0 0
Erwtensoep uit Italië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Spliterwten
1 Prei
2 middelgrote Wortel
1/2 knol Knolselderij
10 takjes Platte peterselie
3 Laurierblaadje
1 grote Uien
1 theelepel Chili poeder
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
1 blokje groenten bouillon
1,5 liter heet water
2 eetlepel Roomboter
Scheut Olijfolie
150 gram Schelpenpasta/ conchiglioni Of andere kleine pasta
Optioneel
250 gram Spekjes

Erwtensoep uit Italië

Snert met een Italiaans tintje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Optioneel

Directions

Share

Erwtensoep uit Italië!

Koude nachten, winterse buien, blaadjes die massaal van de bomen waaien. Wanneer die tijd aangebroken is gaan we voor maaltijdsoep.  In Italië zijn ze hier dol op en dan gaat er vaak een handje pasta bij. Niet de grote pasta maar de piepkleine pastavormpjes, de pastina genoemd. We hebben onze Hollandse erwtensoep omgetoverd in een heerlijke Italiaanse versie. Erwtensoep uit Italië dus, en wat hebben we gesmuld. Een comfort soep zonder de stukken vlees en worst. Ook geen staafmixer erdoor maar een beetje grof. Zo vinden wij het het lekkerst.

Wil je liever toch een non vegetarische versie dan is het heerlijk om er wat uitgebakken spekjes erbij te serveren. Okeee.. rookworst mag ook. Haha

Pastina

Italiaanse kinderen groeien op met de kleine pasta soorten. Wanneer je in de Italiaanse supermarkt loopt zal je zien dat de schappen er vol mee liggen. Er zijn wel honderden verschillende. Niet alleen met de gewone durum tarwe maar ook met ei en wortel of spinazie smaak. Dit verdwijnt vaak in de soep en bouillons en worden verwerkt in baby hapjes. Niet alleen de kinderen maar ook de ouderen generatie eet dit regelmatig. Voor kinderen hebben we pasta in sterretjes vormen of als alfabet pasta. Meer bekend in Nederland zijn de risi of risoni, de kleine conchigliettte, de schelpjes die wij vandaag gebruikt hebben. Meer bekend zijn natuurlijk de leuke vlinderpasta, de farfalle. Wij worden altijd heel blij van al deze soorten.

Inmiddels hebben we al een paar lekkere maaltijdsoepen online met natuurlijk Italiaanse smaken. Een bekende is de minestrone soep. Eentje die we altijd op oudjaarsdag eten is de linzensoep. Welke ook verrukkelijk is is de Toscaanse ribollita  soep die goed gevuld is met veel groenten en bonen. Pasta con patate moet je gewoon proberen! Wanneer je in de zoekbalk het woord soep typt vind je nog veel meer heerlijke soepjes!

Steps

1
Done
10 minuten

Groenten

Snijd de wortel, prei, knolselderij en ui in stukjes.
2 eetlepel boter en scheutje olijfolie in de pan.
Bak alle groenten aan met zout, peper en chilipoeder.
Doe de spliterwten erbij samen methode laurier.
Maak een bouillon van het hete water en bouillonblokje.
Voeg erbij en laat een kleine uurtje zachtjes koken met deksel op de pan.

2
Done
10 minuten

Pasta en peterselie

Voeg voor het serveren de kleine pasta erbij samen met gesneden peterselie.
Laat 10 minuten zachtjes koken en serveer direct.

3
Done

Vlees versie

We hebben een vegetarische versie gemaakt.
Wat erg lekker is tijdens het serveren om er uitgebakken spekjes bij te doen.
Een rookworst mag ook.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rode kool steak met appel
Linzensoep met arabische twist
next
Linzensoep met Arabische twist
previous
Rode kool steak met appel
Linzensoep met arabische twist
next
Linzensoep met Arabische twist

Add Your Comment