Ingredients
-
500 gram Tomaten
-
50 gram Oud brood
-
bosje verschillende kruiden Italiaanse kruidentijm, rozemarijn, basilicum, peterselie etc
-
25 gram geraspte parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
1 teen knoflook
-
flinke scheut Olijfolie
Directions
Gegratineerde tomaten uit de oven!
Wij zijn dol op tomaten, en hebben deze mooie rode tomaten altijd in huis. Vandaag de gegratineerde tomaten uit de oven. De smaak van tomaten kan nog wel eens verschillen als je dit vergelijkt met de tomaten die onder de Italiaanse zon hebben gelegen. Inmiddels worden de Nederlandse tomaatjes wel al verfijnder en smaken ze bijna net zo zoet. De bereiding van tomaten is talloos en vandaag laten we een Siciliaanse manier zien. We gaan ze namelijk gratineren met broodkruim.
Hier is een filmpje!
We gebruiken een overgebleven stukje stokbrood en daarbij de lekkerste Italiaanse kruiden zoals verse tijm, platte peterselie en rozemarijn. Een teen knoflook mag niet ontbreken net als wat parmezaanse kaas. Met wat zout en peper malen we dit fijn en er ontstaat een smaakvolle broodkruim.
Dit alles gaat over de gehalveerde tomaten met natuurlijk nog een klein laagje kaas en een scheut olijfolie een half uur de oven in. Het resultaat zijn deze lekkerste tomaten, perfect als bijgerecht of naast een stukje vlees of vis. Ook is dit een prima vegetarisch voorgerecht. Wij aten ze gewoon als lunch met wat salade. Op deze manier geef je de iets minder smaakvolle Nederlandse tomaat, een Italiaans tintje! Probeer dit ook eens met paprika.
Onze website staat vol met de allerlekkerste tomaten gerechtjes. Kijk snel naar onze tomaten konfijt, een schaal vol met de overheerlijk tomaten uit de oven. Hier maak je de lekkerste bruschetta met tomaten konfijt mee. Risotto met tomaat en nduja, lekker pittig. Een gerecht wat altijd prachtig is om te serveren is de makkelijke Tomaten burrata galette. Liever een soepje als voorgerecht , Tomatensoep met tomaat en zoete aardappel is zacht, smaakvol en romig!
Wanneer je op de website tomaat intikt zal je zien dat er nog vele gerechten zijn met tomaat. Waarschijnlijk is 60 procent van de gerechten hiermee. De keuze is reuze. Wij vinden het altijd leuk om te zien met een foto hoe je gerecht is gelukt. Een opmerking onder het recept is top!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
2 minuten
|
BroodkruimHak het oude brood, samen met verse Italiaanse kruiden, knoflook, parmezaanse kaas, zout en peper. Het mag een beetje grof. |
3
Done
1 minuut
|
TomatenSnijd de tomaten doormidden. |
4
Done
30 minuten
|
Oven |