0 0
Gegratineerde tomaten uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Tomaten
50 gram Oud brood
bosje verschillende kruiden Italiaanse kruiden tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie etc
25 gram geraspte parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
1 teen knoflook
flinke scheut Olijfolie

Gegratineerde tomaten uit de oven

Een verrukkelijk tomaatje uit de oven!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gegratineerde tomaten uit de oven!

Wij zijn dol op tomaten, en hebben deze mooie rode tomaten altijd in huis. Vandaag de gegratineerde tomaten uit de oven. De smaak van tomaten kan nog wel eens verschillen als je dit vergelijkt met de tomaten die onder de Italiaanse zon hebben gelegen. Inmiddels worden de Nederlandse tomaatjes wel al verfijnder en smaken ze bijna net zo zoet. De bereiding van tomaten is talloos en vandaag laten we een Siciliaanse manier zien. We gaan ze namelijk gratineren met broodkruim.

Hier is een filmpje!
We gebruiken een overgebleven stukje stokbrood en daarbij de lekkerste Italiaanse kruiden zoals verse tijm, platte peterselie en rozemarijn. Een teen knoflook mag niet ontbreken net als wat parmezaanse kaas. Met wat zout en peper malen we dit fijn en er ontstaat een smaakvolle  broodkruim.

Dit alles gaat over de gehalveerde tomaten met natuurlijk nog een klein laagje kaas en een scheut olijfolie een half uur de oven in.  Het resultaat zijn deze lekkerste tomaten, perfect als bijgerecht of naast een stukje vlees of vis. Ook is dit een prima vegetarisch voorgerecht. Wij aten ze gewoon als lunch met wat salade.  Op deze manier geef je de iets minder smaakvolle Nederlandse tomaat, een Italiaans tintje! Probeer dit ook eens met paprika.

Onze website staat vol met de allerlekkerste tomaten gerechtjes. Kijk snel naar onze tomaten konfijt, een schaal vol met de overheerlijk tomaten uit de oven. Hier maak je de lekkerste bruschetta met tomaten konfijt mee. Risotto met tomaat en nduja, lekker pittig. Een gerecht wat altijd prachtig is om te serveren is de makkelijke Tomaten burrata  galette. Liever een soepje als voorgerecht , Tomatensoep met tomaat en zoete aardappel is zacht, smaakvol en romig!

Wanneer je op de website tomaat intikt zal je zien dat er nog vele gerechten zijn met tomaat. Waarschijnlijk is 60 procent van de gerechten hiermee. De keuze is reuze. Wij vinden het altijd leuk om te zien met een foto hoe je gerecht is gelukt. Een opmerking onder het recept is top!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
2 minuten

Broodkruim

Hak het oude brood, samen met verse Italiaanse kruiden, knoflook, parmezaanse kaas, zout en peper. Het mag een beetje grof.
Heb je geen oud brood, toast een boterham of gebruik paneermeel.
Heb je geen verse kruiden gebruik gedroogde Italiaanse kruiden.

3
Done
1 minuut

Tomaten

Snijd de tomaten doormidden.
Je kunt elke soort tomaat gebruiken, van de kleine kerstomaat tot de roma of hollandse tomaat.
Leg deze in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven.
Doe er een klein beetje zout en peper op en een scheutje olijfolie.
Hierover de broodkruim met wat extra parmezaanse kaas en een laatste scheutje olijfolie.

4
Done
30 minuten

Oven

De schaal mag een half uur in de oven op 180 graden

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Muffins met jam en meringue
previous
Muffins met jam en meringue
Crostata met aardbei en rabarber
next
Rabarber aardbei crostata
Muffins met jam en meringue
previous
Muffins met jam en meringue
Crostata met aardbei en rabarber
next
Rabarber aardbei crostata

Add Your Comment