0 0
Espresso martini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
30 ml Espresso
30 ml koffie likeur Tia Maria, Khalua, Baileys etc
30 ml Wodka
handje ijsklontjes
3 Koffiebonen
klein beetje Suiker siroop optioneel

Espresso martini

Een heerlijke koffie cocktails!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Espresso martini!

Naast heerlijke hapjes wil je natuurlijk ook de lekkerste drankjes serveren met de kerstdagen en al helemaal met Oud & Nieuw. Er is niets feestelijker dan een mooie cocktail of mocktail, je weet wel prachtige cocktails zonder een druppel alcohol.

Vandaag maken jullie kennis met  de espresso martini. Dit geweldige drankje zag ik laatst op een vriendin haar instagram, en wilde direct weten wat dit was. Verbaasd vroeg ze zich af waarom wij dit nog nooit hadden gedronken. Ze gaf me direct haar recept en deze kwam op de lijst things to drink & shake. Aangezien ik nog steeds geen officiële cocktail shaker had moest het drankje even wachten.  Laatst met het sinterklaas dobbelspel had ik er eentje gekocht en hoopte dat ik deze na afloop kon houden. Altijd handig om met deze spelletjes iets voor jezelf te scoren. En inderdaad zo geschiedde en Jo kon aan de slag. Net als de mooie martini glazen die ik vond bij de kringloop. Altijd een goed idee om daar af en toe naar binnen te lopen wanneer je de feesttafel op een niet al te kostbare manier wil aankleden.

De espresso martini bestaat uit een koud kopje espresso, wodka, Tia Maria, Khalua of een andere koffielikeur. Suikersiroop voor een zoetje en crushed ijs. Een perfecte after dinner drink die helemaal past bij elk feestje!

De espresso martini is ontstaan in de jaren tachtig in Londen. De barman Dick Bradsell had dit gemaakt voor een model. Ze vroeg “A drink that will wake me up,. and then fuck me up”. Het prachtig ogende drankje kreeg nog een paar koffiebonen erop en de rest is geschiedenis.

Een ander heerlijk koffiedrankje voor na het diner is onze affogato of de tiramisu affogato. Beiden met een shotje koffie.

Steps

1
Done

Ijsblokjes

Sla het ijs in bijvoorbeeld een theedoek met deegroller tot dat het fijn is.
Doe dit in een shaker samen met de wodka, afgekoelde espresso en koffie likeur.
Wil je een iets zoetere versie doe dan een beetje suikersiroop erbij of zoet je net gezette koffie met iets suiker.
Shake goed en doe dit door een zeefje in een mooi glas.
Vergeet niet de drie koffiebonen er boven op.

2
Done

Tip

Je kunt alvast van te voren de glazen in de vriezer zetten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Trifle met sinaasappel en amaretti koekjes
Geitenkaas bonbons
next
Geitenkaas bonbons
previous
Trifle met sinaasappel en amaretti koekjes
Geitenkaas bonbons
next
Geitenkaas bonbons

2 Comments Hide Comments

Hoi Kimberly,
Snel opdrinken haha 🙂 Je kunt ook een ei wit mee schudden, daar krijg je ook veel schuim van.
Groeten van de Queens

Add Your Comment