Ingredients
-
400 gram Griekse yoghurtDe vetste die je kunt vinden
-
200 ml Slagroom20 % vet
-
150 ml Melk of water
-
200 gram Suiker
-
50 gram GlucoseWannneer je dit niet hebt, vervang door gewone suiker
-
Directions
Hier het basis recept van frozen yoghurt ijs.
Het is de perfecte basis om te gebruiken met je favoriete vrucht.
Wij houden ervan om met ijs te experimenteren, en wanneer je lievelings fruit in zomer overal in de aanbieding is , verzin je zelf de lekkerste variaties.
De melk in dit recept kun je ook altijd vervangen door een andere smaakvolle vloeistof, zoals fruitsap, espresso of infused water.
Succes!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Room en suikerMeng room,melk en suikers en breng dit tot kookpunt in een pannetje. |
2
Done
2 minuten
|
KoelenLaat dit snel afkoelen, bij voorkeur in een ijsbad. Blijf regelmatig roeren terwijl het afkoelt. |
3
Done
2 minuten
|
YoghurtWanneer dit koud is roer je de yoghurt erdoor heen. Wil je super zacht ijs dan schenk je het door een zeef. |
4
Done
4 uur
|
KoelenZet dit minimaal vier uur in de koelkast. |
5
Done
1 nacht
|
VriezerJe ijs is nu klaar, stop het in de vriezer zodat het helemaal kan opharden. Bedek je ijs altijd met een stukje dun plastic folie, zodat er geen ijskristallen kunnen ontstaan. |