Ingredients
-
30 ml Espresso
-
30 ml koffie likeurTia Maria, Khalua, Baileys etc
-
30 ml Wodka
-
handje ijsklontjes
-
3 Koffiebonen
-
klein beetje Suiker siroopoptioneel
Directions
Espresso martini!
Naast heerlijke hapjes wil je natuurlijk ook de lekkerste drankjes serveren met de kerstdagen en al helemaal met Oud & Nieuw. Er is niets feestelijker dan een mooie cocktail of mocktail, je weet wel prachtige cocktails zonder een druppel alcohol.
Vandaag maken jullie kennis met de espresso martini. Dit geweldige drankje zag ik laatst op een vriendin haar instagram, en wilde direct weten wat dit was. Verbaasd vroeg ze zich af waarom wij dit nog nooit hadden gedronken. Ze gaf me direct haar recept en deze kwam op de lijst things to drink & shake. Aangezien ik nog steeds geen officiële cocktail shaker had moest het drankje even wachten. Laatst met het sinterklaas dobbelspel had ik er eentje gekocht en hoopte dat ik deze na afloop kon houden. Altijd handig om met deze spelletjes iets voor jezelf te scoren. En inderdaad zo geschiedde en Jo kon aan de slag. Net als de mooie martini glazen die ik vond bij de kringloop. Altijd een goed idee om daar af en toe naar binnen te lopen wanneer je de feesttafel op een niet al te kostbare manier wil aankleden.
De espresso martini bestaat uit een koud kopje espresso, wodka, Tia Maria, Khalua of een andere koffielikeur. Suikersiroop voor een zoetje en crushed ijs. Een perfecte after dinner drink die helemaal past bij elk feestje!
De espresso martini is ontstaan in de jaren tachtig in Londen. De barman Dick Bradsell had dit gemaakt voor een model. Ze vroeg “A drink that will wake me up,. and then fuck me up”. Het prachtig ogende drankje kreeg nog een paar koffiebonen erop en de rest is geschiedenis.
Een ander heerlijk koffiedrankje voor na het diner is onze affogato of de tiramisu affogato. Beiden met een shotje koffie.
Steps
1
Done
|
IjsblokjesSla het ijs in bijvoorbeeld een theedoek met deegroller tot dat het fijn is. |
2
Done
|
TipJe kunt alvast van te voren de glazen in de vriezer zetten. |
2 Comments Hide Comments
Het schuim is bij mij steeds meteen weg in het glas. Hoe zorg ik ervoor dat dit erop blijft?
Hoi Kimberly,
Snel opdrinken haha 🙂 Je kunt ook een ei wit mee schudden, daar krijg je ook veel schuim van.
Groeten van de Queens