0 0
Dubbelgevouwen pizzabroodjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x ons recept pizzadeeg Of koop kant-en klaar deeg
1 bol burrata
2 handjes rucola
4 plakken parmaham
1 klein handje pijnboompitten
Extra vergine olijfolie Naar smaak

Dubbelgevouwen pizzabroodjes

De lekkerste broodjes!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share
Stel je voor: een knapperig, goudbruin broodje dat net uit de oven komt, gevuld met de meest verrukkelijke ingrediënten die je je kunt voorstellen. Dat zijn deze dubbelgevouwen pizzabroodjes!
Hoe maak je pizzabroodjes?
Gemaakt van vers pizzadeeg, afgebakken tot het perfect krokant is, terwijl het aan de binnenkant heerlijk zacht en luchtig blijft. Wij bakken het pizzadeeg af in mijn Miele stoomoven. Deze stoomoven heeft ontzettend veel verschillende standen. Zo ontdekte wij ook de pizza optie op de oven. Voor deze broodjes hebben wij één bol pizzadeeg gemaakt en deze in tweeën verdeeld. Je rolt ze uit tot pizza’s, smeert het in met olijfolie en daarna kun je ze dubbelvouwen. Dan is het tijd om ze in de oven te doen op de pizzastand. Heb je deze niet? Gebruik dan een hoge temperatuur zoals 250 graden Celsius indien mogelijk.

Het maken van deze broodjes is echt een feestje, en het resultaat is gegarandeerd een hit. Wat deze pizzabroodjes zo bijzonder maakt, is de heerlijke vulling die in elke hap een smaakexplosie geeft. Denk aan romige burrata, een Italiaanse kaassoort die zo zacht is dat hij bijna op je tong smelt. De combinatie van deze zachte, romige kaas met de zoute, fluweelzachte Parmaham is onweerstaanbaar. Parmaham voegt een diepte van smaak toe, en samen met de burrata zorgt het voor een romige en hartige binnenkant.

We voegen ook een handje verse rucola toe. Deze pittige, licht peperige bladgroente geeft de broodjes niet alleen wat extra pit, maar ook een heerlijke frisheid die perfect balanceert met de romige kaas en zoute ham. En alsof dat nog niet genoeg is, strooien we er wat knapperige pijnboompitjes overheen. Die geven net dat beetje extra crunch en een subtiele nootachtige smaak die het geheel compleet maakt. Eet je vergetarisch? Dan kun je de ham ook vervangen voor zongedroogdetomaatjes.

Deze dubbelgevouwen pizza broodjes zijn perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een snelle lunch wilt, iets bijzonders voor bij de borrel zoekt, of gewoon zin hebt in een luxe snack, deze broodjes stellen niet teleur. Dus, de volgende keer dat je zin hebt om iets bijzonders te bakken, probeer dan eens deze dubbelgevouwen pizzabroodjes. Je zult zien dat ze niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook onweerstaanbaar lekker. Veel bakplezier en vooral: buon appetito!

In samenwerking met Keukenspecialisten.nl

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Maak het pizzadeeg. Let op dat je dit optijd maakt vanwege het rijzen.
Tip: Je kunt ook mooie verse pizzabolletjes kopen via Crisp. Wij zijn fan! (Geen promotie!) Ook het merk Jan heeft pizzabolletjes in de grote supermarkten liggen.

2
Done
20 minuten

Bakken

Verdeel een pizzabol in tweeën.
Rol deze uit op wat bloem zodat je twee mooie mini pizza's hebt.
Smeer deze in met olijfolie en vouw dubbel.
Bak deze in een voorverwarmde oven op de pizzastand of op 250 graden (hetelucht)
Rooster in de tussentijd wat pijnboompitten op laag vuur.

3
Done
5 minuten

Beleggen

Maak het broodje open.
Als het goed is lukt dit gemakkelijk vanwege de olijfolie. Zo niet, dan gebruik je nog een mes.
Beleg het broodje met Parmaham, burrata, pijnboompitten, rucola en wat lekkere olijfolie, zout en peper.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caesar salad
previous
Caesar salad
Aperol Spritz ijs
next
Aperol Spritz ijs
Caesar salad
previous
Caesar salad
Aperol Spritz ijs
next
Aperol Spritz ijs

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here