Ingredients
-
400 gram farfalle / vlinder pasta
-
125 gram boterPlantaardig
-
150 gram asperge
-
10 blaadjes salie
-
50 gram Gorgonzola kaas
Directions
Farfalle met asperge en saliebotersaus!
Laatst hebben we de groene vlindertjes gemaakt en wat ontzettend leuk dat velen van jullie ze nu ook gaan maken. Toch altijd handig om daar een filmpje van te maken zodat iedereen dit zelf thuis na kan doen. Wil je ook aan de slag kijk maar even naar het reels filmpje.
Voor deze heerlijke farfalle pasta maakten we een verrukkelijke saus. Omdat we toch deze week veel met asperges werken is het logisch dat we die in de saus hebben verwerkt.
Wij vonden het leuk om een keer een plantaardige boter te gebruiken voor een salie botersaus. Gewoon nieuwsgierig hoe dat smaakt. Een prima alternatief hebben we gemerkt.
Deze saus is heel erg makkelijk om te maken en met de asperges en wat gorgonzola een topper!
Steps
1
Done
8 minuten
|
Pasta kokenKook de pasta in gezouten water tot het al dente is. |
2
Done
5 minuten
|
SausSmelt de plantaardige boter in een pannetje samen met de gewassen salieblaadjes. Doe hier wat peper bij. Smelt de boter en wanneer dit gesmolten is laat je het nog vijf minuutjes zachtjes door pruttelen. |
3
Done
5 minuten
|
AspergeDit keer hebben we de asperges uit een potje gebruikt. Deze zijn wat kleiner en dunner. Je kunt natuurlijk ook verse asperges schillen, koken en in stukjes snijden. |
4
Done
2 minuten
|
GorgonzolaWanneer de vlinderpasta gekookt is giet je het af maar laat wel ietsje kookvocht in de pan. Roer de in stukken gesneden gorgonzola door de pasta de kaas zal hierdoor flink smelten. |
5
Done
|
ServerenSchep de vlinders met gorgonzola op een bord en giet daar de saus met salieblaadjes in asperges overheen. Een klein beetje zwarte peper erbij met de molen kan geen kwaad. |
6
Done
|
TipJe kunt natuurlijk ook roomboter gebruiken ipv plantaardige boter. |