Ingredients
-
1x ons recept Nonna's ragu sausZonder de doperwtjes
-
300 gram Spaghetti
-
Ricotta mengsel
-
1 bakje ricotta kaas
-
1 teen knoflook
-
3 handen spinazie
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 zakje mini mozzarella bolletjes
-
Handvol Parmezaanse kaas
Directions
Florentijnse spaghetti uit de oven
Spaghetti all fiorentina is een heerlijk gerecht uit de oven. Op zijn Florentijns. Maar wat is dat nou eigenlijk. Wij kwamen erachter dat het gaat om de spinazie die er gebruikt wordt. De inwoners van Toscane weten het ook niet echt maar de schuld ligt bij Catherina de’ Medici dochter uit een rijke Florentijnse geslacht, die in 1553 met haar koks uit Italië in Parijs arriveerde om te trouwen met Hendrik II. In Frankrijk werd spinazie al veel in de keuken gebruikt en zo leren de Italianen koks koken met de groene groenten. De combinatie van spinazie gemengd met Italiaanse kaas was een feit en wordt nu tegenwoordig vaak gebruikt. Met de kennis van pasta met spinazie en kaas gingen wij ook aan de slag.
Het is een verrukkelijk gerecht geworden, met onze heerlijke Nonna’s ragu saus met doperwtjes (maar dan zonder de doperwtjes haha), spinazie met ricotta en natuurlijk mozzarella on top. Wil je liever een vegetarische versie maken gebruik dan onze basis tomatensaus. De zelfgemaakte ricotta is super simpel zelf te maken.
POPEYE EN SPINAZIE
Kennen jullie Popeye nog van vroeger, de spinazie etende stoere zeebonk met pijp. Oja hij had ook maar één oog. Wanneer Popeye in nood was trok hij een blik spinazie open en goot dit in zijn mond. Wanneer hij dit at dan werden zijn armen heel sterk en kon hij alle problemen oplossen.
Het verhaal erachter is leuk om te vertellen. Tijdens de jaren dertig was vlees erg schaars daarom bedachten ze in Amerika een reclamecampagne waarbij groenten gepromoot moest worden. Ze kozen voor spinazie omdat dat heel makkelijk ingeblikt kon worden, en relatief goedkoop was. Door Popeye in te zetten die liet zien dat je heel sterke spieren krijgt steeg de verkoop met 33%.
Uiteindelijk kwamen ze erachter dat er een foutje was gemaakt met ijzergehalte. Er was een komma verkeerd gezet, maar dat mocht de pret niet drukken want iedereen at sinds de bekendheid van Popeye veel meer spinazie.
Wanneer maak jij deze Florentijnse spaghetti uit de oven?
Steps
1
Done
30 minuten
|
Nonna’s ragu sausMaak 1x het recept van Nonna’s ragu saus . Wij hebben geen doperwtjes toegevoegd. De link naar het recept kun je hierboven vinden. |
2
Done
5 minuten
|
Ricotta mengselBak de de gesneden knoflook zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de spinazie, zout en peper toe en laat de spinazie smoren. |
3
Done
8 minuten
|
SpaghettiKook de spaghetti in gezouten water. |
4
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden |
5
Done
|
Schaal vullenDoe een laag vleessaus op de bodem van de ovenschaal. |
6
Done
40 minuten
|
OvenDoe je ovenschaal in de oven voor ongeveer 40 minuten. Wanneer de kaas lekker gesmolten is kan de schaal eruit. |