0 0
Dutch baby vruchten pancake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
65 gram Bloem
120 ml Volle melk kamer temperatuur
3 eieren kamer temperatuur
1 theelepel Vanille extract
1 eetlepel Suiker
1 citroen Citroen rasp
snufje Zout
3 eetlepel Roomboter

Dutch baby vruchten pancake

Niks Nederlands aan deze Dutch baby pancakes

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Dutch baby vruchten pancake.

Kennen jullie de Dutch baby vruchten pancake? Nou, het zal je verrassen maar deze pannenkoek komt dus niet uit Nederland. Dutch komt eigenlijk van het woord Deutsch dus eigenlijk komt deze heerlijke pannenkoek bij onze buren vandaan. Iets met emigranten die zich in Pennsylvania vestigde maar het verhaal gaat ook over dat dit ontdekt is in Seatlle. Het maakt allemaal niet uit. Jo heeft ze al jaren eigen gemaakt tijdens haar leven als stewardess bij de KLM. Regelmatig gegeten in Amerika maar eigenlijk nooit eerder gemaakt.

Een lekkere pannenkoek is ook wel geschikt  voor de Paasdagen, want dan wil je natuurlijk iets nieuws op tafel zetten. Deze Dutch baby valt in categorie van ‘van alles wat’. Het is een soort omelet in pannenkoek vorm met een soufflé uitstraling. Die soufflé bovenkant maakt deze helemaal geweldig. Een feestje om te maken want terwijl je dutchy de oven ingaat, is het super spannend hoe deze omhoog komt.

Het grappige van deze pancake is dat je al de ingrediënten de blender ingooit. Weliswaar wel alle ingrediënten op kamer temperatuur. Een oven bestendige pan is een vereiste, liefst zo’n gietijzeren pannetje. Een erg leuke manier van maken, en ons is het helemaal gelukt. Dan gaat het jullie ook vast lukken. Wij kozen voor een mango en blauwe topping en veel poedersuiker. Er gaat namelijk niet zo veel suiker in de pannenkoek dus die poedersuiker is lekker. Om het feest compleet te maken natuurlijk een  dikke klodder slagroom on top! Liever ander fruit, alles is mogelijk. Ook alleen suiker en stroop net zoals bij de Hollandse versie kan prima.

Er staat ook een filmpje van op Insta!

Probeer ook eens onze waanzinnig lekkere American Pancakes, pompoen pancakes, citroen maanzaad pancakes of de verrukkelijke Nutella crepes.

Steps

1
Done
10 minuten

Pan verwarmen

Gebruik voor dit recept een gietijzeren pan van ongeveer 20 cm doorsnee.
Een oven bestendige kleine koekenpan kan ook.
Zet deze in de oven op 225 graden terwijl je het deeg maakt.

2
Done
5 minuten

Beslag

Gebruik een blender of goede mixer.
Gebruik eieren op kamer temperatuur.( leg deze 5 minuten in een bakje met heet water)
De melk ook op kamer temperatuur ( 15 sec in de magnetron)
Doe de eieren, melk, snuf zout, vanille extract, suiker bloem en rasp van 1 citroen in een blender.
Mix 40 seconden op hoge stand.

3
Done
2 minuten

Pan

Zorg de de boter op kamer temperatuur of gesmolten is.
Haal de hete pan uit de oven. Pas op voor je handen!!
Doe de boter erin en laat dit even rond gaan zodat het nog heter wordt en gaat bruisen.
Giet het pancake beslag op de boter in de hete pan, en zet deze weer terug in de oven.

4
Done
15 minuten

Oven

Stop de pan terug in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Je zal zien dat de pannenkoek langzaam op puft.
Wanneer het mooi bruin en gerezen is kan het eruit.

5
Done

Serveren

Wij serveren deze pannenkoek met mango en bosbessen, wat poedersuiker erover en een dikke klodder slagroom
Je kunt alle fruit soorten gebruiken.
Je kunt er ook voor kiezen, om voor dat de pan in de oven gaat bv aardbeien al op de pannenkoek te doen, dan garen ze mee.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
risotto met tomaat en nduja
previous
Risotto met tomaat en nduja
next
Gevulde bolcourgette
risotto met tomaat en nduja
previous
Risotto met tomaat en nduja
next
Gevulde bolcourgette

Add Your Comment