Ingredients
-
Deeg
-
225 gram bloem
-
100 gram roomboter
-
50 gram Poedersuiker
-
60 ml Koud water
-
2 theelepel appelazijn
-
Vulling
-
300 gram Rabarber
-
1 theelepel Vanille extract
-
400 gram aardbeien
-
50 gram + 1 eetlepel Suiker
-
3 eetlepel AmandelmeelJe kunt ook maizena of custerd gebruiken
-
1 eieren
Directions
Franse aardbei rabarber galette!
Ohhhh, bijna Moederdag en dat betekent dat de Queens weer aan het bakken zijn geslagen. Tijd voor een Franse aardbei rabarber galette. Tijdens onze dagelijkse telefoontjes en whatsapp sessies begonnen we eigenlijk tegelijkertijd over aardbeien.
Wat is dat toch, moeder en dochter de zelfde ideeën. We zijn dol op de zomerkoningkjes en nu ze volop van de Nederlandse bodem te koop zijn was de keus snel gemaakt!
De aardbei cheesecake is al gemaakt en vandaag krijgt de Galette de hoofdrol.
Een Galette komt oorspronkelijk uit Frankrijk, een knapperige ronde vrije vorm, die je vult met hartig of zoet. Het is een super makkelijk deeg, en over je vouw kwaliteiten hoef je je geen zorgen te maken, deze hoeft niet pietje precies.
Mariëlla heeft al regelmatig deze taartjes gebakken, dus de eer was voor José. Het is een aardbei rabarber galette geworden. Rabarber is in deze familie alleen bij José een favoriet, dus ze is benieuwd of de versie bij iedereen een succes is! Zo niet, dan maakt dat ook niet uit want voor moederdag mag José lekker alles opeten 😉
Kom je nu erachter dat na het maken dit een nieuwe lieveling is geworden. Kijk dan snel naar de onze andere smaken. Mariëlla heeft een kleinere versie namelijk de mini appel galette’s gemaakt. Een zalig zomerse versie is de galette met abrikoos en amandel. Zie je wel eens die oranje kaki’s liggen hier kun je een lekkere kaki galette van maken. Ook een hartige versie is mogelijk. Wortel pompoen galette of tomaten burrata galette smaakt fantastisch.
Wil je meer weten over rabarber dan vind je hier alle informatie!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg |
2
Done
5 minuten
|
Deeg afmaken |
3
Done
30 minuten
|
KoelenMaak van de deegbal een platte pannenkoek en verpak het met plastic folie. |
4
Done
10 minuten
|
Vulling |
5
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
6
Done
5 minuten
|
FruitmixLaat het rabarber en aardbeienmengsel in een vergiet uitlekken. |
7
Done
2 minuten
|
Deeg bewerken |
8
Done
2 minuten
|
Afmaken |
9
Done
40 minuten
|
OvenSchuif de taart op een bakplaat en doe deze ongeveer 40 minuten in de oven. |
10
Done
|
ServerenJe kunt deze zo serveren, een mooie bol ijs of slagroom is een heerlijke traktatie erbij! |
One Comment Hide Comments
Hello. And Bye.
google404
hjgklsjdfhgkjhdfkjghsdkjfgdh