0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pasta deeg
220 gram Semolina bloem
2 eieren op kamertemperatuur
snuf Zout
75 gram spinazie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Garganelli pasta

Garganelli pasta

Hoe leuk deze groene pasta’s

Cuisine:

Ingredients

  • Pasta deeg

Directions

Share

Garganelli Pasta!

Laatst kocht ik ( José) een gnocchi plankje, samen met houten potlood. Ik las dat je met dit plankje ook een pasta soort kon draaien, genaamd garganelli. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wel nieuwsgierig om te maken. Het houten staafje werkt eigenlijk als een kleine deegroller, en de ribbeltjes op de buispasta zorgt ervoor dat de saus lekker blijft plakken.

Deze pasta soort is in 1725 ontstaan, door een improvisatie van de kok van kardinaal Cornelio Bentivoglio d’Aragona. Hij rolde de pasta met een pen over een weefgetouw waarmee de pasta zijn geribbelde vorm kreeg. Tegenwoordig zijn er weinig van die weefgetouwen te vinden en gebruikt men het gnocchi plankje.

Wij vonden het leuk om er groene pasta’s van te maken met behulp van gekookte spinazie. Het is leuk om een keer te maken en met een lekkere saus!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Spinazie

Kook/stoom de spinazie in een ietsje water in bakpan met deksel.
Je bakt het als het ware gaar, en stoomt het daarna droog met de deksel eraf.
Dit duurt zo’n 5 minuten
Hak het fijn en druk al het water eruit door een vergiet.

2
Done
45 minuten

Deeg maken

Klop je ei met de fijn gedrukte spinazie.
Maak een kuiltje van het bloem en doe het eimengsel in het midden.
Klop de bloem er langzaam bij met een vork totdat al het bloem gemengd is.
Begin dan te kneden met de handen tot een compact deeg.
Dit kan even duren, gewoon lekker door kneden dan merk je dat je een soepel deeg krijg.
Mocht het te nat zijn voeg dan wat semola erbij.
Na ongeveer 10 minuten kneden wikkel de bal in met plasticfolie en laat het een half uur rusten.

3
Done

Pasta draaien

Halveer de deegbal en draai er mooie vellen van met de machine.
Leg de vellen op een blad met beetje semola zodat het niet blijft plakken.
Je kunt dit ook de vellen met een deegroller maken.
Maak vierkantjes met een pasta snijder, of gebruik en scherp mes met liniaal. 4 bij 4 cm , kleiner mag ook.
Voordat je de vierkantjes gaat draaien strooi er wat semola over anders plakken ze aan het plankje en het rollertje.
Leg een plakje diagonaal op je het plankje, vouw de bovenste punt van het vierkantje over de roller en rol naar beneden.
Er is ook een reels filmpje van om het te verduidelijken.

4
Done
4 uur

Drogen

Laat de garganelli pasta goed drogen, minimaal 4 uur.
Als ze goed droog zijn dan is de kooktijd ongeveer 10 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pumpkin pie cheesecake
previous
Pumpkin pie cheesecake
next
Sinterklaas tiramisu
Pumpkin pie cheesecake
previous
Pumpkin pie cheesecake
next
Sinterklaas tiramisu

2 Comments Hide Comments

Kan dd spinazie ook in de stoomoven? Ik heb ooit zo’n ribbelplankje gekocht en nooit iets mee gedaan dus wel leuk om uit te proberen!!

Natuurlijk kan de spinazie in de stoomoven, alleen denk ik dat wanneer het 2 minuten stoomt, het plakt aan het bakje en moet je het eraf krabbelen. Wellicht handiger/sneller even koken in water en dan in vergiet afgieten. De garganelli is echt super om te maken. Succes Francis en we zien graag je pasta.

Add Your Comment