0 0
Farfalle met asperge en saliebotersaus.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Farfalle/ vlinder pasta
125 gram Boter Plantaardig
150 gram Asperge
10 blaadjes Salie
50 gram Gorgonzola kaas

Farfalle met asperge en saliebotersaus.

Deze mooie groene vlindertjes verdienen een prachtige saus.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Farfalle met asperge en saliebotersaus!

Laatst hebben we de groene vlindertjes gemaakt en wat ontzettend leuk dat velen van jullie ze nu ook gaan maken. Toch altijd handig om daar een filmpje van te maken zodat iedereen dit zelf thuis na kan doen. Wil je ook aan de slag kijk maar even naar het reels filmpje.

Voor  deze heerlijke farfalle pasta maakten we een verrukkelijke saus. Omdat we toch deze week veel met asperges werken is het logisch dat we die in de saus hebben verwerkt.

Wij vonden het leuk om een keer een plantaardige boter te gebruiken voor een salie botersaus. Gewoon nieuwsgierig hoe dat smaakt. Een prima alternatief hebben we gemerkt.

Deze saus is heel erg makkelijk om te maken en met de asperges en wat gorgonzola een topper!

 

Steps

1
Done
8 minuten

Pasta koken

Kook de pasta in gezouten water tot het al dente is.

2
Done
5 minuten

Saus

Smelt de plantaardige boter in een pannetje samen met de gewassen salieblaadjes. Doe hier wat peper bij. Smelt de boter en wanneer dit gesmolten is laat je het nog vijf minuutjes zachtjes door pruttelen.

3
Done
5 minuten

Asperge

Dit keer hebben we de asperges uit een potje gebruikt. Deze zijn wat kleiner en dunner. Je kunt natuurlijk ook verse asperges schillen, koken en in stukjes snijden.
De stukjes kun je nooit nu toevoegen bij de botersaus en laat deze 2 minuten warm worden.

4
Done
2 minuten

Gorgonzola

Wanneer de vlinderpasta gekookt is giet je het af maar laat wel ietsje kookvocht in de pan. Roer de in stukken gesneden gorgonzola door de pasta de kaas zal hierdoor flink smelten.

5
Done

Serveren

Schep de vlinders met gorgonzola op een bord en giet daar de saus met salieblaadjes in asperges overheen. Een klein beetje zwarte peper erbij met de molen kan geen kwaad.

6
Done

Tip

Je kunt natuurlijk ook roomboter gebruiken ipv plantaardige boter.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salade van bloedsinaasappel en venkel
Aperol Spritz cheesecake
next
Aperol Spritz cheesecake
previous
Salade van bloedsinaasappel en venkel
Aperol Spritz cheesecake
next
Aperol Spritz cheesecake

Add Your Comment