig heb ik tegenwoordig wel het Japanse eten leren waarderen?
Voor mij was het ontbijt een feestje, vaak room-service, omdat je door het tijdsverschil meestal in de middag wakker werd. Daar heb ik Dorayaki ontdekt, twee pannenkoekjes op elkaar met een vulling erin. De authentieke pannenkoekjes zijn gevuld met een rode bonen pasta, maar ik heb liever die met Nutella. Mariëlla bakt af en toe gezonde baksels maar dit valt duidelijk in een andere categorie.
De naam Dora betekent ‘gong’in het Japans. Deze mierzoete pannenkoekjes lijken op eierkoeken maar de structuur is heerlijk fluffy en vergelijkbaar met biscuitdeeg. Dit keer maken we ze met Nutella.
Dit is echt mijn Crew Favorites daarom voor jullie gemaakt, zodat wanneer jullie in Japan zijn deze ‘moeten’ bestellen, of met dit receptje gewoon thuis maken.
Ga snel aan de slag met deze dorayaki – Japans pannenkoekje met Nutella. Zeker weten dat je je kinderen (en jezelf) hier een groot plezier mee doet! Probeer ook eens de okonomiyaki de hartige Japanse pannenkoek!
Steps
1
Done
2 minuten
|
Bloem en baking sodaZeef de bloem en doe de baking soda erdoor. |
2
Done
2 minuten
|
Ei,suiker,honingMix het ei samen met de suiker er honing, tot dat je een mooi glad beslag hebt. |
3
Done
2 minuten
|
Melk en bloemVoeg de melk toe en mix. |
4
Done
2,5 minuut
|
BakkenOp mijn teppanyaki plaat bak ik de mooiste pannnenkoekjes. Omdat de plaat plat is verkleuren ze gelijkmatig. |
5
Done
1 minuut
|
NutellaSmeer een kant van het pannenkoekje in met Nutella en leg een ander er boven op. |