Ingredients
-
1 bakje ricotta kaas
-
1 tros druiven
-
Scheutje honing
-
1 theelepel olijfolie
-
Scheutje balsamico crema
-
2 takjes verse tijm
Directions
Gebakken Ricotta met Druiven: Een Verrukkelijke Verrassing uit de Airfryer
Wow, wie had gedacht dat gebakken ricotta met druiven zo ongelooflijk lekker kon zijn? Wij hadden geen idee dat je ricotta kon bakken, dus we móesten dit proberen. En geloof ons: dit is écht de moeite waard!
Het recept kwam per toeval tot stand. De Queens gingen voor twee weken op reis, en wat vonden we in de koelkast? Een bakje ricotta en een flinke tros druiven. Oh, en toevallig stond de Airfryer op het aanrecht, klaar voor actie. Geen zin om de oven voor zo’n klein gerechtje helemaal op te warmen? Perfect, want de Airfryer was dé oplossing! We hadden al eens burrata gebakken, en dat was al een groot succes, dus waarom niet ook met ricotta?
Hoe bak je ricotta in de Airfryer?
Oké, hier komt het recept! Het is super simpel. Allereerst hebben we de druiven goed gewassen en ze door een beetje olijfolie gehaald. Vervolgens keerden we de ricotta om in een klein ovenschaaltje. We drizzelden er wat honing over, voegden een scheutje verrukkelijke balsamico-crème toe en wat verse tijm. Daarna bakten we het geheel ongeveer 10 minuten in de Airfryer. In de laatste 5 minuten deden we er ook nog stukjes stokbrood bij – want waarom niet? De warme ricotta op het krokante broodje, samen met de zoete druiven, en voilà: een heerlijke Italiaanse bruschetta!
Zelfgemaakte ricotta
Wist je trouwens dat je heel makkelijk een zelfgemaakte ricotta kunt maken. Je hebt alleen verse volle melk en citroensap nodig. Absoluut de moeite waard om dit zelf een keer te proberen.
Perfect als borrelhapje
Deze bruschetta verdient een plekje op je lijstje met de allerlekkerste borrelhapjes. Zin in nog meer inspiratie? Check dan zeker onze 5 x Italiaanse bruschetta’s voor nóg meer heerlijke combinaties. Bij The Queens is de keuze altijd reuze!
Steps
1
Done
|
DruivenWas de druiven heel goed en verwijder alle steeltjes. |
2
Done
|
RicottaKeer de ricotta om in ovenschaaltje. |
3
Done
|
AirfryZet het bakje in de Airfryer. 12 minuten op 200°C. |
4
Done
|
Stokbrood |