0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
120 gr Bloem
120 gr Boter Koud!
40 gr Maizena
100 gr Suiker
6 eieren
Een snuf Zout
1 zakje Vanille suiker
Extreem luchtige tulband

Extreem luchtige tulband

De luchtigste cake ever!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Extreem luchtige tulband.

Deze extreem luchtige tulband doet mij denken aan onze moeder/oma. Elk jaar met Pasen maar ooo met kerst had oma zo een lekkere  tulband met poedersuiker. Deze kocht ze gewoon bij de supermarkt maar dat was voor ons geen enkel probleem. Hij was namelijk overheerlijk en elk jaar weer hoopte ik (Mariëlla) dat deze tulband weer bij de koffie stond als wij langskwamen. Het is wel verrassend hoe bepaalde herinneringen blijven hangen. Zeker die van mijn oma en opa. Helaas zijn ze overleden. We blijven ze natuurlijk altijd missen maar zijn ze wel in onze herinnering. Ik en mijn broertje Giacomo waren vroeger altijd bij opa en oma wanneer José aan het vliegen was. Een echt feestje waarbij opa altijd de gekste dingen deed ik ons aan het lachen te krijgen. Bijvoorbeeld pannenkoeken op zijn hoofd enzo. Haha ik moet er terplekke weer om lachen.

Dit jaar dacht ik er aan terug en ben ik zelf aan de slag gegaan om de lekkerste en luchtigste tulband ooit te maken. Dat is gelukt! Het is een makkelijke cake waarbij het erg belangrijk is dat je zowel het eiwit als eigeel erg luchtig klopt. Als je dit niet doet mislukt de cake. Ga maar snel een keer proberen, een cake zoals dit hoort gewoon bij de feestdagen en wie weet komen er bij jou ook wel leuke herinneringen naar boven .

Succes en geniet er van!

Steps

1
Done
10

Kruimel deeg

Verwarm de oven voor tot 170 graden
Mix de koude boter (in stukjes) met de bloem en de maizena in een keukenmachine. Zorg dat je een super kruimelig deeg hebt.

2
Done
10

Eieren

Scheid de eieren.
Mix de eiwitten samen met 50 gr suiker en zout tot dat ze goed eitwit schuim hebt.
Mix daarna het eigeel met 50 gr suiker en de vanille suiker tot dat het wit en dikker van kleur is. Dit kan best lang duren!
Stop niet te vroeg anders is je cake niet luchtig genoeg.

3
Done
5

Spatelen

Spatel je kruimeldeeg in de eiwitten. Niet roeren! Alleen langzaam spatelen.
Daarna doe je hetzelfde met het eigeel.
Vet de tulband vorm in en giet het beslag in de vorm.
Stop de cake in de oven voor 20 minuten. Als er een saté prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
Laat de cake afkoelen voor dat je hem opeet.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
fusilli pasta met aubergine en amandel
previous
Fusilli pasta met aubergine en amandel
Saffraan Risotto
next
Saffraan risotto
fusilli pasta met aubergine en amandel
previous
Fusilli pasta met aubergine en amandel
Saffraan Risotto
next
Saffraan risotto

Add Your Comment