0 0
Gehaktballetjes van Jonnie Boer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram Half om half gehakt
2 eetlepel Chef’s gehaktbal kruiden Euroma
3 eieren
100 gram Paneer
2 eetlepel Grove mosterd
1 eetlepel Sambal
1 Sjalot
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Balsamico
100 ml Kalfs fond Of 1 bouillonblokje (beef)
Klont Boter

Gehaktballetjes van Jonnie Boer

Balletjes op sterren niveau

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gehaktballetjes van Jonnie Boer

Onze Italiaanse gehaktballetjes zijn al een groot succes, heerlijk met Parmezaanse kaas, peterselie en tomatenpuree. Deze komen uit de Italiaanse keuken. Voordat ik (José) bekend werd met deze heerlijke keuken was groeide ik op met Hollandse gerechten. Aardappelen groente en vlees was een beetje het standaard menu van mijn moeder. Tja en als je dit zo opgegroeid weet je ook niet beter. De gehaktballen waren zeker als het lekker en het vlees daar was altijd jus bij.

Zelf hebben wij de Queens nog nooit jus gemaakt. Waarschijnlijk omdat we ook nooit gekookte aardappelen eten. Laatst kregen we het geheime recept van Jonnie Boer zijn gehaktballen. Tja en als iets van een sterrenchef komt gaan we het zeker proberen.  Het is een smakelijk balletje geworden, heb het ietsje aangepast want 4 eieren op 600 gram gehakt was iets teveel. Geserveerd met een Hollandse andijviestamppot een zalig avondje uit in je eigen sterren restaurant.

Jaren geleden hebben de Queens samen gekookt bij de Librije. Als verjaardagscadeautje van paps mochten we een hele dag daar in de keuken gaan koken  inclusief een wijnproeverij. Een geweldige belevenis waar we met heel veel plezier op terug kijken. We hadden er zelfs een nachtje logeren bij geboekt en nou de hospitality daar is gewoon geweldig. Hier zijn we nogal gevoelig voor

HOSPITALITY

Mariëlla heeft namelijk Hogere Hotelschool gestudeerd inclusief twee Hospitality Masters. Dus weet ze het fijne hiervan.  Ook na dertig jaar de hele wereld over vliegen van moeders inclusief  een half leven doorgebracht in hotels ga je echt anders naar het service level kijken. Helaas zijn diners op sterren niveau vrij kostbaar, maar wij vinden het echt de moeite waard om heel af en toe dit samen te ondernemen. Omdat wij zo enthousiast waren over de overnachting inclusief een uitgebreid uitgeserveerd ontbijt mogen we hier best even een beetje reclame voor maken. Deze pure verwennerij moet je jezelf een keer waard vinden.#nospon

Wanneer ga jij deze lekkere gehaktballetjes van Jonnie Boer maken?

Ohhh deze balletjes  passen bij een andijviestamppot met gehaktballetjes.

Steps

1
Done
1 minuut

Sjalot knoflook

Sjalot en knoflook fijn snijden.
Bak deze zachtjes glazig aan in een bakpan met een klont boter.

2
Done
5 minuten

Gehakt

Meng het gehakt samen met de kruiden, eieren, balsamico azijn, mosterd, sambal en de knoflook en sjalot.
Voeg de paneer toe. Bij Jonnie zijn recept gebruikt jij een paneer van 100 g crackers of getoast brood. Meng dit alles samen met extra zout en peper totdat je een mooie smeuïge massa hebt.

3
Done
7 minuten

Ballen

Verdeel het mengsel in zes gelijke delen en maak hier balletjes van.
Wij hebben er 15 kleinere balletjes van gedraaid.

4
Done
15 minuten

Bakken

Bak de gehaktballen aan beide kanten aan in een braadpan met de rest van de boter.
Giet er als laatste de kalfsfond bij om de balletjes in te garen
Wij hebben een beef bouillon blokje gebruikt. Dit wordt een heerlijke jus.

5
Done

Tip

Vóór een echte Hollandse avond serveer je deze bij onze andijviestamppot. ( link in verhaal)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen carpaccio met burrata
previous
Pompoen carpaccio met burrata
Kruidnoten speculoos cheesecake
next
Kruidnoten speculoos cheesecake
Pompoen carpaccio met burrata
previous
Pompoen carpaccio met burrata
Kruidnoten speculoos cheesecake
next
Kruidnoten speculoos cheesecake

Add Your Comment