0 0
Gegrilde gamba salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade gamba’s
500 gram Gamba’s
1 teen knoflook
Rasp van 1 citroen Citroen rasp
1 rode peper
naar smaak zout en peper
50 ml Olijfolie
Groenten
1 courgette
100 gram Groene asperge tips
75 gram Veldsla
1 Limoen
Dressing
50 ml Olijfolie
Halve theelepel Dyon mosterd
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Citroensap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gegrilde gamba salade

Een gamba’s salade smaakt altijd!

Cuisine:

Ingredients

  • Marinade gamba’s

  • Groenten

  • Dressing

Directions

Share

Gegrilde gamba salade!

Wij Queens zijn een groot fan van gamba’s en helemaal als ze verwerkt worden in een salade.
Lekker met gegrilde groenten is het een heerlijke lunch maar ook een geweldig voorgerecht.

Voor Primecook NL mochten we een grillpan gebruiken. Wij werken het liefst met goed gereedschap, dat is namelijk het halve werk. Wij zeggen missie geslaagd want niet alleen ziet deze pan er schitterend uit, ook in gebruik een topper. Je hoeft de pan niet in te vetten, en dat is wel zo fijn.

Omdat het asperges seizoen inmiddels is begonnen gebruiken  we deze groene jongens samen met courgette.
Op een bedje van veldsla en met een simpele dressing overheerlijk!

Steps

1
Done
Een paar uur

Marinade

Pers de knoflook en snijd de peper heel fijn. Rasp de citroen. Meng dit met zout, peper en olijfolie. Roer dit door de gamba’s. Laat dit enkele uren staan.

2
Done
2 minuten

Dressing

Maak de dressing van olijfolie , zout en peper, dyon mosterd en citroensap.
Meng dit goed met mixertje of bv een jampot.

3
Done
10 minuten

Groenten

Was de courgette en snijd deze in plakjes.
Was de asperges tips en droog ze goed.
Grill deze als eerste in de grillpan aan beide kanten.
Zet klaar.

4
Done
4 minuten

Gamba’s

Grill de gamba’s aan beide kanten in de grillpan. Wanneer de gamba’s mooi oranje kleuren zijn ze klaar. (2 per minuten per kant )
Blus af met een partje limoensap.

5
Done
3 minuten

Serveren

Maak mooie bordjes met een laagje veldsla, de gegrilde groenten, gamba’s en wat dressing erover of on the side.
Inclusief een partje limoen of citroen.

6
Done

Tip

Wij gebruiken gamba’s inclusief staartje. Voordat je deze kan eten moet je ze natuurlijk even pellen. Zet er daarom een schaaltje met stukje citroen bij om de vingers te wassen.
Echter kun je ervoor kiezen om gepelde gamba’s te gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde eieren met pesto
next
Gemarineerde kip met Thaise groenten
previous
Gevulde eieren met pesto
next
Gemarineerde kip met Thaise groenten

Add Your Comment