Ingredients
-
Bodem
-
160 gr boter
-
225 gr bloem
-
1 eieren
-
100 gr fijne kristalsuiker
-
Een snuf zout
-
Frangipane
-
200 gr Amandelmeel
-
200 gr fijne kristalsuiker
-
200 gr boterOp kamertemperatuur!
-
4 eieren
-
1 citroen citroenrasp
-
2 appels
Directions
Frangipane taart met appel!
Ik (Mariëlla) vind franipane heerlijk! Je kunt het namelijk voor verschillende recepten gebruiken. Meestal als vulling voor taarten. Zo heb ik het dit keer ook gebruikt.
Een lekkere koekbodem met een frangipane vulling met appel. Makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt hem natuurlijk ook vullen met ander fruit of bijvoorbeeld noten. Dat maakt het meteen weer een heel ander taartje.
Hoe ga jij hem maken?
Steps
1
Done
1 uur
|
Deeg makenDoe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix met een keukenmachine of kneed met je handen tot dat je een samenhangend deegje hebt. |
2
Done
10 minuten
|
FrangipaneDoe de amandelmeel en suiker in een kom (keukenmachine) en roer tot alles gemixt is. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
4
Done
10 minuten
|
Taart afmakenVet een cake vorm in. |
5
Done
40 minuten
|
OvenStop de taart in de oven voor 40 minuten op 180 graden. |