0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram Bloem
1 theelepel Baking soda
2 eieren
75 gram Suiker
1 eetlepel honing
180 ml Melk
6 eetlepels Nutella
Zonnebloem olie Om te bakken
Dorayaki -Japanse pannenkoekje met Nutella

Dorayaki -Japanse pannenkoekje met Nutella

Verrukkelijke Japanse pannenkoekjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Er zijn van die hapjes die ik nooit meer vergeet, één daarvan is Dorayaki – Japanse pannenkoekjes (met Nutella)

Lang geleden toen Mariëlla en haar broertje Giacomo nog klein waren vloog ik (José) heel veel naar Japan. Niet omdat ik het daar zo geweldig vond, maar omdat deze vlucht kort intensief was, (lange verre vlucht, met kort verblijf). Deze vlucht gaf dan veel vrije dagen wat wel makkelijk was met een man die ook altijd op reis was.

Van Japans eten was ik ook niet zo’n fan. De crew ging daar naar de bakplaat maar omdat ik echt allergisch was voor sojasaus  en rauwe vis  at ik liever een bordje pasta in het hotel. Gelukkig heb ik tegenwoordig wel het Japanse eten leren waarderen?

Voor mij was het ontbijt een feestje, vaak room-service, omdat je door het tijdsverschil meestal in de middag  wakker werd. Daar heb ik Dorayaki ontdekt, twee pannenkoekjes op elkaar met een vulling erin. De authentieke pannenkoekjes zijn gevuld met een rode bonen pasta, maar ik heb liever die met Nutella. Mariëlla bakt af en toe gezonde baksels maar dit valt duidelijk in een andere categorie.

De naam Dora betekent ‘gong’in het Japans. Deze mierzoete pannenkoekjes lijken op eierkoeken maar de structuur is heerlijk fluffy en vergelijkbaar met biscuitdeeg.

Dit is echt mijn ✈️Crew Favorites ✈️, daarom voor jullie gemaakt, zodat wanneer jullie in Japan zijn deze ‘moeten’ bestellen, of met dit receptje gewoon thuis maken.

Zeker weten dat je je kinderen (en jezelf) hier een groot plezier mee doet!

Steps

1
Done
2 minuten

Bloem en baking soda

Zeef je bloem en doe je baking soda erdoor.

2
Done
2 minuten

Ei,suiker,honing

Mix je ei samen met de suiker er honing, tot dat je een mooi glad beslag hebt.

3
Done
2 minuten

Melk en bloem

Voeg je melk toe en mix.
Als laatste je bloem mengsel erbij en goed mixen. (Ik heb mijn kitchenaid hiervoor gebruikt).

4
Done
2,5 minuut

Bakken

Op mijn teppanyaki plaat bak ik de mooiste pannnenkoekjes. Omdat de plaat plat is verkleuren ze gelijkmatig.
Je kunt natuurlijk een bakpan gebruiken.
Doe 3 eetlepel beslag ik een kopje, je hebt nu de precieze hoeveelheid voor 1 pannenkoekje.
Verhit wat zonnebloemolie en schenk je beslag op je plaat/pan.
Wanneer je bubbels ziet verschijnen draai je deze om. (2 minuten) dan nog 30 seconden de andere kant.

5
Done
1 minuut

Nutella

Smeer een kant van het pannenkoekje in met Nutella en leg een ander er boven op.
Smullen maar!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta pollo piccante - pikante kip
previous
Pasta pollo piccante – pikante kip
Tonijnkoekjes met bloemkool
next
Tonijnkoekjes met bloemkool
pasta pollo piccante - pikante kip
previous
Pasta pollo piccante – pikante kip
Tonijnkoekjes met bloemkool
next
Tonijnkoekjes met bloemkool

Add Your Comment