Ingredients
-
Deeg
-
200 gram Bloem
-
30 gram Poedersuiker
-
Van 1 citroen Citroenrasp
-
1 Eidooier
-
150 gram Roomboter
-
50 ml Koud water
-
Snufje Zout
-
Vulling
-
10 Abrikozen
-
4 eetlepel Abrikozen jam
-
4 eetlepel Amandel schaafsel
-
Extra
-
1 Ei
-
Poedersuiker
Directions
Galette met abrikoos en amandel!
Even opletten want wat je vandaag op de feed ziet is het meest lekkere wat we de laatste tijd gemaakt en opgesmikkeld hebben. Een galette met abrikoos en amandel. Sowieso is een galette één van onze favorieten. Het is namelijk een super makkelijk taartje. Een heel simpel deeg die je kunt vullen met het allerlekkerste fruit. Wij gebruiken meestal de seizoensvruchten en de abrikoos is deze maand op zijn lekkerst.
De bodem heeft een laagje abrikozen jam met halve abrikozen erop. Geen gepriegel met reepjes en lapjes deeg. Je hoeft alleen maar het uitgerolde deeg om te vouwen en af te bakken. Het resultaat heeft dan een mooie rustieke vorm en heel mooi om zo te presenteren. De korst heeft een royale amandel laag en dit knapperige , samen met de zachte frisse abrikozen, is een match made in heaven!
Kijk snel naar het recept! Met wat tips & tricks kan deze gewoon niet mislukken en ben jij verzekerd van een geweldige taart voor na je diner.
Wij aten de taart lekker bij de koffie en helaas was deze veel te snel op. We hebben ons op ons Instagram account ook een filmpje hiervan, gewoon omdat het kan:)
Je zult misschien denken dat dit een Italiaanse taart is, maar niks is minder waar. Daar galette komt uit Frankrijk. Op onze website staan verschillende galettes. Niet alleen met zoete vulling maar ook een hartige variant is smullen. Probeer eens de hartige wortel pompoen galette. Of een tomaten burrata galette. Kies je liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette, deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.
Steps
1
Done
10 minuten
|
DeegMeng de koude blokjes boter samen met de bloem, snufje zout, de rasp van 1 citroen en het poedersuiker in een keukenmachine. Dit kan ook met de hand. |
2
Done
5 minuten
|
AbrikozenSnijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
4
Done
5 minuten
|
DeegRol de deegbal uit op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. |
5
Done
40 minuten
|
OvenSchuif de galette met bakpapier op een bakblik de oven in. |
6
Done
1 minuut
|
ServerenServeer koud of lauwwarm met wat poedersuiker er over. |