Ingredients
-
Tomatensaus
-
1blik Gepelde tomaten
-
1blik Kerstomaten uit blik
-
3 grote, vastkokende Aardappelen
-
2 teen knoflook
-
2 eetlepel Italiaanse kruiden
-
1 eetlepel Suiker
-
Scheutje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
Gehaktballetjes
-
500 gram Rundergehakt
-
1 eieren
-
3 eetlepel Verse Italiaanse kruidengedroogde mag ook
-
1 eetlepel Citroen rasp
-
1 theelepel Chili poeder
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
3 eetlepels, gerapt Parmezaanse kaas
-
7 eetlepel Paneermeel
-
Extra
-
halve citroen Ingemaakte citroenmag je vervangen door verse citroen in schijfjes
Directions
Gehaktballetjes uit de tajine!
Soms worden wij midden in de nacht wakker en we denken een recept. Dat klinkt misschien raar maar dit gebeurt vaker.
Omdat we de Tajine iets meer willen gebruiken dacht ik dat de Noord-Afrikaanse keuken heel goed samen gaat met de Italiaanse keuken. Er staat ook nergens geschreven dat je een compleet Italiaans gerecht in de tajine kan maken dus we gingen aan de slag.
Een verrukkelijke tomatensaus met Italiaans gekruide gehaktballetjes, met een knipoog naar de Noord Afrikaanse keuken. We hebben een pot vol met ingemaakte citroen, en dit ging verrassend goed samen.
Stof jij je tajine even af..
Mocht je nou geen tajine hebben, helemaal geen probleem het recept kan heel gemakkelijk in een hapjespan gemaakt worden.
Wil jij er ook platbrood bij serveren? Klik dan hier voor het recept!
Steps
1
Done
10 minuten
|
TomatensausZeef het blik gepelde tomaat, en doe dit samen met de kerstomaatjes in sap uit blik (Mutti) in de schaal van de tajine. |
2
Done
7 minuten
|
Gehakt balletjesVoeg alle ingrediënten van de gehaktballetjes samen en kneed dit goed door. |
3
Done
3 minuten
|
Saus met balletjesHaal de tajine uit de oven of verwijder de deksel van het vuur en voeg de gehaktballetjes in de saus. |
4
Done
30 minuten
|
NagarenZet de tajine weer in de oven of op het vuur en laat dit ruim een half uur pruttelen. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenWanneer je gaat eten zet je de tajine op je tafel.Strooi er nog wat verse peterselie over en het is ook erg lekker als je er nog wat plat brood bij serveert. |