Ingredients
-
1 kg Kruimige aardappelen
-
2 takjes Rozemarijn
-
1 theelepel Zeezout
-
flinke scheut Olijfolie
-
1 Citroen
-
150 gram Geraspte kaasjong belegen, of parmezaanse kaas
Directions
Gegratineerde rozemarijn aardappelen!
Oei deze gegratineerde rozemarijn aardappelen zijn waanzinnig lekker. We waarschuwen je nu al, maak een extra portie want deze happen heerlijk weg. Laatst kregen we een prachtig pakker uit de Beemster en daar zaten de verrukkelijke Beemster aardappelen bij. Tja met Italiaanse vakantie plannen in het hoofd denken we dan direct aan de zalig Toscaanse aardappelen. Die geuren van rozemarijn en citroen is iets wat je nooit vergeet wanneer je ooit in het prachtige Toscane bent geweest. Dit keer zijn de aardappelen flinterdun gesneden en gedompeld in een badje van olijfolie, rozemarijn en zeezout. Tja wanneer je dan toch nog een stuk Beemsterkaas in huis hebt gaat die erover. Een betere samenwerking tussen Nederland en Toscane is er niet!
Voor dit gerecht wil je de aardappels heel dun gesneden. Een mandoline is hier perfect voor, maar Jo heeft een soort scherpe messen angst. Tja voor iemand die elke dag in de keuken staat is dat niet echt handig. Een mandoline is dus niet in huis , wel messen maar altijd extra voorzichtig snijden. Deze keer is het weer gelukt en de EHBO doos bleef gewoon in de kast. Deze heerlijke aardappel schijfjes kun je ook zonder kaas maken, maar wij vinden het laagje gesmolten en krokantje extra lekker erover. Om alle aardappeltjes te garen is het fijn wanneer je dit in een extra grote schaal of ijzeren bakblik strooit. Het voordeel is dat je ook de onderste laagjes goed kan garen. Natuurlijk heb je dan ook ietsje meer kaas nodig wat wij helemaal geen probleem vinden.
Dol op deze aardappel gerechtjes, maak dan eens de snelle en makkelijke Plaattaart met rozemarijn aardappel. Ook de Toscaanse rozemarijn aardappeltjes smaken fantastisch.
Steps
1
Done
|
AardappelWas de aardappel en snijd deze in flinterdunne plakjes. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
2 minuten
|
RozemarijnHak de rozemarijn fijn. |
4
Done
40 minuten
|
OvenHet bakblik mag 30 minuten de oven in. Laat de aardappelschijfjes 30 minuten garen op 200 graden. |