2 0
Garnalen ceviche uit Lima

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram garnalen Ongekookt en gepeld
2 Citroen
6 Limoen
1 komkommer
1 Rode ui
1 rode peper
1 Avocado
2 eetlepels Koriander Wanneer koriander niet je smaak is kun je platte peterselie gebruiken

Garnalen ceviche uit Lima

Smaakvolle ceviche!

Features:
  • Pittig

Ingredients

Directions

Share

Garnalen ceviche uit Lima!

Ceviche, zelfs mijn visboer had er nog nooit van gehoord, dus moest ik even uitleggen wat het was.????

Een echte ✈️ Crew Favorite✈️  uit Lima.

De rauwe vis wordt gemarineerd met citroen of limoen. Hier worden uien en chilipepers toegevoegd en op deze wijze gaar je de vis in de zuren.

Omdat de KLM’ers dit receptje hebben gevraagd, heb ik het voor ze gemaakt. Niet de 1e keer, want een half jaar geleden heb ik een geweldige kook workshop gedaan in Lima, dus al een beetje de kunst afgekeken. Omdat je nooit heel zeker bent van de versheid van je vis, heb ik het recept aangepast, en op deze wijze is het helemaal veilig.

Mariëlla en ik hebben echt genoten van dit schaaltje, en voor morgen, met het heerlijke weer geweldig bij een barbecue.

Mooie dag!?

 

 

 

Steps

1
Done

Garnalen

Omdat we niet zeker zijn van de versheid vd garnalen, koken we de garnalen 2 tot drie minuten in kokend water met 2 eetlepels zout.
Haal ze eruit wanneer ze mooi oranje zijn en laat ze goed uitlekken. (mocht je vers gevangen garnalen hebben dan hoef je ze niet voor te koken)

Na het koken, wanneer ze minder warm zijn snij je ze in drieën.

2
Done
2 minuten

Citrus persen

Pers je limoenen en citroenen.

3
Done
5 minuten

Snijden

Snij je rode ui super fijn.
Snij je peper ook super fijn
Was je komkommer en snij deze doormidden, verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer nu in mooie blokjes.
Snij je koriander of peterselie ( niet iedereen is fan van koriander dus platte peterselie mag ook.

4
Done
30 minuten

Rusten

Meng al gesneden groenten en garnalen. Schenk daar je limoen en citroensap over samen met een theelepel zout.
Roer goed door, dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. ( langer is altijd lekkerder)
Wanneer je het scherpe van een rauwe ui niet lekker vind kun je de gesneden ui 30 sec in koud water doen, daarna door zeefje en uit laten lekker, de smaak is wat minder scherp)????

5
Done
2 minuten

Avocado

Vlak voor het serveren snij je de avocado in blokjes en meng ze door je salade.
Eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen
En klaar is je salade , lekker met wat taco chips.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groene shakshuka
previous
Groene shakshuka
Caramel cheesecake
next
White chocolate caramel macadamia nut cheesecake
Groene shakshuka
previous
Groene shakshuka
Caramel cheesecake
next
White chocolate caramel macadamia nut cheesecake

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment