Ingredients
-
Groenten
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
3 Tomaten
-
Chimichurri
-
12 takjes Platte peterselie
-
4 takjes verse munt
-
1/2 theelepel Oregano
-
1/2 rode peper
-
1 teen knoflook
-
Snuf Zout
-
1 eetlepel Rode wijn azijn
-
60 ml Olijfolie
Directions
Gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri!
Even opletten…Smaak explosie alert!! Dat wij gek zijn op gegrilde groenten dat weet nu inmiddels iedereen. Bij een barbecue eten we vaker veel veggies dan dat we aan de karbonades gaan. Dit verrukkelijke recept verzinnen we dit keer niet zelf. Alle eer voor mijn schoonzus Josefien. Het is altijd een feestje om bij haar aan te schuiven. Wij weten van tevoren al dat er een antipasti, voorgerecht en vervolgens hoofdgerecht wordt geserveerd. De laatste tijd gaat ze zelfs voor een dessert, haha.
Allereerst kunnen we wel vertellen dat gegrilde groente heel gezond zijn. Veelal roosteren wij ze gekruid met olijfolie in de oven. Vandaag zijn de aubergine, courgette en tomaat gegrild, want we gaan voor gezond. Helaas kunnen ze toch wel een beetje saai en droog worden. Iets pittigs mag er daarom wel bij. Dat is dit keer helemaal gelukt want we kunnen dit wel gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri noemen. Hier een filmpje!
De perfecte chimichurri bevat vaak koriander. Die hebben we weggelaten. Vervolgens hebben we het hele Italiaanse kruiden palet gebruikt. Verse peterselie, verse munt en oregano. Daarbij een pittige rood pepertje, knoflook en wat zout. Wanneer je dit mengt met een beetje rode wijn azijn en heel veel olijfolie maakt dit tot een goddelijke dressing. Gegrilde groenten saai? Echt niet!!
Deze heerlijke Italiaanse chimichurri kun je naast gegrilde groenten ook perfect serveren bij een mooi stuk vlees. Wat dacht van niet alleen op een hamburger, maar ook met kipfilet. Juist om het een boost te geven. Ach wanneer je het een keer gemaakt heb dan weten wij zeker dat deze in je top tien komt.
Tot slot, even nadenken wat we nog meer van onze schoonzus hebben geleerd… Dat is natuurlijk de Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes. Ook de Bieflappen in rode saus komt van haar, of van haar mams/ Nonna natuurlijk. Tja in Italië gaat alles van moeder op dochter.
Steps
1
Done
5 minuten
|
ChimichurriSnijd de platte peterselie inclusief de steeltjes fijn. |
2
Done
10 minuten
|
GroentenWas de aubergine en courgette en snijd deze in dunne plakken. |
3
Done
|
Serveren |
4
Done
|
Tip*Begin met het maken van de chimichurri zodat alle smaken goed kunnen intrekken. |