Ingredients
-
600 gram halfomhalfgehakt
-
2 eetlepel Chef’s gehaktbal kruiden Euroma
-
3 eieren
-
100 gram paneer
-
2 eetlepel mosterd
-
1 eetlepel Sambal
-
1 sjalot
-
2 teentjes knoflook
-
1 eetlepel balsamico
-
100 ml kalfsfondOf 1 bouillonblokje (beef)
-
Klont boter
Directions
Gehaktballetjes van Jonnie Boer
Onze Italiaanse gehaktballetjes zijn al een groot succes, heerlijk met Parmezaanse kaas, peterselie en tomatenpuree. Deze komen uit de Italiaanse keuken. Voordat ik (José) bekend werd met deze heerlijke keuken was groeide ik op met Hollandse gerechten. Aardappelen groente en vlees was een beetje het standaard menu van mijn moeder. Tja en als je dit zo opgegroeid weet je ook niet beter. De gehaktballen waren zeker als het lekker en het vlees daar was altijd jus bij.
Zelf hebben wij de Queens nog nooit jus gemaakt. Waarschijnlijk omdat we ook nooit gekookte aardappelen eten. Laatst kregen we het geheime recept van Jonnie Boer zijn gehaktballen. Tja en als iets van een sterrenchef komt gaan we het zeker proberen. Het is een smakelijk balletje geworden, heb het ietsje aangepast want 4 eieren op 600 gram gehakt was iets teveel. Geserveerd met een Hollandse andijviestamppot een zalig avondje uit in je eigen sterren restaurant.
Jaren geleden hebben de Queens samen gekookt bij de Librije. Als verjaardagscadeautje van paps mochten we een hele dag daar in de keuken gaan koken inclusief een wijnproeverij. Een geweldige belevenis waar we met heel veel plezier op terug kijken. We hadden er zelfs een nachtje logeren bij geboekt en nou de hospitality daar is gewoon geweldig. Hier zijn we nogal gevoelig voor
HOSPITALITY
Mariëlla heeft namelijk Hogere Hotelschool gestudeerd inclusief twee Hospitality Masters. Dus weet ze het fijne hiervan. Ook na dertig jaar de hele wereld over vliegen van moeders inclusief een half leven doorgebracht in hotels ga je echt anders naar het service level kijken. Helaas zijn diners op sterren niveau vrij kostbaar, maar wij vinden het echt de moeite waard om heel af en toe dit samen te ondernemen. Omdat wij zo enthousiast waren over de overnachting inclusief een uitgebreid uitgeserveerd ontbijt mogen we hier best even een beetje reclame voor maken. Deze pure verwennerij moet je jezelf een keer waard vinden.#nospon
Wanneer ga jij deze lekkere gehaktballetjes van Jonnie Boer maken?
Ohhh deze balletjes passen bij een andijviestamppot met gehaktballetjes.
Steps
1
Done
1 minuut
|
Sjalot knoflookSjalot en knoflook fijn snijden. |
2
Done
5 minuten
|
GehaktMeng het gehakt samen met de kruiden, eieren, balsamico azijn, mosterd, sambal en de knoflook en sjalot. |
3
Done
7 minuten
|
BallenVerdeel het mengsel in zes gelijke delen en maak hier balletjes van. |
4
Done
15 minuten
|
BakkenBak de gehaktballen aan beide kanten aan in een braadpan met de rest van de boter. |
5
Done
|
TipVóór een echte Hollandse avond serveer je deze bij onze andijviestamppot. ( link in verhaal) |