0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Flatbread
100 gr Kip
1 Zoete paprika
1 el Pesto
20 gr Parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Naar smaak Chili flakes
Klein handje Pijnboompitten
20 gram rucola

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Flatbread met pesto parmezaan kip

Flatbread met pesto parmezaan kip

Een super snelle thuiswerk lunch!

Ingredients

Directions

Share

Flatbread met pesto parmezaan kip!

Tegenwoordig werken we allemaal veel thuis. Ik (Mariëlla) moet er af en toe nog best aan wennen. Elke dag hetzelfde, niet tot weinig naar kantoor en daardoor minder sociale contacten met collega’s. Tuurlijk zien wij elkaar meerdere keren per dag via Teams maar dat is toch anders;)

Het enige voordeel dat ik kan noemen hieraan is dat ik elke dag een lekkere, gezonde en warme lunch kan maken! Een goede lunch vind ik belangrijk maar ik merk dat ik het lastig vind om het mee te nemen naar kantoor. Iets met weinig tijd in de ochtend en ik vind koude gerechten die warm horen te zijn niet te eten!?

Wat ik tegenwoordig dus vaak maak is een flatbread/libaneesbrood met lekkere veel groente! Dit keer heb ik er kip, pesto en parmezaan bij gedaan. En met nog wat pijnboompitjes erbij was dit echt een heerlijk maaltje.
Natuurlijk niet heeeel gezond met die parmezaan maar toch wel een voedzaam maaltje waardoor je niet snel meer honger hebt de rest van de middag.

Hier nog wat feitjes over Basilicum.

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

( info allezadenkopen)

 

 

 

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Snijden

Snijd de zoete paprika door midden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika daarna in dunne reepjes.

2
Done
5 minuten

Bakken

Bak je stukjes kip samen met de paprika in een scheutje olijfolie.
Voeg zout, peper en chiliflakes toe naar smaak.

3
Done
2 minuten

Pijnboompitjes

Doe de pijnboompitjes in een ander pannetje en bak deze kort aan.
Let op! Ze kunnen zomaar verbranden!

4
Done
2 minuten

Flatbread

Doe een klein scheutje olie in een andere pan en bak je flatbread kort aan zodat hij een beetje krokant wordt.

5
Done
2 minuten

Afmaken

Voeg een lepel pesto en de parmezaanse kaas toe aan de kip en paprika.
Roer goed en haal dan van het vuur.

Leg de flatbread op een bordje en leg de kip met paprika erop. Strooi de pijnboompitjes erover en je kunt lekker smikkelen!
Serveer eventueel nog met wat rucola.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gouden melk
Gevulde speculaas
next
Gevulde speculaas
previous
Gouden melk
Gevulde speculaas
next
Gevulde speculaas

Add Your Comment