0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
160 gr Boter
225 gr Bloem
1 eieren
100 gr Fijne kristalsuiker
Een snuf Zout
Frangipane
200 gr Amandelmeel
200 gr Fijne kristalsuiker
200 gr Boter Op kamertemperatuur!
4 eieren
1 citroen Citroen rasp
2 Appels
Frangipane taart met appel

Frangipane taart met appel

Een heerlijke taart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Frangipane

Directions

Share

Frangipane taart met appel!

Ik (Mariëlla) vind franipane heerlijk! Je kunt het namelijk voor verschillende recepten gebruiken. Meestal als vulling voor taarten. Zo heb ik het dit keer ook gebruikt.

Een lekkere koekbodem met een frangipane vulling met appel. Makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt hem natuurlijk ook vullen met ander fruit of bijvoorbeeld noten. Dat maakt het meteen weer een heel ander taartje.

Hoe ga jij hem maken?

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix met een keukenmachine of kneed met je handen tot dat je een samenhangend deegje hebt.
Leg deze daarna in folie in de koelkast voor minimaal een uur.

2
Done
10 minuten

Frangipane

Doe de amandelmeel en suiker in een kom (keukenmachine) en roer tot alles gemixt is.
Voeg daarna een voor een het ei toe. Voeg steeds het volgende ei toe tot dat de andere is opgenomen.
Dit doe je daarna ook met de boter.
Zorg dat je boter echt goed zacht is ander neem de frangipane hem niet goed op en krijg je klontjes.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4
Done
10 minuten

Taart afmaken

Vet een cake vorm in.
Wij hebben een met losse bodem gebruikt zodat je hem er straks makkelijk uit kunt halen.
Rol het deeg uit tot dat je een mooie lap hebt van ongeveer 1 cm dik.
Leg deze op de bodem en bedek ook de randjes goed.
Giet nu de frangipane eroverheen.
Schil de appel en snijd in dunne plakjes. Leg deze nu mooi in de frangipane.

5
Done
40 minuten

Oven

Stop de taart in de oven voor 40 minuten op 180 graden.
Laat de taart daarna goed afkoelen.
Je kunt hem het best bewarden in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hertensukade stoof
previous
Hertensukade stoof
Groenten frietjes
next
Drie keer groenten frietjes
Hertensukade stoof
previous
Hertensukade stoof
Groenten frietjes
next
Drie keer groenten frietjes

Add Your Comment