0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol bladerdeeg of flummkuchen deeg
50 gram Spekjes
200 ml Crème fraiche
1 kleintje Rode ui
5 takjes Platte peterselie
1 handje geraspte parmezaanse kaas
1 el blaadjes verse tijm
1 theelepel Zwarte peper
Flammkuchen van bladerdeeg

Flammkuchen van bladerdeeg

Super snelle en makkelijke plaattaart

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Flammkuchen van bladerdeeg!

Een rol bladerdeeg hebben we standaard in de koelkast. Tja dit rolletje valt toch wel onder type gemak, handig en lekker. Zeker wanneer het weekend is, je spontaan gasten krijgt of lekkere trek hebt. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, zowel zoet als hartig.

Laten wij dit keer zin hebben in hartig. Kijkend in de koelkast vonden we nog een bakje creme fraiche, leftover spekjes en natuurlijk deze rol bladerdeeg. Dat kan maar één snack worden namelijk flammkuchen van bladerdeeg!
We hebben er nog een Italiaans tintje aan gegeven met verse Italiaanse kruiden en wat parmezaanse kaas. Sorry we kunnen het niet laten.. maar het was absoluut geen verkeerd idee! Zie hier een filmpje!

Het is jaren geleden dat we onze eerste flammkuchen aten. Volgens mij was ik (José) uitgenodigd bij een luxe golfbaan; The Dutch. Wanneer je daar komt aan rijden pakken ze je golfset al uit de auto en plaatsten ze deze alvast op hole 1 of op de driving range. De flesjes water en fruit liggen overal klaar voor gebruik en de dames kleedkamers zijn een soort van spa. Ja dat dus, en wanneer we daar een keer mogen spelen genieten we er volle teugen van. Na afloop een heerlijke borrel en daar werd dus deze flammkuchen voor ons neus gezet. En in die tijd enorm hip borrelhapje. Sindsdien zijn we groot fan en eerlijk gezegd hebben we dit tot vandaag niet eerder zelf gemaakt.

Probeer ook eens de plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of de plaatpizza met aubergine en courgette. liever zoet dan is de Appel plaattaart met amandelspijs verrukkelijk.

Een flammkuchen heeft normaal geen bladerdeeg bodem, maar meer heel dun uitgerold brooddeeg zonder gist.  Geen tomatensaus maar daarvoor in de plaats creme fraiche. Een kruising tussen een quiche en pizza lijkt het wel. Oorspronkelijk komt het uit de Elzas in Frankrijk aan de grens van Duitsland.

*Tegenwoordig heb je kant en klaar flammkuchen deeg op de rol. Heerlijk toch!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven verwarmen

Verwarm de oven voor op 210 graden.

2
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg rol uit.
Smeer de crème fraiche uit over het deeg.
Strooi er de spekjes over (Je hoeft deze niet eerst te bakken.)
Snijd een kleine rode ui in fijne sliertjes. Snijd de peterselie. Rits de blaadjes van de tijm.
Alles over de bladerdeeg verdelen.
Eindig met zwarte peper en een handje geraspte parmezaanse kaas.

3
Done
35 minuten

Oven

Leg de flammkuchen inclusief het bakpapier op een bakblik.
Deze gaat de oven in.
Na 15 minuten haal je het bakblik weg en schuif je de flammkuchen op het bakpapier op het hete rooster. Laat nog ruim 15 minuten nabakken.
Dit zorgt ervoor dat de bodem goed nagaart.

4
Done

TIP

Wij hebben bladerdeeg gebruikt maar er is ook al kant en klaar flammkuchen deeg in de super!!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Normandische kip
previous
Normandische kip met appel
next
Pasta met broccoli en gorgonzola
Normandische kip
previous
Normandische kip met appel
next
Pasta met broccoli en gorgonzola

Add Your Comment