Ingredients
-
Pasta deeg
-
220 gram semolina bloem
-
2 eierenop kamertemperatuur
-
snuf zout
-
75 gram spinazie
Directions
Garganelli Pasta!
Laatst kocht ik ( José) een gnocchi plankje, samen met houten potlood. Ik las dat je met dit plankje ook een pasta soort kon draaien, genaamd garganelli. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wel nieuwsgierig om te maken. Het houten staafje werkt eigenlijk als een kleine deegroller, en de ribbeltjes op de buispasta zorgt ervoor dat de saus lekker blijft plakken.
Deze pasta soort is in 1725 ontstaan, door een improvisatie van de kok van kardinaal Cornelio Bentivoglio d’Aragona. Hij rolde de pasta met een pen over een weefgetouw waarmee de pasta zijn geribbelde vorm kreeg. Tegenwoordig zijn er weinig van die weefgetouwen te vinden en gebruikt men het gnocchi plankje.
Wij vonden het leuk om er groene pasta’s van te maken met behulp van gekookte spinazie. Het is leuk om een keer te maken en met een lekkere saus!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SpinazieKook/stoom de spinazie in een ietsje water in bakpan met deksel. |
2
Done
45 minuten
|
Deeg makenKlop je ei met de fijn gedrukte spinazie. |
3
Done
|
Pasta draaienHalveer de deegbal en draai er mooie vellen van met de machine. |
4
Done
4 uur
|
DrogenLaat de garganelli pasta goed drogen, minimaal 4 uur. |
2 Comments Hide Comments
Kan dd spinazie ook in de stoomoven? Ik heb ooit zo’n ribbelplankje gekocht en nooit iets mee gedaan dus wel leuk om uit te proberen!!
Natuurlijk kan de spinazie in de stoomoven, alleen denk ik dat wanneer het 2 minuten stoomt, het plakt aan het bakje en moet je het eraf krabbelen. Wellicht handiger/sneller even koken in water en dan in vergiet afgieten. De garganelli is echt super om te maken. Succes Francis en we zien graag je pasta.