Ingredients
-
2 Maïskolven
-
4 eetlepel roomboter
-
1 limoen
-
20 gram feta
-
Paar takjes Peterselie
Directions
Gegrilde maiskolf van de bbq!
Wannneer we de BBQ aansteken willen we altijd lekker veel bijgerechten erbij. Heerlijk brood staat op nummer één, gegrilde groenten op een dikke nummer twee.
Gegrilde maiskolf vinden we niet alleen gezellig op een bordje maar het is ook zo smaakvol. Je kunt ze bv garen in folie, wij roosteren ze het liefst op de BBQ. Even insmeren met limoenboter en hoppeta op je hete rooster, en 15 minuten later is het smikkelen. We deden er nog wat feta en kruiden over.
Er is wel een nadeel van deze gele rakker, en soms ook wel een reden om ze links te laten liggen. Je kunt na het kluiven van deze kolf eerst een half uur met tanden ragers aan de gang. Nou ja die beslissing laten we aan jou over!
Steps
1
Done
20 minuten
|
KokenKook de maïskolven in een pan water. Wij stomen ze eerst even. Je kunt ook voorverpakte gekookte maïskolven kopen, dan sla je het koken over. |
2
Done
|
Boter en limoenSmelt de boter en doe er 2 eetlepels limoen sap door. |
3
Done
|
BBQStook de BBQ op, en wanneer deze goed heet is gril je de kolven 15 tot 20 minuten. Regelmatig keren. |
4
Done
|
ServerenSmeer ze direct vd BBQ nogmaals in je met je limoen boter. Leg ze op een mooi bord, en strooi er gekruimelde feta over en verse peterselie. |