0 0
Eiersalade met ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 eieren
100 gram ricotta kaas
50 gram asperge koekaas van Henri Willig
1 theelepel kerriepoeder
naar smaak zout
Paar takjes platte peterselie
10 blaadjes verse basilicum

Eiersalade met ricotta

Eiersalade met een twist van asperge!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Eiersalade met ricotta – romig, vol smaak en zó gemaakt!

Als er iets is waar moeder Queen dol op is, dan is het wel eiersalade. Toch komt het hier zelden op tafel — bijna niemand in huis houdt van mayonaise, en daar zitten kant-en-klare versies vaak vol mee. Tijd om zelf aan de slag te gaan en een romige eiersalade te maken die wél iedereen lekker vindt.

Gelukkig stond er nog een bakje ricotta in de koelkast. En laat dat nu net het perfecte alternatief zijn voor mayonaise. Romig, fris en neutraal van smaak. In combinatie met wat geraspte ei, verse kruiden én een bijzondere kaas, werd dit een echte smaakexplosie.

Aspergekaas maakt het verschil

Wat deze eiersalade met ricotta écht bijzonder maakt? De toevoeging van asperge koekaas van Henri Willig. Een jonge, milde kaas verrijkt met stukjes groene asperge — zacht, verfijnd en helemaal passend bij het voorjaar. Wij zijn sowieso fan van de kazen van Henri Willig uit Katwoude. De aspergekaas is trouwens een limited edition, dus wees er snel bij!

Zelf eiersalade maken zonder mayonaise

Deze eiersalade is écht makkelijk om te maken. Je kookt een paar eieren, raspt ze grof, mengt ze met ricotta, een theelepel kerrie, verse kruiden en flink wat geraspte aspergekaas. Even roeren en klaar. De structuur is perfect smeerbaar — ideaal als spread voor toastjes, op een boterham of op een versgebakken croissantje.

En extra tip: we deden een lepel van deze salade over warme asperges… en wow, dat was waanzinnig lekker.

Perfect voor Moederdag (of elke andere dag)

Deze salade is perfect om je moeder mee te verrassen op Moederdag. Smeer een royale laag op een croissant of serveer het bij een feestelijk ontbijt. Maar geloof ons: ook op een gewone doordeweekse dag is dit een traktatie.

We maakten eerder al heerlijke gerechten met hun kazen, zoals een quiche met broccoli en kaas, een goddelijke croque monsieur en romige gnocchi met rode pesto.

Steps

1
Done

Eieren

Kook de eieren 10 minuten in kokend water.
Pel en rasp de eieren met een grove rasp.
Voeg ricotta, kerriepoeder en ietsje zout toe. Snijd platte peterselie en basilicum fijn.
Eindig met geraspte asperge koekaas van Henri Willig.
Roer alles goed door elkaar.

2
Done

Serveren

Heerlijk op een croissantje, geroosterd brood, toast bij de borrel en over de gekookte asperges!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
matzes met Italiaanse smaken
previous
Matzes met Italiaanse smaken
pad krapow - Thaise basilicum kip
next
Pad krapow – Thaise basilicum kip
matzes met Italiaanse smaken
previous
Matzes met Italiaanse smaken
pad krapow - Thaise basilicum kip
next
Pad krapow – Thaise basilicum kip

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here