0 0
Frambozen limoncello soezen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Soezen beslag
100 gram Roomboter
100 ml Volle melk
100 ml Water
150 gram Bloem
6 eieren Kleine of 5 grote
Snuf Zout
Vulling
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 eetlepel Poedersuiker
2 eetlepel citroenrasp
35 ml Limoncello
2 eetlepel Lemon curd
Extra
1 eieren
Snufje Zout
250 gram Frambozen

Frambozen limoncello soezen

Een open soes is nog leuker

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Soezen beslag

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Frambozen limoncello soezen!

Laatst hadden we een hele leuke samenwerking en ons werd gevraagd om gebakjes te maken. Natuurlijk zeggen we dan volmondig ja want dit zijn super leuke opdrachten. We ontvingen de recepten en eentje was van een perfect uitziende koffie eclair. Oké soezen beslag is wel een dingetje haha. Misschien wel handig om dit van tevoren een keer te gaan proberen. Mariella heeft het vaker gedaan maar José wilde dit graag leren. Aan de slag hiermee! Het zijn frambozen limoncello soezen geworden.

Ze waren werkelijk verrukkelijk. Gevuld met frambozen en de lekkerste romige vulling van lemoncurd en limoncello die je maar kunt bedenken. Ga jij ze een keer proberen?

Soezen

Na een middag van bakken had Jo drie baksels. Eentje helemaal mislukt, de tweede ietsje beter en de derde was een geslaagd recept. Zo komen wij er achter dat oefenen helpt en een perfect recept is het allerbelangrijkste!  Soezen beslag is eigenlijk makkelijk te maken. Maar waar het vaak fout gaat is in de oven, doordat je te snel de oven open doet. De perfect gerezen soezen storten dan vaak in. Niet dat dat heel erg is want deze kun je namelijk opensnijden.

Vervolgens vul je deze met vers fruit en top je af met een heerlijke mascarpone en slagroomvulling. Dit keer hebben we ook limoncello en lemoncurd toegevoegd. Wil je liever een kindvriendelijke versie dan laatje de limoncello achterwege en voeg je wat extra citroensap en citroenrasp toe.

Bij het maken van kleine soesjes pas je de baktijd aan. Houdt wel altijd goed de oven in de gaten. Kleine soesjes hoef je dan niet te halveren maar kun je met een klein gaatje perfect vullen met een spuitzak.

Ons Mascarpone en limoncello toetje is trouwens ook verrukkelijk! Net als de Tiramisu met limoncello en lemoncurd.

Steps

1
Done
1

Oven voorverwarmen

Verwarm de hetelucht oven voor op 200°.
Heb je een conventionele oven dan mag het ietsje warmer.

2
Done

Soezen

Smelt de boter samen met de melk in het water en breng aan de kook.
Zet het vuur zacht en roer de bloem met snuf zout erdoor totdat je een droge bal hebt.
Voeg nu één voor één 6 eieren toe.
Roer elk ei er heel goed met een spatel door zodat je een mooi beslag krijgt.
Laat het even afkoelen en schep dan in een spuitzak.
Zes eieren lijkt veel maar door goed door te roeren kom je tot een mooi beslag.

3
Done

Oven

Spuit het beslag op bakblik.
Wil je grote soezen spuit je iets meer, voor kleine soesjes iets minder.
Houd iets ruimte tussen het beslag, ze gaan namelijk groeien.
Voor een mooi glans laagje smeer je de soes voorzichtig in met een kwastje gklopt ei en heel klein beetje zout.
Verhit de soezen ongeveer 20- 25 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Houd de oven goed in de gaten.
Wanneer de kleur goed is zet je de oven uit en laat zet je de oven iets open.
Op deze manier verdwijnt de stoom uit de oven en kunnen ze geleidelijk afkoelen.
*kleine soesjes gaan sneller.

4
Done
5 minuten

Room vulling

Klop de slagroom samen met poedersuiker.
Wanneer het lobbig is roer je de limoncello, mascarpone en lemoncurd door.
Laat het room mengsel een paar uur stijf worden in de koelkast.
Voor gebruik schep je het in een spuit zak.

5
Done
5 minuten

Vullen

Snijd de afgekoelde soes doormidden. Leg frambozen op de bodem en spuit er de roomvulling op. Leg het dekseltje erop.

6
Done

Serveren

Serveer met wat poedersuiker erop.

7
Done

Tip

*Je kunt ook ander fruit gebruiken
*Voor het maken van dit recept hebben we eerst goed gekeken naar het recept eclairs van Njam kookkanaal. Zij hebben handige filmpjes.
*Spuit pas de vulling in de soezen vlak voor het serveren.
Bewaar de ingevulde soezen tot 3 dagen in goed afgesloten bakje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Geroosterde pompoen risotto
Geroosterde pompoen met burrata
next
Geroosterde pompoen met burrata
previous
Geroosterde pompoen risotto
Geroosterde pompoen met burrata
next
Geroosterde pompoen met burrata

Add Your Comment