0 0
Gegrilde abrikoos met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Abrikoos
1 bol burrata
2 takjes verse tijm
Scheutje Olijfolie
Half stokbrood

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gegrilde abrikoos met burrata

De allerlekkerste bruschetta’s

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gegrilde abrikoos met burrata!

We moeten je iets verklappen. Deze gegrilde abrikoos met burrata is namelijk het allerlekkerste wat we de laatste tijd hebben gegeten. Tijdens onze vakantie op Sicilië hadden we een prachtige abrikozenboom in de tuin. Bij aankomst waren ze nog allemaal groen maar binnen een week vielen de eerste abrikozen op de grond. Tijd om hiermee aan de slag te gaan. Met de verse tijm uit de tuin en een likje olijfolie zijn ze op de grillpan zachtjes geroosterd. Hierdoor worden ze super zacht en het leek wel of ze nog zoeter werden. Geserveerd met onze lieveling de burrata bol op een geroosterd stukje stokbrood. Ohlala een droom combinatie!

Wat we ook even wilde melden dat na twee weken er zoveel abrikozen op de grond vielen dat we ze niet meer konden opeten . We hebben de familie heel veel mee gegeven die langs kwam. Normaal gesproken zou ik in Nederland ze gewoon aan de weg zetten, maar helaas op Sicilië zaten we zo hoog dat dit niet echt een optie was. Heel jammer. Ik had geen zin om er jam van te maken omdat ik dan eerst weer achter potjes aan moest.
Naast elke dag als ontbijt en tussendoortje heb ik er nog een heerlijke ontbijt pizza van gemaakt.

Ben jij ook zo dol op burrata dan hebben hier heerlijke gerechtjes mee. Kijk eens naar  Geroosterde tomaatjes met burrata. Burrata caprese met aardbei en kiwibes. Burrata caprese  smaakt altijd heerlijk. Hele populaire voorgerechten zijn de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata en Pompoen  carpaccio met burrata. De keuze is reuze!

Steps

1
Done
10 minuten

Abrikoos

Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Smeer de binnenkant in met wat olijfolie en verse tijmblaadjes. Laat deze zachtjes grillen op de grill plaat/pan.

2
Done

Stokbrood

Dip de gesneden stokbrood lichtjes in de olijfolie en grill deze aan op de grill plaat/pan.

3
Done

Serveren

Serveer de gegrilde abrikozen met een mooie bol burrata en de gegrilde toast.
Je kunt de bruschetta’s ook al klaarmaken en serveren op een bordje als voorgerecht.

4
Done

Tip

Probeer het ook eens met nectarines of perzik!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde courgette
next
Kip caprese
previous
Gevulde courgette
next
Kip caprese

Add Your Comment