0 0
Flatbread met hummus en rauwkost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x het recept (zie link in verhaal) Hummus met zongedroogde tomaten
2 flatbread
1 halve komkommer
2 paprika
10 kleine tomaatjes
Naar smaak zwarte peper

Flatbread met hummus en rauwkost

De beste lunch van de week!

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Flatbread met hummus en rauwkost: de spontane vegetarische lunch waar we gelukkig van werden

Sommige recepten ontstaan niet uit een strak plan, maar uit pure noodzaak – en dat zijn vaak de lekkerste. Zo ook deze lunch: flatbread met hummus en rauwkost. Het was een spontane vegetarische lunch die eigenlijk begon met het idee dat er “niks in huis” was. Geen brood, geen crackers, geen wraps. Maar gelukkig nog wel een stapeltje Libanese flatbreads diep achterin de vriezer. En ergens in de voorraadkast lagen nog kikkererwten, een potje tahin en de jackpot, zongedroogde tomaatjes.

Hummus met zongedroogde tomaten: sneller dan je denkt

Laten we het eerst even hebben over de hummus. Wat is dat toch een heerlijk smeersel. Zelfgemaakt is het écht een wereld van verschil met de supermarktvarianten. Voor deze versie gebruikten we een blik kikkererwten, een flinke lepel tahin sesampasta, Italiaanse kruiden en die zongedroogde tomaatjes voor extra diepte. Alles even in de keukenmachine en voilà,  romige, licht kruidige hummus met een mediterrane twist. Heerlijk op een lunch flatbread, maar ook als snack of bijgerecht bij een mezze tafel.

Libanees flatbread: snel, krokant en ideaal als lunchbasis

Het Libanese flatbread bakten we kort aan in een droge pan. Dat zorgt voor net dat beetje knapperigheid aan de buitenkant terwijl het vanbinnen lekker zacht blijft. Zo’n warme basis maakt echt verschil bij deze vegetarische lunch. Het maakt het smeuïge van de hummus nog lekkerder, en is stevig genoeg om een berg rauwkost op te houden zonder te breken.

Rauwkost erop? Alles mag

Qua toppings hebben we het simpel gehouden: gekleurde paprika’s, komkommer en kerstomaatjes. Dat lag toevallig nog in de koelkast. Maar eigenlijk kun je eindeloos variëren met rauwkost en groenten. Denk aan gegrilde courgette, aubergine, geroosterde pompoen of zelfs wat rucola en ingelegde rode ui. Alles werkt, zolang het maar fris en kleurrijk is. Zo wordt een flatbread lunch niet alleen lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien.

Vegetarisch lunchen kan zó simpel zijn

Wat begon als een geïmproviseerde maaltijd zonder brood, werd een van de beste lunches van de week. Flatbread met hummus en rauwkost is snel, voedzaam en 100% vegetarisch. Ideaal als je even geen zin hebt in een standaard boterham of als je gewoon iets lichts en plantaardigs zoekt. Wij gaan deze lunch zeker vaker maken – en volgende keer misschien met gegrilde groenten of een beetje feta erbij. Want zeg nou zelf: van dit soort gerechten word je toch gewoon blij?

Steps

1
Done

Hummus

Maak 1 x het recept van hummus met zongedroogde tomaten. (Link in het verhaal)

2
Done

Flatbread

Rooster het flatbread in een pan met hete bodem.

3
Done

Rauwkost

Snijd alle rauwkost in stukjes.

4
Done

Serveren

Smeer een laagje hummus op het flatbread. Hierop de rauwkost.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
frisse rauwkostsalade met sinaasappel
previous
Frisse rauwkostsalade met sinaasappel
pittige pindasaus
next
Pittige pindasaus
frisse rauwkostsalade met sinaasappel
previous
Frisse rauwkostsalade met sinaasappel
pittige pindasaus
next
Pittige pindasaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here