0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 eieren
Halve Aubergine
1 courgette
Halve Paprika
Half bakje ricotta kaas
Paar takjes Peterselie
Naar smaak zout en peper
Scheutje Zonnebloem olie Om te bakken
Scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Eiwraps met Italiaanse smaken

Eiwraps met Italiaanse smaken

Het perfecte ei rolletje

Ingredients

Directions

Share

Eiwraps met Italiaanse smaken.

Je wilt toch af en toe wat anders voor de lunch. Mariëlla is hier echt goed in. Van een snelle kijk in de koelkast iets verzinnen en dan ook nog smakelijk. Het doet me denken aan het programma Niks in de fridge. Helaas bestaat het programma niet meer, anders had moeders haar opgegeven.
Vrienden van ons hebben in een opwelling 20 kippen aangeschaft, en nu komen ze erachter dat die 20 kippen ook daadwerkelijk 20 eieren per dag produceren. Haha das best heel veel, dus liggen ze gratis aan de weg om een ieder blij te maken.

Je begrijpt dat ik tegenwoordig kakelverse eitjes hebt. Laatst was ze even niet thuis en mocht ik ze zelf rapen. Zo leuk om te doen, het werd ook wel tijd want de nesten lagen vol en ze waren ook al naast het nest aan het leggen. Ik  moet altijd vreselijk om mezelf lachen. Terwijl ik het hok opendoen kijken drie van die kippen me aan alsof ze denken wie is dat nou weer. Ik moet toegeven ik ben best bang voor kippen, bang dat ze in mijn vingers pikken. Gelukkig schrokken ze me meer van mij en vlogen het nest af. Met een leeg doosje in de ene hand en in de andere hand richting nest. Dat moment dat je een warm eitje vast hebt… misschien raar maar ik vind het zaligmakend.

Zelf hebben we ook kippen gehad, van die leuke kleine hoenders. De haan kreeg ik er gratis bij, en dat heb ik geweten ook. Naast het kabaal in de ochtend was ie doodeng. Wanneer je naar dat beest toeliep vloog ie je aan. Uiteindelijk waren die sierkippen geen succes, ze gingen snel dood. En wanneer ik een eitje had dan had die haan ze al bevrucht. Geen succes dus.

Met dit doosje met eieren, een oude courgette en aubergine ging ik aan de slag. De veggies gegrild samen met rode paprika. Een met een restant zelfgemaakte ricotta heb ik de heerlijkste eiwraps met Italiaanse smaken gemaakt. Hoezo niks in the fridge, een overheerlijke wrap was een feit!!
Het was trouwens behoorlijk vullend.

Wil je een ander lekker ei gerechtje? Maak eens de frittata met courgette of frittata met groene groenten.

Steps

1
Done
30 minuten

Aubergine en courgette

Schil de aubergine.
Snijd courgette en aubergine in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
Strooi ietsje zout over de aubergine en laat half uurtje staan in vergiet.
Spoel ze onder de kraan af en droog in een theedoek.
Bak al de veggies in olijfolie gaar.

2
Done
1 minuut

Eieren

Kluts de eitjes samen met zout en peper.

3
Done
5 minuten

Bakken

Pak een grote koekenpan. Neem een klein scheutje zonnebloemolie. De helft van je ei is goed voor één pannenkoekjes.
Wij bakken ze aan één kant, het omdraaien is lasten je wilt ze niet kapot.

4
Done
2 minuten

Vullen

Smeer ricotta op de wrap. Daarop gesneden peterselie en daarop de gegrilde groenten. Rol de pannenkoek in een rolletje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crostata cheesecake met fruit
previous
Crostata cheesecake met fruit
Bieflappen in rode saus
next
Bieflappen in rode saus
Crostata cheesecake met fruit
previous
Crostata cheesecake met fruit
Bieflappen in rode saus
next
Bieflappen in rode saus

Add Your Comment