0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gram Boter Op kamertemperatuur
75 gram Poedersuiker
Een snufje Zout
1 tl Vanille extract
250 gram Bloem
Ganache
200 ml Slagroom
200 gr Pure chocolade
Ganache koekjes

Ganache koekjes

De leukste ganache koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Ganache

Directions

Share

Ganache koekjes!

Koekjes bakken doe ik (Mariëlla) maar al te graag. Mijn lievelingskoekjes zijn de chocolate chip cookies. Als ik ergens iets lekker kan kiezen en ze hebben deze koekjes dan kies ik ze altijd! Ook de linzer koekjes of zandkoekjes zijn lekker en ook leuk om te maken. José heeft een hekel aan dit deegje want hij is vrij snel weer te warm. Maar ik kan er prima mee uit de voeten. Misschien komt het omdat ik altijd van die enorm koude handen heb. José heeft fijne warme handen, wat fijn voor mensen is maar dus iets minder prettig voor koekjes deeg.

Koud deeg zorgt er namelijk voor dat de koekjes goed in hun vorm blijven zitten. Wanneer het deeg warm is gaat de boter wat smelten en daardoor lopen de koekjes uit in de oven. Nu is dat bij ronde koekjes niet zo een probleem. Maar wil je met kerst eens leuke kerstvormpjes maken dan heb je helemaal niks aan die dikke uitgelopen kerstbomen zonder vormpjes van takken, haha.

Dit keer dus het deegje gebruikt voor chocolade ganache koekjes. Ganache kun je voor veel verschillende bakself gebruiken. Zo kun je het over een taart heen gieten als een soort glazuurlaagje maar ook iets laten harden en opspuiten op muffins of koekjes. Je kunt ganache ook van pure, melk of witte chocolade gebruiken. Let er wel op dat je dan verschillende hoeveelheden nodig hebt. Een pure chocolade ganache, zoals deze, kun je in gelijken aantallen als de slagroom gebruiken. Maar bij melk en witte  chocolade moet je meer chocolade toevoegen anders blijft het te dun.

Deze koekjes kun je ook in andere vormpjes bakken of leuk met je kids versieren met wat extra sprinkels. Een erg leuk werkje. Wellicht dan wel beter om zanddeeg te gebruiken, aangezien kinderen ook van die warme handjes hebben 🙂

Steps

1
Done
5 minuten minuten

Deeg maken

Doe de boter, poedersuiker, zout en vanille in een kom en mix met de keukenmachine tot het romig is.

2
Done
30 minuten

Koelkast

Maak een deegbal van het deeg en sla deze wat plat. Leg dit in folie in de koelkast voor minstens 30 minuten!

3
Done
30 minuten

Ganache maken

Verwarm de slagroom in een pannetje met dikke bodem op laag vuur.
Het hoeft niet helemaal te koken.
Hak tussendoor de chocolade in kleine stukjes.
Giet dan de warme slagroom over de chocolade en roer goed.
Je krijgt, hoe langer je roert, een mooie ganache. Zet dit weg tot dat je het gaat gebruiken. Dit hoeft niet in de koelkast.

4
Done
5 minuten

Koekjes maken

Wanneer het deeg koud is leg je het op een keukenblad met genoeg bloem erop.
Rol het deeg uit en druk er koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor tot 160 graden.

5
Done
22 minuten

Oven

Bak de koekjes af in de oven voor 22 minuten. Neem af en toe een kijkje of je oven niet te hard gaat.

6
Done
15 minuten

Afkoelen

Laat de koekjes goed afkoelen.
Doe de ganache dan in een spuitzak en maak mooi toefjes op de koekjes. Mocht je het leuk vinden dan kun je er nog sprinkles over heen strooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pumpkin spice kruimel cake
previous
Pumpkin spice kruimel cake
Burrito's met kip
next
Burrito’s met kip
Pumpkin spice kruimel cake
previous
Pumpkin spice kruimel cake
Burrito's met kip
next
Burrito’s met kip

Add Your Comment