0 0
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Groenten
1 Aubergine
1 courgette
3 Tomaten
Chimichurri
12 takjes Platte peterselie
4 takjes verse munt
1/2 theelepel Oregano
1/2 rode peper
1 teen knoflook
Snuf Zout
1 eetlepel Rode wijn azijn
60 ml Olijfolie

Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri

Smaakexplosie

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Groenten

  • Chimichurri

Directions

Share

Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri!

Even opletten…Smaak explosie alert!! Dat wij gek zijn op gegrilde groenten dat weet nu inmiddels iedereen. Bij een barbecue eten we vaker veel veggies dan dat we aan de karbonades gaan. Dit verrukkelijke recept verzinnen we dit keer niet zelf. Alle eer voor mijn schoonzus Josefien. Het is altijd een feestje om bij haar aan te schuiven. Wij weten van tevoren al dat er een antipasti, voorgerecht en vervolgens hoofdgerecht wordt geserveerd. De laatste tijd gaat ze zelfs voor een dessert, haha.

Allereerst kunnen we wel vertellen dat gegrilde groente heel gezond zijn. Veelal roosteren wij ze gekruid met olijfolie in de oven. Vandaag zijn de aubergine, courgette en tomaat gegrild, want we gaan voor gezond. Helaas kunnen ze toch wel een beetje saai en droog worden. Iets pittigs mag er daarom wel bij. Dat is dit keer helemaal gelukt want we kunnen dit wel gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri noemen. Hier een filmpje!

De perfecte chimichurri bevat vaak koriander. Die hebben we weggelaten. Vervolgens hebben we het hele Italiaanse kruiden palet gebruikt. Verse peterselie, verse munt en oregano. Daarbij een pittige rood pepertje, knoflook en wat zout. Wanneer je dit mengt met een beetje rode wijn azijn en heel veel olijfolie maakt dit tot een goddelijke dressing. Gegrilde groenten saai? Echt niet!!

Deze heerlijke Italiaanse chimichurri kun je naast gegrilde groenten ook perfect serveren bij een mooi stuk vlees. Wat dacht van niet alleen op een  hamburger, maar ook met kipfilet. Juist om het een boost te geven. Ach wanneer je het een keer gemaakt heb dan weten wij zeker dat deze in je top tien komt.

Tot slot, even nadenken wat we nog meer van onze schoonzus hebben geleerd… Dat is natuurlijk de Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes.  Ook de Bieflappen in rode saus komt van haar, of van haar mams/ Nonna natuurlijk. Tja in Italië gaat alles van moeder op dochter.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Chimichurri

Snijd de platte peterselie inclusief de steeltjes fijn.
Snijd de blaadjes van de munt fijn.
Snijd één teen knoflook in dunne plakjes.
Snijd een klein stukje rode peper fijn.
Doe er ietsje oregano, zout en een eetlepel rode wijn azijn bij, vervolgens giet je er olijfolie bij zodat je een mooie dressing hebt.
Roer goed door elkaar.

2
Done
10 minuten

Groenten

Was de aubergine en courgette en snijd deze in dunne plakken.
Halveer de tomaten en leg deze op de kop op keukenpapier zodat er vocht uit kan lopen.
Grill de groenten in een grillpan, of tussen een grillijzer.
Je kunt ze ook grillen in de oven alleen mis je dan de grill streepjes.

3
Done

Serveren

Leg al de gegrilde groenten op een mooie schaal.
Ziet er de dressing overheen.
Laat het een half uurtje intrekken dan zal je zien dat de veggies extra zacht worden!

4
Done

Tip

*Begin met het maken van de chimichurri zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
*Ben je dol op koriander dan kun je dat ook toevoegen. Je krijgt dan wel een andere smaak maar ook dit is perfect er over.
*De chimichurri smaakt ook heerlijk bij vis en vlees.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Wrap met kip en tzatziki
next
Makkelijke frambozen cheesecake
previous
Wrap met kip en tzatziki
next
Makkelijke frambozen cheesecake

Add Your Comment