Ingredients
-
65 gram Bloem
-
120 ml Volle melkkamer temperatuur
-
3 eierenkamer temperatuur
-
1 theelepel Vanille extract
-
1 eetlepel Suiker
-
1 citroen Citroen rasp
-
snufje Zout
-
3 eetlepel Roomboter
Directions
Dutch baby vruchten pancake.
Kennen jullie de Dutch baby vruchten pancake? Nou, het zal je verrassen maar deze pannenkoek komt dus niet uit Nederland. Dutch komt eigenlijk van het woord Deutsch dus eigenlijk komt deze heerlijke pannenkoek bij onze buren vandaan. Iets met emigranten die zich in Pennsylvania vestigde maar het verhaal gaat ook over dat dit ontdekt is in Seatlle. Het maakt allemaal niet uit. Jo heeft ze al jaren eigen gemaakt tijdens haar leven als stewardess bij de KLM. Regelmatig gegeten in Amerika maar eigenlijk nooit eerder gemaakt.
Een lekkere pannenkoek is ook wel geschikt voor de Paasdagen, want dan wil je natuurlijk iets nieuws op tafel zetten. Deze Dutch baby valt in categorie van ‘van alles wat’. Het is een soort omelet in pannenkoek vorm met een soufflé uitstraling. Die soufflé bovenkant maakt deze helemaal geweldig. Een feestje om te maken want terwijl je dutchy de oven ingaat, is het super spannend hoe deze omhoog komt.
Het grappige van deze pancake is dat je al de ingrediënten de blender ingooit. Weliswaar wel alle ingrediënten op kamer temperatuur. Een oven bestendige pan is een vereiste, liefst zo’n gietijzeren pannetje. Een erg leuke manier van maken, en ons is het helemaal gelukt. Dan gaat het jullie ook vast lukken. Wij kozen voor een mango en blauwe topping en veel poedersuiker. Er gaat namelijk niet zo veel suiker in de pannenkoek dus die poedersuiker is lekker. Om het feest compleet te maken natuurlijk een dikke klodder slagroom on top! Liever ander fruit, alles is mogelijk. Ook alleen suiker en stroop net zoals bij de Hollandse versie kan prima.
Er staat ook een filmpje van op Insta!
Probeer ook eens onze waanzinnig lekkere American Pancakes, pompoen pancakes, citroen maanzaad pancakes of de verrukkelijke Nutella crepes.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Pan verwarmenGebruik voor dit recept een gietijzeren pan van ongeveer 20 cm doorsnee. |
2
Done
5 minuten
|
BeslagGebruik een blender of goede mixer. |
3
Done
2 minuten
|
PanZorg de de boter op kamer temperatuur of gesmolten is. |
4
Done
15 minuten
|
OvenStop de pan terug in de oven voor ongeveer 15 minuten. |
5
Done
|
Serveren |