Ingredients
-
1 x basis recept traditionele gehaktballetjes
-
Saus
-
250 gram gemengde paddenstoelenmix
-
2 sjalot
-
Halve venkel
-
2 gepelde tomaten blikkenof passata
-
5 takjes platte peterselie
-
5 takjes tijm
-
2 takjes rozemarijn
-
10 cherrytomaten
-
naar smaak zout en peper
-
250 ml kookroom
-
50 gram Parmezaanse kaasGeraspt
Directions
Gehaktballetjes in romige champignonsaus!
Denk aan romige saus gevuld met venkel, paddenstoelen en gehaktballetjes…. word je dan al niet helemaal blij. Hier voor jullie onze favoriete gehaktballetjes in romige champignonsaus.
Na ons succes van romige kip met paddenstoelen, is dit het vervolg. En ohhh ook deze kan in het rijtje comfort food want het was gewoon weg verrukkelijk. Tja, wij zijn altijd in de weer met heerlijke schalen die de oven of lekker lang kunnen sudderen. We eten niet elke dag vlees, maar als we dan vlees kopen dan is het vaak rundergehakt of kip. Ook gebruiken we vaak spekjes en een biefstukje op zijn tijd. Om genoeg veggies binnen te krijgen koken we heel veel vegetarish en missen we echt een stukje vlees niet.
Bij deze romige saus hebben we nog een hele mooie pasta bij gemaakt, genaamd koninginnetjes pasta.
Een Koninklijk gerecht enne zeker weten dat dat past bij de Queens.
Gebruik voor dit recept ons basis recept voor gehaktballetjes.
Met de Italiaanse gehaktballetjes zijn Mariëlla en haar broertje Giacomo opgegroeid. Zoals gewoonlijk in Italië eet je meestal eerst een bordje pasta gevolgd door een vlees of vis gerechtje. Bij ons in het gezin kwamen vaak deze balletjes als tweede met vaak komkommer erbij. Echte sla eters zijn ze nooit geworden. Nu maken de kids ze lekker zelf, net zoals de beroemde tomatensaus afgekeken en geleerd van onze lieve Nonn. Zij kookte echt het allerlekkerste met pure en basis ingrediënten uit de Italiaanse keuken.
Nog wat lekkere receptjes met deze ingrediënten zijn Gehaktballetjes in tomatensaus, Andijviestamppot met gehaktballetjes, Broodje Italiaanse gehaktballetjes.
Steps
1
Done
20 minuten
|
GehaktballetjesMaak de Italiaanse traditioneler gehaktballetjes volgens ons recept. |
2
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de sjalot fijn. |
3
Done
10 minuten
|
Fruit de ui samen met de venkel in olijfolie. (4 minuten) |