Ingredients
-
1 Flatbread
-
100 gr Kip
-
1 Zoete paprika
-
1 el Pesto
-
20 gr Parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak Chili flakes
-
Klein handje Pijnboompitten
-
20 gram rucola
Directions
Flatbread met pesto parmezaan kip!
Tegenwoordig werken we allemaal veel thuis. Ik (Mariëlla) moet er af en toe nog best aan wennen. Elke dag hetzelfde, niet tot weinig naar kantoor en daardoor minder sociale contacten met collega’s. Tuurlijk zien wij elkaar meerdere keren per dag via Teams maar dat is toch anders;)
Het enige voordeel dat ik kan noemen hieraan is dat ik elke dag een lekkere, gezonde en warme lunch kan maken! Een goede lunch vind ik belangrijk maar ik merk dat ik het lastig vind om het mee te nemen naar kantoor. Iets met weinig tijd in de ochtend en ik vind koude gerechten die warm horen te zijn niet te eten!?
Wat ik tegenwoordig dus vaak maak is een flatbread/libaneesbrood met lekkere veel groente! Dit keer heb ik er kip, pesto en parmezaan bij gedaan. En met nog wat pijnboompitjes erbij was dit echt een heerlijk maaltje.
Natuurlijk niet heeeel gezond met die parmezaan maar toch wel een voedzaam maaltje waardoor je niet snel meer honger hebt de rest van de middag.
Hier nog wat feitjes over Basilicum.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
( info allezadenkopen)
Steps
1
Done
2 minuten
|
SnijdenSnijd de zoete paprika door midden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika daarna in dunne reepjes. |
2
Done
5 minuten
|
BakkenBak je stukjes kip samen met de paprika in een scheutje olijfolie. |
3
Done
2 minuten
|
PijnboompitjesDoe de pijnboompitjes in een ander pannetje en bak deze kort aan. |
4
Done
2 minuten
|
FlatbreadDoe een klein scheutje olie in een andere pan en bak je flatbread kort aan zodat hij een beetje krokant wordt. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenVoeg een lepel pesto en de parmezaanse kaas toe aan de kip en paprika. Leg de flatbread op een bordje en leg de kip met paprika erop. Strooi de pijnboompitjes erover en je kunt lekker smikkelen! |