Ingredients
-
250 gr abrikoos
-
1 bol burrata
-
2 takjes verse tijm
-
Scheutje olijfolie
-
Half stokbrood
Directions
Gegrilde abrikoos met burrata!
We moeten je iets verklappen. Deze gegrilde abrikoos met burrata is namelijk het allerlekkerste wat we de laatste tijd hebben gegeten. Tijdens onze vakantie op Sicilië hadden we een prachtige abrikozenboom in de tuin. Bij aankomst waren ze nog allemaal groen maar binnen een week vielen de eerste abrikozen op de grond. Tijd om hiermee aan de slag te gaan. Met de verse tijm uit de tuin en een likje olijfolie zijn ze op de grillpan zachtjes geroosterd. Hierdoor worden ze super zacht en het leek wel of ze nog zoeter werden. Geserveerd met onze lieveling de burrata bol op een geroosterd stukje stokbrood. Ohlala een droom combinatie!
Wat we ook even wilde melden dat na twee weken er zoveel abrikozen op de grond vielen dat we ze niet meer konden opeten . We hebben de familie heel veel mee gegeven die langs kwam. Normaal gesproken zou ik in Nederland ze gewoon aan de weg zetten, maar helaas op Sicilië zaten we zo hoog dat dit niet echt een optie was. Heel jammer. Ik had geen zin om er jam van te maken omdat ik dan eerst weer achter potjes aan moest.
Naast elke dag als ontbijt en tussendoortje heb ik er nog een heerlijke ontbijt pizza van gemaakt.
Ben jij ook zo dol op burrata dan hebben hier heerlijke gerechtjes mee. Kijk eens naar Geroosterde tomaatjes met burrata. Burrata caprese met aardbei en kiwibes. Burrata caprese smaakt altijd heerlijk. Hele populaire voorgerechten zijn de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata en Pompoen carpaccio met burrata. De keuze is reuze!
Steps
1
Done
10 minuten
|
AbrikoosHalveer de abrikozen en verwijder de pit. |
2
Done
|
StokbroodDip de gesneden stokbrood lichtjes in de olijfolie en grill deze aan op de grill plaat/pan. |
3
Done
|
ServerenServeer de gegrilde abrikozen met een mooie bol burrata en de gegrilde toast. |
4
Done
|
TipProbeer het ook eens met nectarines of perzik! |