Ingredients
-
Marinade gamba’s
-
500 gram gamba’s
-
1 teen knoflook
-
Rasp van 1 citroen citroenrasp
-
1 rode peper
-
naar smaak zout en peper
-
50 ml olijfolie
-
Groenten
-
1 courgette
-
100 gram groene asperge tips
-
75 gram veldsla
-
1 limoen
-
Dressing
-
50 ml olijfolie
-
Halve theelepel dijonmosterd
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel citroensap
Directions
Gegrilde gamba salade!
Wij Queens zijn een groot fan van gamba’s en helemaal als ze verwerkt worden in een salade.
Lekker met gegrilde groenten is het een heerlijke lunch maar ook een geweldig voorgerecht.
Voor Primecook NL mochten we een grillpan gebruiken. Wij werken het liefst met goed gereedschap, dat is namelijk het halve werk. Wij zeggen missie geslaagd want niet alleen ziet deze pan er schitterend uit, ook in gebruik een topper. Je hoeft de pan niet in te vetten, en dat is wel zo fijn.
Omdat het asperges seizoen inmiddels is begonnen gebruiken we deze groene jongens samen met courgette.
Op een bedje van veldsla en met een simpele dressing overheerlijk!
Steps
1
Done
Een paar uur
|
MarinadePers de knoflook en snijd de peper heel fijn. Rasp de citroen. Meng dit met zout, peper en olijfolie. Roer dit door de gamba’s. Laat dit enkele uren staan. |
2
Done
2 minuten
|
DressingMaak de dressing van olijfolie , zout en peper, dyon mosterd en citroensap. |
3
Done
10 minuten
|
GroentenWas de courgette en snijd deze in plakjes. |
4
Done
4 minuten
|
Gamba’sGrill de gamba’s aan beide kanten in de grillpan. Wanneer de gamba’s mooi oranje kleuren zijn ze klaar. (2 per minuten per kant ) |
5
Done
3 minuten
|
ServerenMaak mooie bordjes met een laagje veldsla, de gegrilde groenten, gamba’s en wat dressing erover of on the side. |
6
Done
|
TipWij gebruiken gamba’s inclusief staartje. Voordat je deze kan eten moet je ze natuurlijk even pellen. Zet er daarom een schaaltje met stukje citroen bij om de vingers te wassen. |