0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
9 Asperge Witte
1 rol bladerdeeg
200 ml Crème fraiche
100 gram geraspte parmezaanse kaas
5 takjes Platte peterselie Gesneden
Klein beetje Zwarte peper
4 eetlepel Spekjes
2 eieren Gekookte
Flammkuchen met asperges

Flammkuchen met asperges

Ohhh dit was zooooo lekker!!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Flammkuchen met asperges!

Jaaa de asperges zijn weer in het seizoen we ontvangen elk jaar een grote doos met het witte goud van het aspergecentrum. Stiekem kijken we daar altijd naar uit want de asperges uit Limburg smaken fantastisch. Het pakket is helemaal compleet met een heerlijke Casa Safra en een pakje boter van het Deense merk Lurpak.

Zo net voor het weekend hebben we deze beauties gebruikt voor een flammkuchen met asperges. Onze vorige flammkuchen van bladerdeeg was al een groot succes. Lekker snel en handig en lekkerder dan de kant en klaar flammkuchen deeg. Daarop een laagje crème fraiche samen met parmezaanse kaas en vers gesneden perterselie. De asperges hebben we 10 minuten zachtjes laten koken. Deze erop samen met lekkere spekjes en een gekookt eitje. Oja natuurlijk nog wat extra parmezaanse kaas.
Of dit lekker was? Manlief heeft het er nog over en dat betekent maar één ding: het smaakt  fantastisch! Kijk maar eens naar het filmpje zeker weten dat je dit wilt eten.

Dit recept blijft hier zeker terugkomen. Een perfect voorgerecht of een smakelijk hapje bij de borrel.
Inmiddels hebben wij al de meeste verrukkelijke asperge gerechten. De asperge tonnato is een variant van de vitello tonnato. Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm  

Wist je dat je de shillen van de asperges kunt gebruiken voor een lekkere soep of een zelfgemaakte bouillon.Voor de meer asperges gerechten kijk je snel bij het Nederlands asperge centrum

Ook lees je alles over de Limburgse asperges bijvoorbeeld waarom het asperge seizoen tot 24 juni duurt.   Na de 24e groeien de asperges nog nog wel alleen wanneer je blijf steken dan kunnen de asperges geen reserves opbouwen voor het volgende jaar. Kijk een naar de leukste fietsroutes langs de asperge velden.

Steps

1
Done
10 minuten

Asperges en eieren koken

Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant eraf.
Kook ze 10 minuten.
Kook ook 2 eieren mee.

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden

3
Done
2 minuten

Crème fraiche, parmezaanse kaas en peterselie

Meng de crème fraiche met 50 gram geraspte parmezaanse kaas en gesneden peterselie en een beetje peper.

4
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit.
Smeer de gemengde crème fraiche over de bodem.
Laat een klein buiten randje vrij.

5
Done
5 minuten

Beleggen

Leg de uitgelekte droge asperges om en om op de crème fraiche.
Hierover verdeel je de spekjes en fijn gesneden gekookt ei.
Eindig met wat extra parmezaanse kaas.

6
Done
35 minuten

Oven

Bak de flammkuchen 30-35 minuten op 180 graden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aperol Betty
previous
Aperol Betty
Aardappeltjes uit de airfryer
next
Aardappelpartjes uit de airfryer
Aperol Betty
previous
Aperol Betty
Aardappeltjes uit de airfryer
next
Aardappelpartjes uit de airfryer

Add Your Comment