0 0
Gebakken ricotta met druiven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bakje ricotta kaas
1 tros druiven
Scheutje honing
1 theelepel olijfolie
Scheutje balsamico crema
2 takjes verse tijm

Gebakken ricotta met druiven

Warme ricotta met druiven smaakt fantastisch!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gebakken Ricotta met Druiven: Een Verrukkelijke Verrassing uit de Airfryer

Wow, wie had gedacht dat gebakken ricotta met druiven zo ongelooflijk lekker kon zijn? Wij hadden geen idee dat je ricotta kon bakken, dus we móesten dit proberen. En geloof ons: dit is écht de moeite waard!

Het recept kwam per toeval tot stand. De Queens gingen voor twee weken op reis, en wat vonden we in de koelkast? Een bakje ricotta en een flinke tros druiven. Oh, en toevallig stond de Airfryer op het aanrecht, klaar voor actie. Geen zin om de oven voor zo’n klein gerechtje helemaal op te warmen? Perfect, want de Airfryer was dé oplossing! We hadden al eens burrata gebakken, en dat was al een groot succes, dus waarom niet ook met ricotta?

Hoe bak je ricotta in de Airfryer?

Oké, hier komt het recept! Het is super simpel. Allereerst hebben we de druiven goed gewassen en ze door een beetje olijfolie gehaald. Vervolgens keerden we de ricotta om in een klein ovenschaaltje. We drizzelden er wat honing over, voegden een scheutje verrukkelijke balsamico-crème toe en wat verse tijm. Daarna bakten we het geheel ongeveer 10 minuten in de Airfryer. In de laatste 5 minuten deden we er ook nog stukjes stokbrood bij – want waarom niet? De warme ricotta op het krokante broodje, samen met de zoete druiven, en voilà: een heerlijke Italiaanse bruschetta!

Zelfgemaakte ricotta

Wist je trouwens dat je heel makkelijk een zelfgemaakte ricotta kunt maken. Je hebt alleen verse volle melk en citroensap nodig. Absoluut de moeite waard om dit zelf een keer te proberen.

Perfect als borrelhapje

Deze bruschetta verdient een plekje op je lijstje met de allerlekkerste borrelhapjes. Zin in nog meer inspiratie? Check dan zeker onze 5 x Italiaanse bruschetta’s voor nóg meer heerlijke combinaties. Bij The Queens is de keuze altijd reuze!

Steps

1
Done

Druiven

Was de druiven heel goed en verwijder alle steeltjes.
Hussel deze even door een heel klein beetje olijfolie.

2
Done

Ricotta

Keer de ricotta om in ovenschaaltje.
Giet /schenk een beetje honing over de ricotta.
Balsamico crème mag over de druiven.
Rits blaadjes tijm erover

3
Done

Airfry

Zet het bakje in de Airfryer. 12 minuten op 200°C.
Kijk de laatste 5 minuten regelmatig even of het niet te hard gaat.
Dit gerechtje kan natuurlijk ook in de oven. 200°C en ongeveer 17 minuten in de oven.

4
Done

Stokbrood

Met de warme ricotta en druiven kun je heerlijke toastjes smeren.
Wil je lekkere Italiaanse bruschetta’s maken doe dan de laatste 5 minuten stukjes stokbrood in de Airfryer. Dit is een snelle manier om ze te roosteren.
Maak de bruschetta’s af met nog extra tijm en druppeltje honing.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoensoep met geitenkaas en druiven
previous
Pompoensoep met geitenkaas en druiven
next
Pumpkin spice tiramisu
pompoensoep met geitenkaas en druiven
previous
Pompoensoep met geitenkaas en druiven
next
Pumpkin spice tiramisu

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here