Ingredients
-
300 gram Spliterwten
-
1 Prei
-
2 middelgrote Wortel
-
1/2 knol Knolselderij
-
10 takjes Platte peterselie
-
3 Laurierblaadje
-
1 grote Uien
-
1 theelepel Chili poeder
-
1 theelepel Zwarte peper
-
1 theelepel Zout
-
1 blokje groenten bouillon
-
1,5 liter heet water
-
2 eetlepel Roomboter
-
Scheut Olijfolie
-
150 gram Schelpenpasta/ conchiglioniOf andere kleine pasta
-
Optioneel
-
250 gram Spekjes
Directions
Erwtensoep uit Italië!
Koude nachten, winterse buien, blaadjes die massaal van de bomen waaien. Wanneer die tijd aangebroken is gaan we voor maaltijdsoep. In Italië zijn ze hier dol op en dan gaat er vaak een handje pasta bij. Niet de grote pasta maar de piepkleine pastavormpjes, de pastina genoemd. We hebben onze Hollandse erwtensoep omgetoverd in een heerlijke Italiaanse versie. Erwtensoep uit Italië dus, en wat hebben we gesmuld. Een comfort soep zonder de stukken vlees en worst. Ook geen staafmixer erdoor maar een beetje grof. Zo vinden wij het het lekkerst.
Wil je liever toch een non vegetarische versie dan is het heerlijk om er wat uitgebakken spekjes erbij te serveren. Okeee.. rookworst mag ook. Haha
Pastina
Italiaanse kinderen groeien op met de kleine pasta soorten. Wanneer je in de Italiaanse supermarkt loopt zal je zien dat de schappen er vol mee liggen. Er zijn wel honderden verschillende. Niet alleen met de gewone durum tarwe maar ook met ei en wortel of spinazie smaak. Dit verdwijnt vaak in de soep en bouillons en worden verwerkt in baby hapjes. Niet alleen de kinderen maar ook de ouderen generatie eet dit regelmatig. Voor kinderen hebben we pasta in sterretjes vormen of als alfabet pasta. Meer bekend in Nederland zijn de risi of risoni, de kleine conchigliettte, de schelpjes die wij vandaag gebruikt hebben. Meer bekend zijn natuurlijk de leuke vlinderpasta, de farfalle. Wij worden altijd heel blij van al deze soorten.
Inmiddels hebben we al een paar lekkere maaltijdsoepen online met natuurlijk Italiaanse smaken. Een bekende is de minestrone soep. Eentje die we altijd op oudjaarsdag eten is de linzensoep. Welke ook verrukkelijk is is de Toscaanse ribollita soep die goed gevuld is met veel groenten en bonen. Pasta con patate moet je gewoon proberen! Wanneer je in de zoekbalk het woord soep typt vind je nog veel meer heerlijke soepjes!
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de wortel, prei, knolselderij en ui in stukjes. |
2
Done
10 minuten
|
Pasta en peterselieVoeg voor het serveren de kleine pasta erbij samen met gesneden peterselie. |
3
Done
|
Vlees versie |