0 0
Feestelijke boerenkool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Boerenkool fijngesneden
500 gram Aardappelen kruimig
1 blokje groenten bouillon
1 eieren
2 eetlepel Roomboter
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
paar plakjes parmaham

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Feestelijke boerenkool

Nederland en Italië...een geweldige combinatie!

Ingredients

Directions

Share

Feestelijke boerenkool!

Toen ik de foto van de taartjes aan Mariëlla liet zien reageerde ze met… Wat chique!
En waarom niet, ook van een gewoon stamppotje kun je iets feestelijks maken. Niet al je gasten zitten te wachten op ingewikkelde out of the box gerechten, en ik weet ook dat veel van onze volgers dol zijn op Hollands eten.

Mijn idee was om de Italiaanse cavolo nero  te gebruiken, maar helaas was die niet te vinden bij de super. Deze is iets zoeter dan de gewone boerenkool. Ik kon het niet laten om er een Italiaanse twist aan te geven en dan maakt dit hapje ook iets spannender. Mooie samenwerking tussen Nederland en Italië.

Een krokantje van prosciutto en Parmezaanse kaas… smullen maar!

Kijk maar snel naar het recept, dan vind je ook de tip voor een mooie en fluweel zachte stamppot.

Steps

1
Done
25 minuten

Aardappels en boerenkool

Kook de aardappelen samen met de fijn gesneden boerenkool.
Voeg een klein beetje zout en een bouillon blokje bij het kookwater.
Kook ongeveer 20 minuten totdat je aardappels gaar zijn. Giet het af en laat het een paar minuten droog koken op laag vuur.
Schep twee eetlepels roomboter erbij en pureer het geheel met een stamper.
Als laatste voeg je een ei toe en stamp je deze er doorheen.
Je krijgt nu een mooie romige substantie.

2
Done
15 minuten

Kaas cracker

Terwijl de aardappels koken verwarm je de oven op 200°. Neem een bakplaat met bakpapier en leg daar een paar hoopjes parmezaanse kaas op. Doe dit ongeveer 15 minuten in de oven, houd ze goed in de gaten.
Wanneer je kaas gesmolten is vormt zich er een koekje.
Haal het blik uit de oven en laat dit afkoelen.

3
Done
10 minuten

Parmaham

Leg je ham in een hete koekenpan of samen met de koekjes in de oven en laat dit ongeveer 10 minuten bakken, totdat ze krokant worden.

4
Done
5 minuten

Taartjes maken

Zorg dat de kaaskoekjes en krokante ham klaar ligt, dan kun je nu de ringen gaan vullen.
Vul de beide ringen.
Leg op de brede ring op een bordje en verwijder de ring.
Leg er een kaaskoekje op.
Daarop de kleine ring.
Steek er een paar krokante stukjesham in.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met de overgebleven ham en extra kaaskoekjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groenten frietjes
previous
Drie keer groenten frietjes
Riginette pasta
next
Koninginnetjes pasta – Reginette
Groenten frietjes
previous
Drie keer groenten frietjes
Riginette pasta
next
Koninginnetjes pasta – Reginette

Add Your Comment