Ingredients
-
500 gram garnalenOngekookt en gepeld
-
2 Citroen
-
6 Limoen
-
1 komkommer
-
1 Rode ui
-
1 rode peper
-
1 Avocado
-
2 eetlepels KorianderWanneer koriander niet je smaak is kun je platte peterselie gebruiken
Directions
Garnalen ceviche uit Lima!
Ceviche, zelfs mijn visboer had er nog nooit van gehoord, dus moest ik even uitleggen wat het was.????
Een echte ✈️ Crew Favorite✈️ uit Lima.
De rauwe vis wordt gemarineerd met citroen of limoen. Hier worden uien en chilipepers toegevoegd en op deze wijze gaar je de vis in de zuren.
Omdat de KLM’ers dit receptje hebben gevraagd, heb ik het voor ze gemaakt. Niet de 1e keer, want een half jaar geleden heb ik een geweldige kook workshop gedaan in Lima, dus al een beetje de kunst afgekeken. Omdat je nooit heel zeker bent van de versheid van je vis, heb ik het recept aangepast, en op deze wijze is het helemaal veilig.
Mariëlla en ik hebben echt genoten van dit schaaltje, en voor morgen, met het heerlijke weer geweldig bij een barbecue.
Mooie dag!?
Steps
1
Done
|
GarnalenOmdat we niet zeker zijn van de versheid vd garnalen, koken we de garnalen 2 tot drie minuten in kokend water met 2 eetlepels zout. Na het koken, wanneer ze minder warm zijn snij je ze in drieën. |
2
Done
2 minuten
|
Citrus persenPers je limoenen en citroenen. |
3
Done
5 minuten
|
SnijdenSnij je rode ui super fijn. |
4
Done
30 minuten
|
RustenMeng al gesneden groenten en garnalen. Schenk daar je limoen en citroensap over samen met een theelepel zout. |
5
Done
2 minuten
|
AvocadoVlak voor het serveren snij je de avocado in blokjes en meng ze door je salade. |
2 Comments Hide Comments
Lekker!
Bedankt! Is inderdaad een lekker en zomers gerechtje!