0 0
Franse aardbei-rabarber galette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
225 gram Bloem
100 gram Roomboter
50 gram Poedersuiker
60 ml Koud water
2 theelepel appel azijn
Vulling
300 gram Rabarber
1 theelepel Vanille extract
400 gram aardbeien
50 gram + 1 eetlepel Suiker
3 eetlepel Amandelmeel Je kunt ook maizena of custerd gebruiken
1 eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Franse aardbei-rabarber galette

Voor alle moeders van de wereld!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

Directions

Share

Franse aarbei-rabarber galette

Ohhhh, bijna Moederdag en dat betekent dat de Queens weer aan het bakken zijn geslagen. Tijdens onze dagelijkse telefoontjes en whatsapp sessies begonnen we eigenlijk tegelijkertijd  over aardbeien.

Wat is dat toch, moeder en dochter de zelfde ideeën. We zijn dol op  de zomerkoningkjes en nu ze volop van de Nederlandse bodem te koop zijn was de keus snel gemaakt!
De aardbei cheesecake is al gemaakt en vandaag krijgt de Galette de hoofdrol.

Een Galette komt oorspronkelijk uit Frankrijk, een knapperige ronde vrije vorm, die je vult met hartig of zoet. Het is een super makkelijk deeg, en over je vouw kwaliteiten hoef je je geen zorgen te maken, deze hoeft niet pietje precies.

Mariëlla heeft al regelmatig deze taartjes gebakken, dus de eer was voor José. Het is een aardbei-rabarber Galette geworden.  Rabarber is in deze familie alleen bij José een favoriet, dus ze is benieuwd of de versie bij iedereen een succes is! Zo niet, dan maakt dat ook niet uit want voor moederdag mag José lekker alles opeten 😉

 

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg

Meng je bloem met de poedersuiker en blokjes koude boter.

2
Done
5 minuten

Deeg afmaken

Doe dit in de keukenmachine en mix zodat je een kruimeldeeg hebt. (met de hand kan ook natuurlijk)
Voeg daarbij je vanille, appelazijn en het koude water.
Mix dit opnieuw totdat je een compact deeg hebt.

3
Done
30 minuten

Koelen

Maak van je deegbal een platte pannenkoek en verpak het met plastic folie.
Doe dit minimaal een half uur in de koelkast.

4
Done
10 minuten

Vulling

Was je aardbeien, haal de kroontjes er af en snij ze in stukjes.
Was de rabarber en trek de buiten schil eraf.
Snij deze in fijne blokjes.
Doe dit samen in een schaal en voeg je suiker erbij, roer dit goed door en laat dit ook een half uur staan.

5
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 180°.

6
Done
5 minuten

Fruitmix

Laat je rabarber en aardbeienmengsel in een vergiet uitlekken.
Zo voorkom je dat je taart te nat wordt.

7
Done
2 minuten

Deeg bewerken

Haal je deeg uit de koelkast en leg dit op een stuk keuken papier. Maak met een deegrollen een dunne ronde plak ongeveer van 35 cm. Leg hier wat amandelmeel of maizena op om te zorgen dat het deeg mooi droog blijft en dus krokant onder de vulling

8
Done
2 minuten

Afmaken

Doe je vulling op de bodem van je deeg en laat de buitenrand 5 cm vrij van fruit. Vouw de buitenrand naar de binnenkant. Kluts een eitje en smeer de buitenrand hiermee in. Bestrooi met een klein beetje suiker.

9
Done
40 minuten

Oven

Schuif je taart op een bakplaat en doe deze ongeveer 40 minuten in de oven.

10
Done

Serveren

Je kunt deze zo serveren, een mooie bol ijs of slagroom is een heerlijke traktatie erbij!
Eet smakelijk!????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Arabisch eten
previous
Hummus
next
Aardbeienslof met banketbakkersroom
Arabisch eten
previous
Hummus
next
Aardbeienslof met banketbakkersroom

One Comment Hide Comments

Add Your Comment