0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x basis recept traditionele gehaktballetjes
Saus
250 gram Gemengde paddenstoelen mix
2 Sjalot
Halve venkel
2 Gepelde tomaten blikken of passata
5 takjes Platte peterselie
5 takjes Tijm
2 takjes Rozemarijn
10 Cherry tomaten
naar smaak zout en peper
250 ml Kook room
50 gram Parmezaanse kaas Geraspt
Gehaktballetjes in romige champignonsaus

Gehaktballetjes in romige champignonsaus

Een pannetje vol comfort food

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x basis recept traditionele gehaktballetjes

  • Saus

Directions

Share

Gehaktballetjes in romige champignonsaus!

Denk aan romige saus gevuld met venkel, paddenstoelen en gehaktballetjes…. word je dan al niet helemaal blij. Hier voor jullie onze favoriete gehaktballetjes in romige champignonsaus.
Na ons succes van romige kip met paddenstoelen, is dit het vervolg. En ohhh ook deze kan in het rijtje comfort food want het was gewoon weg verrukkelijk. Tja, wij zijn altijd in de weer met heerlijke schalen die de oven of lekker lang kunnen sudderen. We eten niet elke dag vlees, maar als we dan vlees kopen dan is het vaak rundergehakt of kip. Ook gebruiken we vaak spekjes en een biefstukje op zijn tijd. Om genoeg veggies binnen te krijgen koken we heel veel vegetarish en missen we echt een stukje vlees niet.

Bij deze romige saus hebben we nog een hele mooie pasta bij gemaakt, genaamd koninginnetjes pasta.
Een Koninklijk gerecht enne zeker weten dat dat past bij de Queens.

Gebruik voor dit recept ons basis recept voor gehaktballetjes.

Met de Italiaanse gehaktballetjes zijn Mariëlla en haar broertje Giacomo opgegroeid. Zoals gewoonlijk in Italië eet je meestal eerst een bordje pasta gevolgd door een vlees of vis gerechtje. Bij ons in het gezin kwamen vaak deze balletjes als tweede met vaak komkommer erbij. Echte sla eters zijn ze nooit geworden. Nu maken de kids ze lekker zelf,  net zoals de beroemde tomatensaus afgekeken en geleerd van onze lieve Nonn. Zij kookte echt het allerlekkerste met pure en basis ingrediënten uit de Italiaanse keuken.

Nog wat lekkere receptjes met deze ingrediënten zijn  Gehaktballetjes in tomatensaus, Andijviestamppot met gehaktballetjes, Broodje Italiaanse gehaktballetjes.

Steps

1
Done
20 minuten

Gehaktballetjes

Maak de Italiaanse traditioneler gehaktballetjes volgens ons recept.

2
Done
10 minuten

Groenten

Snijd de sjalot fijn.
Snijd de venkel in kleine stukjes.
Snijd de paddenstoelen in stukken.
Snijd de kruiden fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Zeef of pureer de gepelde tomaten.

3
Done
10 minuten

Fruit de ui samen met de venkel in olijfolie. (4 minuten)
Voeg daarbij de de paddenstoelen en verse kruiden.
Bak aan ( 2 minuten)
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Schenk de tomaten erbij en voeg ook de extra cherry tomaten toe.
Verwarm de saus, dan mag ook de kookroom erbij, en natuurlijk de gehaktballetjes.
Als laatste de Parmezaanse kaas.
Laat dit heel zachtjes inkoken totdat je een mooie saus hebt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
basis recept - pastadeeg
previous
Koninginnetjes pasta – Reginette
next
Chocolademelk op twee manieren
basis recept - pastadeeg
previous
Koninginnetjes pasta – Reginette
next
Chocolademelk op twee manieren

Add Your Comment