0 0
Galette met abrikoos en amandel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gram Bloem
30 gram Poedersuiker
Van 1 citroen Citroenrasp
1 Eidooier
150 gram Roomboter
50 ml Koud water
Snufje Zout
Vulling
10 Abrikozen
4 eetlepel Abrikozen jam
4 eetlepel Amandel schaafsel
Extra
1 Ei
Poedersuiker

Galette met abrikoos en amandel

Abrikozen en amandel in een deeg jasje…

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Galette met abrikoos en amandel!

Even opletten want wat je vandaag op de feed ziet is het meest lekkere wat we de laatste tijd gemaakt en opgesmikkeld hebben. Een galette met abrikoos en amandel. Sowieso is een galette één  van onze favorieten. Het is namelijk een super makkelijk taartje.  Zie hier een filmpje.
Een heel simpel deeg die je kunt vullen met het allerlekkerste fruit. Wij gebruiken meestal de seizoensvruchten en de abrikoos is deze maand op zijn lekkerst.

De bodem heeft een laagje abrikozen jam met  halve abrikozen erop. Geen gepriegel met reepjes en lapjes deeg. Je hoeft alleen maar het uitgerolde deeg om te vouwen en af te bakken. Het resultaat heeft dan een mooie rustieke vorm en heel mooi om zo te presenteren. De korst heeft een royale amandel laag en dit knapperige , samen met de zachte frisse abrikozen, is een match made in heaven!

Kijk snel naar het recept! Met wat tips & tricks kan deze gewoon niet mislukken en ben jij verzekerd van een geweldige taart voor na je diner.
Wij aten de taart lekker bij de koffie en helaas was deze veel te snel op. We hebben ons op ons Instagram account ook een filmpje hiervan, gewoon omdat het kan:)

Je zult misschien denken dat dit een Italiaanse taart is, maar niks is minder waar. Daar galette komt uit Frankrijk. Op onze website staan verschillende galettes. Niet alleen met zoete vulling maar ook een hartige variant is smullen. Probeer eens de hartige wortel pompoen galette.  Of een tomaten burrata galette. Kies je liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette,  deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg

Meng de koude blokjes boter samen met de bloem, snufje zout, de rasp van 1 citroen en het poedersuiker in een keukenmachine. Dit kan ook met de hand.
Voeg de eidooier, 50 ml koud water toe en meng dit goed.
Het is een vrij soepel en zacht deeg, dit hoort zo.
Het deeg wikkel je in plastic folie en gaat vervolgens 15 minuten de koelkast in om iets steviger te worden.

2
Done
5 minuten

Abrikozen

Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit.
Zet klaar.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

4
Done
5 minuten

Deeg

Rol de deegbal uit op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
Leg deze op bakpapier.
Smeer de bodem in met abrikozenjam.
Laat 5 cm van de rand vrij.
Leg de abrikozen op de abrikozen jam. Vouw buitenzijden naar binnen en smeer deze in met een geklutst ei.
Hier op druk je het amandelschaafsel.

5
Done
40 minuten

Oven

Schuif de galette met bakpapier op een bakblik de oven in.
Bak deze 40 minuten.
Wanneer deze gebakken is laat je het even afkoelen op een rooster.

6
Done
1 minuut

Serveren

Serveer koud of lauwwarm met wat poedersuiker er over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aardbeientaart met room
previous
Aardbeientaart met banketbakkersroom
next
Griekse courgette salade
aardbeientaart met room
previous
Aardbeientaart met banketbakkersroom
next
Griekse courgette salade

Add Your Comment