Ingredients
-
300 gram Boerenkoolfijngesneden
-
500 gram Aardappelenkruimig
-
1 blokje groenten bouillon
-
1 eieren
-
2 eetlepel Roomboter
-
50 gram Parmezaanse kaasgeraspt
-
paar plakjes parmaham
Directions
Feestelijke boerenkool!
Toen ik de foto van de taartjes aan Mariëlla liet zien reageerde ze met… Wat chique!
En waarom niet, ook van een gewoon stamppotje kun je iets feestelijks maken. Niet al je gasten zitten te wachten op ingewikkelde out of the box gerechten, en ik weet ook dat veel van onze volgers dol zijn op Hollands eten.
Mijn idee was om de Italiaanse cavolo nero te gebruiken, maar helaas was die niet te vinden bij de super. Deze is iets zoeter dan de gewone boerenkool. Ik kon het niet laten om er een Italiaanse twist aan te geven en dan maakt dit hapje ook iets spannender. Mooie samenwerking tussen Nederland en Italië.
Een krokantje van prosciutto en Parmezaanse kaas… smullen maar!
Kijk maar snel naar het recept, dan vind je ook de tip voor een mooie en fluweel zachte stamppot.
Steps
1
Done
25 minuten
|
Aardappels en boerenkoolKook de aardappelen samen met de fijn gesneden boerenkool. |
2
Done
15 minuten
|
Kaas crackerTerwijl de aardappels koken verwarm je de oven op 200°. Neem een bakplaat met bakpapier en leg daar een paar hoopjes parmezaanse kaas op. Doe dit ongeveer 15 minuten in de oven, houd ze goed in de gaten. |
3
Done
10 minuten
|
ParmahamLeg je ham in een hete koekenpan of samen met de koekjes in de oven en laat dit ongeveer 10 minuten bakken, totdat ze krokant worden. |
4
Done
5 minuten
|
Taartjes makenZorg dat de kaaskoekjes en krokante ham klaar ligt, dan kun je nu de ringen gaan vullen. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met de overgebleven ham en extra kaaskoekjes. |