0 0
Fried noodles uit Hong Kong -( Mi Xao Xi Dau )

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Ei noedels
100 gram Taugé
100 gram Bosui
1 theelepel Basterdsuiker bruin
3 eetlepel Sojasaus donker
2 eetlepel Oystersaus
1 eetlepel Sesamolie
Snufje Zout
Scheut Zonnebloem olie
1eetlepel Sesam zaadjes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fried noodles uit Hong Kong -( Mi Xao Xi Dau )

Basic is good

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Fried noodles uit Hong Kong ( Mi Xao Xi Dau )

Hong Kong is eigenlijk mijn favoriete bestemming. Ik (José) voel me daar heel prettig. Normaal ben ik niet van de drukke steden, maar de hectiek in Hong Kong voelt eigenlijk prima. De stad is super leuk, heerlijke eettentjes van lokaal tot westers. Geweldig shoppen en ook leuke culture tripjes die je met het openbaar vervoer heel goed kan bezoeken.

In Azië zie je overal noedels bij het ontbijt. In Hong Kong hebben ze de soja saus noedel , een hele basis noedel maar daar door eigenlijk heel erg lekker. Niet alleen voor ontbijt maar ook al lunch of avond snack.

Normaal gesproken eet ik een standaard ontbijt, maar met het tijdsverschil smaakt dit altijd heerlijk.

Deze noedel is normaal wat donkerder van kleur, dit komt vd de donkere sojasaus. Ik had alleen de lichtere versie in huis. De donkere soja is wat milder van smaak, de lichte is iets zouter…

 

Ga maar snel een keer maken.????????

 

Steps

1
Done
4 minuten

Noedels koken

Kook je noedels in water 4 minuten,( kijk even op je pakje,) spoel ze even af zodat ze niet aan elkaar plakken.
Laat dit goed uitlekken.

2
Done
2 minuten

Saus

Doe de sojasaus en Oyster saus samen met je suiker, snuf zout en olie in een bakje en meng dit goed.

3
Done
3 minuten

Bosui taugé

Snij je bosui een fijne sliertjes. Snij ze in lengte van ongeveer 2 cm.
Bak deze in wat zonnebloem olie in een wok. Na 2 minuten doe je de noedels en taugé erbij en bak ze 2 minuten mee.
Voeg je saus toe en je taugé. Bak dit even op hoge temperatuur.

4
Done
2 minuten

Serveren

Strooi er wat sesamzaad over wanneer je het serveert. Eventueel nog fijn gesneden lof van je bosuitjes er over voor decoratie.
Je kunt er ook nog een gebakken eitje erbij serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bibimbap
previous
Koreaanse Bibimbap
Broodje zalm met avocado
next
Broodje zalm met avocado
Bibimbap
previous
Koreaanse Bibimbap
Broodje zalm met avocado
next
Broodje zalm met avocado

Add Your Comment