0 0
Gegrilde groenten met mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
1 venkel
Bosje Groene asperges
2 eieren
1 bakje mini mozzarella bolletjes
Sausje
50 ml Olijfolie
1 theelepel Dyon mosterd
1 eetlepel Citroensap
naar smaak zout en peper
6 blaadjes verse basilicum

Gegrilde groenten met mozzarella

De lente op een schaal

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Sausje

Directions

Share

Gegrilde groenten met mozzarella!

We kunnen ons nog herinneren toen we vorig jaar een klein feestje gaven en we een tafel vol hapjes hadden dat de gegrilde groenten  echt populair was. Vroeger maakte we alleen een grote schaal sla bij het buffet maar dat is waarschijnlijk ouderwets.

Gegrilde groenten zijn hot en daarom nu met het paasweekend in het vooruitzicht een heerlijke en gezellige schotel.

Vandaag op onze schaal natuurlijk courgette en die prachtige groene asperges. Wij zijn dol op venkel en omdat  we weten dat vele deze mooie knol niet kennen doen we het erbij. Venkel is namelijk super gezond heeft een heerlijke anijs smaak vol met vitamines en natuurlijk weinig calorieën.

Omdat het Pasen is maken de kleine mozzarella balletjes en een gekookt eitje de schaal helemaal af!

Met een zalige dressing erover van mooie olijfolie, citroen en wat basilicum voor een mooie groene kleur.

Kies jij met Pasen voor een salade of gerilde groenten?

Steps

1
Done

Venkel, courgette,asperge

Snijd de venkel in plakken.
Wij hebben de venkel plakken en asperges heel even gestoomd. Dit is niet per se nodig.
Was de courgette en snijd deze in plakjes.

2
Done
20 minuten

Grillen of roosteren

Je kunt de groenten roosteren in de oven op 200° met wat olijfolie er over zout en peper.
Wij hebben ze dit keer in een grillpan gebakken ingesmeerd met wat olijfolie. Wanneer zonder olijfolie vinden wij ze vaak een beetje droog geworden.

3
Done

Mozzarella

Roer de bolletjes mozzarella door de pesto.

4
Done

Dressing

Maak de dressing van de ingrediënten en mix dit goed. Wij hebben een mixertje waar in we dit heel goed kunnen mixen. Wanneer je dit in een flesje of met een vork roert snijdt dan de basilicumblaadjes heel fijn.

5
Done

Serveren

Serveer de gegrilde groenten op je mooiste schaal. Doe de dressing als laatste er over. Eventueel decoreren met wat verse basilicumblaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Framboos ontbijttaartje
previous
Ontbijttaart met framboos en mango
Italiaanse Aperol Mango Spritz
next
Italiaanse Aperol Mango Spritz
Framboos ontbijttaartje
previous
Ontbijttaart met framboos en mango
Italiaanse Aperol Mango Spritz
next
Italiaanse Aperol Mango Spritz

Add Your Comment