0 0
Gegratineerde rozemarijn aardappelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Kruimige aardappelen
2 takjes Rozemarijn
1 theelepel Zeezout
flinke scheut Olijfolie
1 Citroen
150 gram Geraspte kaas jong belegen, of parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gegratineerde rozemarijn aardappelen

Zo lekker dat je liefst iets meer maakt!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Gegratineerde rozemarijn aardappelen!

Oei deze gegratineerde rozemarijn aardappelen zijn waanzinnig lekker. We waarschuwen je nu al, maak een extra portie want deze happen heerlijk weg. Laatst kregen we een prachtig pakker uit de Beemster en daar zaten de verrukkelijke Beemster aardappelen bij. Tja met Italiaanse vakantie plannen in het hoofd denken we dan direct aan de zalig Toscaanse aardappelen. Die geuren van rozemarijn en citroen is iets wat je nooit vergeet wanneer je ooit in het prachtige Toscane bent geweest. Dit keer zijn de aardappelen flinterdun gesneden en gedompeld in een badje van olijfolie, rozemarijn en zeezout. Tja wanneer je dan toch nog een stuk Beemsterkaas in huis hebt gaat die erover. Een betere samenwerking tussen Nederland en Toscane is er niet!

Voor dit gerecht wil je de aardappels heel dun gesneden. Een mandoline is hier perfect voor, maar Jo heeft een soort scherpe messen angst. Tja voor iemand die elke dag in de keuken staat is dat niet echt handig. Een mandoline is dus niet in huis , wel messen maar altijd extra voorzichtig snijden. Deze keer is het weer gelukt en de EHBO doos bleef gewoon in de kast. Deze heerlijke aardappel schijfjes kun je ook zonder kaas maken, maar wij vinden het laagje gesmolten en krokantje extra lekker erover. Om alle aardappeltjes te garen is het fijn wanneer je dit in een extra grote schaal of ijzeren bakblik strooit. Het voordeel is dat je ook de onderste laagjes goed kan garen. Natuurlijk heb je dan ook ietsje meer kaas nodig wat wij helemaal geen probleem vinden.

Dol op deze aardappel gerechtjes, maak dan eens de snelle en makkelijke Plaattaart met rozemarijn aardappel. Ook de Toscaanse rozemarijn aardappeltjes smaken fantastisch.

Steps

1
Done

Aardappel

Was de aardappel en snijd deze in flinterdunne plakjes.
Spoel ze daarna nog even af.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
2 minuten

Rozemarijn

Hak de rozemarijn fijn.
Deze mag samen met 1 tl zeezout, 2 el citroensap en flinke scheut olijfolie door de aardappel gehusseld worden.
Leg de aardappelschijfjes op een bakblik of grote ovenschaal.

4
Done
40 minuten

Oven

Het bakblik mag 30 minuten de oven in. Laat de aardappelschijfjes 30 minuten garen op 200 graden.
Je haalt het blik eruit en strooit er jong belegen kaas of parmezaanse kaas over.
Nog 10 minuten terug de oven in.
Wanneer de aardappeltjes lekker krokant zijn en de kaas gesmolten is dan zijn ze klaas.
Hoe dunner de aardappel laagjes zijn , hoe sneller het klaar is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegratineerde paprika uit de oven
next
Plaattaart met rozemarijn aardappel
previous
Gegratineerde paprika uit de oven
next
Plaattaart met rozemarijn aardappel

Add Your Comment