Ingredients
-
5 eieren
-
Halve courgette
-
20 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
Handje rucola
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Frittata met courgette!
Een frittata maken wij regelmatig, maar een frittata met courgette hadden we nog niet eerder gemaakt. Neem eens een kijkje bij ons klassieke familie recept van de frittata basis, of de frittata met groenten
Wij eten de frittata regelmatig als bijgerechtje bij een bordje pasta of als lunch. Vooral Mariëlla is gek op eieren, omeletjes en frittata’s om tussen de middag te eten. Zeker met een baan waar je ook (af en toe) moet thuiswerken is dit perfect om thuis als lunch klaar te maken.
Toen wij voor Gallo Family Vineyards een thuis-picknick met hun lekkere wijnen mochten organiseren wilde we daar natuurlijk ook wat lekkere hapjes bij. Deze frittata kwam meteen bij ons in ons hoofd op. Een gezond maaltje met lekkere smaken die goed samen gaat met de Sauvignon Blanc wijn, een heerlijk fruitig wijntje.
Een frittata betekende vroeger gewoon een gebakken ei, een soort omelet. Uiteinlijk is de naam alleen nog in gebruik voor de typische Spaanse omelet; eentje met gebakken aardappeltjes erin. Het grote verschil is dat je bij een omelet vaak beide kanten aanbakt of de omelet nog dubbelklapt wanneer deze klaar is. Een frittata is iets dikker, bak je aan een kant en klap je zeker niet dubbel. Het is meer een lekker ei taartje met heerlijke vulling. Vaak snijden ze het ook in leuke puntjes aangezien hij ook in een rond pannetje gebakken is. Net een lekker hartig taartje!
Dit keer hebben wij er geen aardappeltjes in gedaan, maar natuurlijik wel de smaakvolle Parmezaanse kaas. Die maakt de smaak helemaal af. Wij hebben er naast de courgette ook nog wat lekkere rucula bij gestopt.
Maken jullie wel eens een frittata? Of zijn jullie meer van de omeletjes tijdens de lunch? Probeer dan ook eens een van onze makkelijke frittata receptjes of natuurlijk deze frittata met courgette!
Enjoy the meal!
Steps
1
Done
5 minuten
|
CourgetteSnijd de halve courgette in dunne plakjes en bak die even aan in de olijfolie. |
2
Done
2 minuten
|
EierenKluts de eieren. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper toe en roer goed door. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de frittata in goede bakpan met een scheutje zonnebloemolie. Zet het vuur zachtjes en laat het langzaam garen wanneer het ei al aardig gestold is leg je de courgette plakjes er boven op en laat dit nog even mee garen. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenEventueel nog ietsje rucola er boven op. |