0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Maïskolven
4 eetlepel Roomboter
1 Limoen
20 gram Feta
Paar takjes Peterselie
Gegrilde maiskolf van de bbq

Gegrilde maiskolf van de bbq

Heb jij ook zin in zo’n gele rakker?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gegrilde maiskolf van de bbq!

Wannneer we de BBQ aansteken willen we altijd lekker veel bijgerechten erbij. Heerlijk brood staat op nummer één, gegrilde groenten op een dikke nummer twee.

Gegrilde maiskolf vinden we niet alleen gezellig op een bordje maar het is ook zo smaakvol. Je kunt ze bv garen in folie, wij roosteren ze het liefst op de BBQ. Even insmeren met limoenboter en hoppeta op je hete rooster, en 15 minuten later is het smikkelen. We deden er nog wat feta en kruiden over.

Er is wel een nadeel van deze gele rakker, en soms ook wel een reden om ze links te laten liggen.  Je kunt na het kluiven van deze kolf eerst een half uur met tanden ragers aan de gang. Nou ja die beslissing laten we aan jou over!

Steps

1
Done
20 minuten

Koken

Kook de maïskolven in een pan water. Wij stomen ze eerst even. Je kunt ook voorverpakte gekookte maïskolven kopen, dan sla je het koken over.

2
Done

Boter en limoen

Smelt de boter en doe er 2 eetlepels limoen sap door.
Smeer de kolven in.

3
Done

BBQ

Stook de BBQ op, en wanneer deze goed heet is gril je de kolven 15 tot 20 minuten. Regelmatig keren.
Je kunt ze natuurlijk ook grillen in een grilpan

4
Done

Serveren

Smeer ze direct vd BBQ nogmaals in je met je limoen boter. Leg ze op een mooi bord, en strooi er gekruimelde feta over en verse peterselie.
Smakelijk ????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Beef rendang
previous
Zelfgemaakte beef rendang
Monchoutaart met mango
next
Monchoutaart met mango
Beef rendang
previous
Zelfgemaakte beef rendang
Monchoutaart met mango
next
Monchoutaart met mango

Add Your Comment