0 0
Gehaktballetjes uit de tajine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tomatensaus
1blik Gepelde tomaten
1blik Kerstomaten uit blik
3 grote, vastkokende Aardappelen
2 teen knoflook
2 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel Suiker
Scheutje Olijfolie
naar smaak zout en peper
Gehaktballetjes
500 gram Rundergehakt
1 eieren
3 eetlepel Verse Italiaanse kruiden gedroogde mag ook
1 eetlepel Citroen rasp
1 theelepel Chili poeder
1 eetlepel Tomaten puree
3 eetlepels, gerapt Parmezaanse kaas
7 eetlepel Paneermeel
Extra
halve citroen Ingemaakte citroen mag je vervangen door verse citroen in schijfjes

Gehaktballetjes uit de tajine

Italiaanse gerecht uit de tajine, met een knipoog naar de Noord Afrikaanse keuken

Ingredients

  • Tomatensaus

  • Gehaktballetjes

  • Extra

Directions

Share

Gehaktballetjes uit de tajine!

Soms worden wij midden in de nacht wakker en we denken een recept. Dat klinkt misschien raar maar dit gebeurt vaker.

Omdat we de Tajine iets meer willen gebruiken dacht ik dat de Noord-Afrikaanse keuken heel goed samen gaat met de Italiaanse keuken. Er staat ook nergens geschreven dat je een compleet Italiaans gerecht in de tajine kan maken dus we gingen aan de slag.

Een verrukkelijke tomatensaus met Italiaans gekruide gehaktballetjes, met een knipoog naar de Noord Afrikaanse keuken. We hebben een pot vol met ingemaakte citroen, en dit ging verrassend goed samen.

Stof jij je tajine even af..

Mocht je nou geen tajine hebben, helemaal geen probleem het recept kan heel gemakkelijk in een hapjespan gemaakt worden.

Wil jij er ook platbrood bij serveren? Klik dan hier voor het recept!

Steps

1
Done
10 minuten

Tomatensaus

Zeef het blik gepelde tomaat, en doe dit samen met de kerstomaatjes in sap uit blik (Mutti) in de schaal van de tajine.
Voeg er Italiaanse kruiden, twee hele knoflook tenen, een eetlepels suiker, olijfolie en zout en peper toe.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes, spoel ze af en voeg toe aan de saus.
(Heb je geen tajine dan alles in een hapjespan.)
Is je tomatensaus erg dik, voeg er 50 ml water bij.
Zet de schaal met deksel in de oven, of op het vuur en laat dit een uur zachtjes pruttelen.

2
Done
7 minuten

Gehakt balletjes

Voeg alle ingrediënten van de gehaktballetjes samen en kneed dit goed door.
Maak hiervan kleine balletjes . Bak deze in de olijfolie aan in een gewone bakpan.

3
Done
3 minuten

Saus met balletjes

Haal de tajine uit de oven of verwijder de deksel van het vuur en voeg de gehaktballetjes in de saus.
Snijd van de ingemaakte citroen kleine reepjes en legt die er boven op.

4
Done
30 minuten

Nagaren

Zet de tajine weer in de oven of op het vuur en laat dit ruim een half uur pruttelen.

5
Done
2 minuten

Serveren

Wanneer je gaat eten zet je de tajine op je tafel.Strooi er nog wat verse peterselie over en het is ook erg lekker als je er nog wat plat brood bij serveert.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gevulde raviolo met lava explosie
previous
Gevulde ravioli met lava explosie
next
Brioche broodjes
gevulde raviolo met lava explosie
previous
Gevulde ravioli met lava explosie
next
Brioche broodjes

Add Your Comment