Ingredients
-
1 courgette
-
1 venkel
-
Bosje Groene asperges
-
2 eieren
-
1 bakje mini mozzarella bolletjes
-
Sausje
-
50 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
1 eetlepel Citroensap
-
naar smaak zout en peper
-
6 blaadjes verse basilicum
Directions
Gegrilde groenten met mozzarella!
We kunnen ons nog herinneren toen we vorig jaar een klein feestje gaven en we een tafel vol hapjes hadden dat de gegrilde groenten echt populair was. Vroeger maakte we alleen een grote schaal sla bij het buffet maar dat is waarschijnlijk ouderwets.
Gegrilde groenten zijn hot en daarom nu met het paasweekend in het vooruitzicht een heerlijke en gezellige schotel.
Vandaag op onze schaal natuurlijk courgette en die prachtige groene asperges. Wij zijn dol op venkel en omdat we weten dat vele deze mooie knol niet kennen doen we het erbij. Venkel is namelijk super gezond heeft een heerlijke anijs smaak vol met vitamines en natuurlijk weinig calorieën.
Omdat het Pasen is maken de kleine mozzarella balletjes en een gekookt eitje de schaal helemaal af!
Met een zalige dressing erover van mooie olijfolie, citroen en wat basilicum voor een mooie groene kleur.
Kies jij met Pasen voor een salade of gerilde groenten?
Steps
1
Done
|
Venkel, courgette,aspergeSnijd de venkel in plakken. |
2
Done
20 minuten
|
Grillen of roosterenJe kunt de groenten roosteren in de oven op 200° met wat olijfolie er over zout en peper. |
3
Done
|
MozzarellaRoer de bolletjes mozzarella door de pesto. |
4
Done
|
DressingMaak de dressing van de ingrediënten en mix dit goed. Wij hebben een mixertje waar in we dit heel goed kunnen mixen. Wanneer je dit in een flesje of met een vork roert snijdt dan de basilicumblaadjes heel fijn. |
5
Done
|
ServerenServeer de gegrilde groenten op je mooiste schaal. Doe de dressing als laatste er over. Eventueel decoreren met wat verse basilicumblaadjes. |