Ingredients
-
Soezen beslag
-
100 gram roomboter
-
100 ml volle melk
-
100 ml water
-
150 gram bloem
-
6 eierenKleine of 5 grote
-
Snuf zout
-
Vulling
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
2 eetlepel Poedersuiker
-
2 eetlepel citroenrasp
-
35 ml Limoncello
-
2 eetlepel Lemon curd
-
Extra
-
1 eieren
-
Snufje zout
-
250 gram frambozen
Directions
Frambozen limoncello soezen!
Laatst hadden we een hele leuke samenwerking en ons werd gevraagd om gebakjes te maken. Natuurlijk zeggen we dan volmondig ja want dit zijn super leuke opdrachten. We ontvingen de recepten en eentje was van een perfect uitziende koffie eclair. Oké soezen beslag is wel een dingetje haha. Misschien wel handig om dit van tevoren een keer te gaan proberen. Mariella heeft het vaker gedaan maar José wilde dit graag leren. Aan de slag hiermee! Het zijn frambozen limoncello soezen geworden.
Ze waren werkelijk verrukkelijk. Gevuld met frambozen en de lekkerste romige vulling van lemoncurd en limoncello die je maar kunt bedenken. Ga jij ze een keer proberen?
Soezen
Na een middag van bakken had Jo drie baksels. Eentje helemaal mislukt, de tweede ietsje beter en de derde was een geslaagd recept. Zo komen wij er achter dat oefenen helpt en een perfect recept is het allerbelangrijkste! Soezen beslag is eigenlijk makkelijk te maken. Maar waar het vaak fout gaat is in de oven, doordat je te snel de oven open doet. De perfect gerezen soezen storten dan vaak in. Niet dat dat heel erg is want deze kun je namelijk opensnijden.
Vervolgens vul je deze met vers fruit en top je af met een heerlijke mascarpone en slagroomvulling. Dit keer hebben we ook limoncello en lemoncurd toegevoegd. Wil je liever een kindvriendelijke versie dan laatje de limoncello achterwege en voeg je wat extra citroensap en citroenrasp toe.
Bij het maken van kleine soesjes pas je de baktijd aan. Houdt wel altijd goed de oven in de gaten. Kleine soesjes hoef je dan niet te halveren maar kun je met een klein gaatje perfect vullen met een spuitzak.
Ons Mascarpone en limoncello toetje is trouwens ook verrukkelijk! Net als de Tiramisu met limoncello en lemoncurd.
Steps
1
Done
1
|
Oven voorverwarmenVerwarm de hetelucht oven voor op 200°. |
2
Done
|
SoezenSmelt de boter samen met de melk in het water en breng aan de kook. |
3
Done
|
OvenSpuit het beslag op bakblik. |
4
Done
5 minuten
|
Room vullingKlop de slagroom samen met poedersuiker. |
5
Done
5 minuten
|
VullenSnijd de afgekoelde soes doormidden. Leg frambozen op de bodem en spuit er de roomvulling op. Leg het dekseltje erop. |
6
Done
|
ServerenServeer met wat poedersuiker erop. |
7
Done
|
Tip*Je kunt ook ander fruit gebruiken |